free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

25 millió dolláros klip

Borsa         Címkék: akció, bosszú, film, kritika, maffia 0 hozzászólás

Az akciófilmek egyik különösen közkedvelt vállfaja a maffiás-leszámolós, autentikus bosszú-mozik. Legújabb példányunk War névre hallgat, kicsit kommersz, kicsit lapos, de legalább élvezhető.

Jason Statham többek között Guy Ritchie filmjeiből (A Ravasz, az Agy és két füstölgő puskacső, Blöff, Revolver) lehet ismerős, és a tavalyi agyatlanul pörgős Crank - Felpörögve című moziból. Jet Li pedig - Jackie Chan mellett - az egyik legismertebb ázsiai harcművészből szocializálódott sztár-színész Amerikában. Mindketten leginkább akciófilmekben jeleskedtek eddig, és ezt a hagyományt most sem törik meg.

Az aktuális War című moziban egy tekercsen belül aprítják a népet, ráadásul szerepük szerint szembenálló feleket alakítanak, ami a kulturális, szociális és fizikális különbségeiket kiaknázva remek kis ellentét-párt alkothatott volna. Ez sajnos elmaradt, és a felszínes differenciákat kapirgálva sekélyes film született, sok fröcsögős jelenettel, és nyomokban látványos képi elemekkel felturbózva.

Napszemüveg és fullfekete cucc kötelező

A 25 millió dollárból(!) összedobott filmet Philip G. Atwell rendezte, aki ez idáig még nem mérette meg magát nagyjátékfilmben, "csupán" videoklipeket, sorozatepizódokat, rövid- és koncertfilmeket rendezett. A klipes múlt tökéletesen nyakon csíphető a munkáján, a képek néha villódzva és elég gyors ütemben váltják egymást, de helyes mértékkel, tehát ebbe nem kell beleakadnunk, hacsak nem vagyunk nagyon szőrözősek.

A sztoritól ne várjunk sokat; az alapkonfliktust egy a konkrét filmidőnél 3 évvel korábbi esemény adja, miszerint Jack Crawford FBI-ügynök társát és annak egész családját meggyilkolják egy retorziós akció keretein belül. Jack természetesen nem nyugszik bele a dologba, és mindenáron meg akarja találni az elkövető bérgyilkost, a japán maffia legprofibbját, Rogue-ot. Azonban a kis ravasz kivonul a képből, és csak évek múlva tér vissza a városba egy igen kétes maffiaháborút kirobbantó akcióval. Chan, a kínai gengszter és Triád-vezér, és Shiro, a japán Yakuza-főnök bandája között kutyulja össze a szálakat oly annyira, hogy a két rivális család agyatlanul egymásnak ugrik. Rendesen hullanak az ázsiai statiszták, és a film alatt több ripityára tört autó is átsiklik a színen.

Annyi az akció, hogy nem látjuk a filmet

Nem túl agyas, sőt néhol kifejezetten röhejes elemeket is találunk a moziban, Jet Li titokzatos és szűkszavú angol megnyilvánulásai például elképesztően nevetségesen hatnak, Jason Statham pedig már annyira kemény zsarut játszik, hogy lepattog róla a golyó is. Amúgy végig pörögnek az események, nem unalmas, nem fullad bele a véres jelenetekbe a sztori, de nem is különösebben érdekes. Ha véletlenül belebóbiskolunk a filmidőbe, akkor a hiányzó részeket gond nélkül ki tudjuk tölteni az általános akciófilm ismereteinkből. A végefordulat pedig valóban banálisan egyszerű, viszont utána olyan hamar vége is lesz a filmnek, hogy még kiakadni sincs időnk. Akinek bejönnek a yakuzás-leszámolós kommerszmozik, azok valószínűleg imádni fogják.

WarSzereplők: Jet Li, Jason Statham, Devon Aoki, Nicholas Elia, Luis Guzman, John LoneRendező: Philip G. AtwellForgatókönyv: Lee Anthony Smith, Gregory J. BradleyOperatőr: Pierre MorelVágó: Scott RichterZene: Brian TylerForgalmazza: SPI InternationalHossz: 91 perc

Hivatalos honlapHazai Mozipremier: 2007. november 1.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Megszületett...

A zeneiparnak új hercegnője lett: Beyonce és Jay-Z hétvégén világra jött kislányát máris mindenki imádja.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés