free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

5 film Halloween-re

Borsa         Címkék: dvd, filmek, halloween, lista, öt 0 hozzászólás

Mivel a Halloween nálunk igen hamar a Valentin naphoz hasonlítható konzumünneppé vált, ezért azt javasoljuk, hogy pokrócba burkolózva válogassunk az alábbi filmek közül a hosszú hétvégén.

Az újabb hosszú hétvége a halottak napja, s a már néhány éve hazánkba is beférkőző mindenszentek megünneplése jegyében telik majd. Mivel a Halloween nálunk igen hamar a Valentin-naphoz hasonlítható konzumünneppé vált, ezért azt javasoljuk, lehetőség szerint főzzünk le egy kanna teát és a kedvenc pokrócunkba burkolózva válogassunk az alábbi ijesztő, vagy vicces filmek közül.

Halloween (1978)

John Carpenter klasszikus horrorja annyira népszerű lett, hogy több folytatást és egy 2007-es remake-et is megért. A Jamie Lee Curtis főszereplésével leforgatott film sztorija szerint a 6 éves Michael Myers brutálisan meggyilkolja nővérét, ezért 15 évre a Grove szanatóriumba kerül, Sam Loomis pszichiáter felügyelete alá. Azonban a fiú megszökik az intézetből, s egy csoport középiskolás diák kivégzésével szeretné ott folytatni, ahol másfél évtizede abbahagyta. Loomis a kezdetben vonakodó sheriff segítségét kéri, hogy még időben megállíthassák az ámokfutót.

Haláli hullák hajnala (2004)

A nemrégiben a mozikban is vetített Vaskabátok című komédia főszereplőinek pár évvel korábbi alkotása, amely talán kiérdemelheti a minden idők legjobb horror-paródiája címet. A főszereplő (Simon Pegg) Shaun élete nem a legzökkenőmentesebb: munkatársai lenézik, barátnőjének elege van sekélyes életviteléből, mostohaapjával pedig meglehetősen feszült a viszonya. Egy nap mindez megváltozik, amikor egy különös fertőzés miatt zombivá változik a békés kisvárosuk lakosságának jelentős hányada. Ekkor néhány barátjával és pár idegennel összefogva menekülni kezd a bamba élőhalottak elől, számtalan mókás helyzetbe keveredve ezáltal. Kötelező darab, még a horror műfaja iránt kevésbé rajongóknak számára is kellemes, szórakoztató perceket szerezhet.

Hullajó (1992)

A gumimaszkos trash-horrorfilmek egyik alapműve, a Hullajó, amely annyira rossz, hogy már jó. Valójában paródiáról beszélhetünk, amelyet nem más rendezett, mint a Gyűrűk ura-trilógia után Oscar-esőben fürdőző Peter Jackson. A blőd alaptörténet szerint a főszereplő Lionel édesanyját az új-zélandi állatkertben megharapja egy szumátrai patkánymajom. A kedves mama lassanként ocsmány zombivá alakul át, s hamarosan elkezdi terjeszteni a kórt a városka lakói között. Lionel pedig kétségbeesetten próbálja meg eltitkolni a tragikus eseményt az ismerősei - főként barátnője Paquita - elől. Még csak erős gyomor sem kell a filmhez, mert bár végtagok szakadnak, és fröcsög a művér, mindez annyira komikusan bénán van előadva, hogy másfél órás röhögőgörcsre számíthat, aki leül megnézni a Hullajó-t.

A halott menyasszony (2005)

Tim Burton neve hallatán mindenkinek a sötét tónusú, szürreális képi világgal operáló filmek ugranak be. Aki pedig látta a Karácsonyi lidércnyomás-t, sejtheti, hogy mire számíthat A halott menyasszony esetében. Aki esetleg nem látta, az feltétlenül pótolja a mulasztást, a báb-animáció különlegessége ugyanis, hogy képkockánként fotózva vették fel. A 2005-ös folytatásnál már igénybe vették a számítógépek segítségét, ez azonban nem von le az alkotás minőségéből. A történet szerint a botcsinálta vőlegény, Victor Van Dort (eredeti hangja Johnny Depp) az esküvője próbáján csúnyán felsül, ezért elküldik az erdőbe, hogy addig gyakoroljon, amíg már jól nem megy hiba nélkül. Amíg leendő felesége, Victoria rá várakozik, Victor előtt megjelenik Emily, a halott menyasszony (eredeti hangja Helena Bonham Carter), aki azt hiszi, hogy a fiú az ő férje lett. El is viszi Victort a holtak földjére, míg Victoria aggódva várja vissza kedvesét. Mindez több zenés betéttel fűszerezve, kedvesen morbid filmélményt kínál.

Halott ember (1995)

A végére egy komolyabb alkotás maradt, Jim Jarmusch fekete-fehér filmje, a Johnny Depp főszereplésével leforgatott Halott ember. A történet egy fiatal könyvelő, William Blake utazását - fizikai és spirituális egyaránt - meséli el a vadnyugaton. A fiú munkára jelentkezik, azonban a dolgok balul sülnek el, s hamarosan körözött gyilkosként, egy golyóval a mellkasában menekülnie kell Machine városából. Egy Senki nevű indián veszi a szárnyai alá, aki azt hiszi, hogy Blake valójában a halott angol költő, akit vissza kell vezetnie a vízből ácsolt hídon túlra. A film érdekessége a Neil Young által komponált komor zene, amely valóságos harmadik főszereplőként van jelen a történetben.Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Megszületett...

A zeneiparnak új hercegnője lett: Beyonce és Jay-Z hétvégén világra jött kislányát máris mindenki imádja.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés