free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Mérgező rúzsok?

Borsa         Címkék: amerikai, mérgező, ólom, rúzs, veszélyes 0 hozzászólás

Egy amerikai szervezet 33 különböző márkájú rúzst vizsgáltatott be. Kiderült, hogy a termékek több mint fele a megengedettnél nagyobb mennyiségű ólmot tartalmaz. Nem feltétlenül az olcsó márkák...

Egy amerikai fogyasztóvédelmi szervezet által elvégeztetett vizsgálat szerint a rúzsok több mint fele tartalmaz ólmot, méghozzá többet, mint amennyi az Egyesült Államokban érvényes szabályozás szerint a cukorkákban megengedett lenne. A rúzs pedig a cukorhoz hasonlóan szívódik fel a szervezetben.

Nem függ az ártól

A Campaign for Safe Cosmetics (CSC) amerikai civil szervezet végeztette el azt a vizsgálatot, mely során 33 különféle márkájú rúzs összetételét analizálták. Az eredmény: a rúzsok 61 százaléka tartalmaz ólmot és csak a maradék 39 százalék ólommentes. Ráadásul az is kiderült, hogy nem feltétlenül az olcsó termékekben található meg a mérgező anyag, hiszen míg például a 24 dolláros Dior Addict-ben kimutatták, addig a 7 dolláros Revlon-ban nem találtak ólmot. Az összes bevizsgált termék ólomtartalmát is pontosan tartalmazó részletes, angol nyelvű jelentés letölthető a szervezet honlapjáról.

Ártatlannak tűnő játék

Az ólomról tudni kell, hogy az emberi szervezetbe bejutva kiszorít egyéb, létfontosságú fémeket (vasat, cinket, kalciumot), sejtméregként viselkedik, nagyobb adagban ólommérgezést okoz. (forrás: Wikipédia)

Az érintett kozmetikai cégek persze egytől egyig tiltakoznak és többen közülük közleményeket adtak ki, melyekben azt bizonygatják, hogy termékeik biztonságosak. A Food and Drug Administration (FDA), azaz az Egyesült Államok élelmiszer- és gyógyszerengedélyezési hivatala egyelőre még vizsgálja a jelentésben foglaltak hitelességét.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés