free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Haláli számok

HT         Címkék: élet, elmúlás, halál, hímtag, számok 0 hozzászólás

Hímtagunk szerint a halált legalább annyira képtelenség szavakba önteni, mint az életet tömör egymondatosba összesűríteni. Mivel az örök élet még nincs, nem árt foglalkozni az elmúlással.

A minimum egy halál kötelező minden ember számára egyszer az életben. Az emberi természetnek és leleményességnek hála, többféle módon vethetünk véget életünknek. Meghalhatunk fiatalon a harc mezején, hőscincérként egy sikertelen tűzoltási kísérlet közben, esetleg álmokat kergetve egy kórházi elfekvőben is.

Mozihalál

Az egyik kedvenc meghalási módom egy mozifilmben láttam. A filmben található egyébként a mozitörténet leghumánusabb indoka a heroin túladagolására. De nem attól klassz a film és a meghalási mód, hogy heroinos benne az euthanazia, hanem hogy a haldokló főhőst egy zsúfolt és igénytelen közkórházból mentik ki a szerettei, hogy emberhez méltó körülmények között vethessen véget életének. A halálos beteg megmenekül attól az élménytől, hogy idegen környezetben, egy alulfinanszírozott egészségügyi intézmény folyosóján mondjon búcsút életének. Az utolsó heteket egy olyan tóparti nyaralóban tölti a barátaival, ahol jókat főznek, finom borokat isznak, hosszasan beszélgetnek, felidézik az emlékeiket, és megbékélnek a sorssal. A főhős méltósággal hal meg, olyan emberek körében, akiket ismert és szeretett. Erősen ajánlott a film megtekintése azoknak a Borsa olvasóknak, akiknél nem túl gyakori beszédtéma otthon a elmúlás, a szülők elvesztése. És azoknak is jó apropó lehet, akiknek meggyőződésük, hogy a Second Life-ban fel lehet készülni a halálra.

Jelenetek a filmből

Hírhalál

A múlt század utolsó éveiben hozzászokhattunk, hogy nem csak felvételről, és nem csak fikciós műben, hanem egyenes adásban is láthatunk igazi halált a tévében meg az interneten. A kétezres évek első terrorellenes világháborúja miatt például megszaporodott az online halálközvetítések száma is. A halál elközhelyesült és elüzletiesedett. A svájci Dignitas nevű cég alkalmazottai például abból élnek, hogy öngyilkosoknak segítenek meghalni. Az élők sorából önként távozni vágyók ágyban párnák közt mérgezhetik meg magukat a svájciak körültekintő szolgáltatásának köszönhetően. Ha a meghalni vágyó egy angol cég szolgáltatásait is igénybe veszi, akkor a honlapra belépési kóddal rendelkező, a világ bármely pontján tarozkodó hozzátartozói és ismerősei webkamerák segítségével a kimúlásától a temetéséig figyelemmel kísérhetik az önpusztulását. Egy online közvetített temetést végignézni legalább annyira ízléstelen, mint direkt a kamerák keresztüzében meghalni. Viszont egyes jövőkutatók szerint az elkövetkező években a virtuális és valós világunk egyre inkább összekeveredik, és ötven év múlva a halál választható opció lesz. De manapság még egy igazán lelkiismertes illető jellemzően elképedve hüledezik és tördeli a kezét a Föld körüli elhalálozások gyakoriságán, és az emberi élet röpkeségén.

[PAGEBREAK]

Haláli számok

Az emberi élet hosszát nekem a matematika segítségével sikerült felfognom. A az a bizonyos tizedestört, ami úgy kezdődik, hogy 3,14 és a végtelenségig folytatódik a számsor. A kedvenc számom. Igazából nincs is, vagy maga az örökkévalóság. Ha minden időmet arra fordítom, sőt, ha egész életemet felajánlom a pínek, és folyton számolom, akkor sem érek a végére, maximum addig, amíg boldogan élek és meg nem halok, a pí viszont tovább folytatódik. A szuperszámológépek 1 billió tizedesjegyig jutottak a píben, de a kutatók semmilyen ismétlődési mintát nem fedeztek még fel. A haláltól meg nem kell félni.

Neil Young: Dead man

Quimby: Hol volt, hol nem volt

Beaker: The feelings

Dead Can Dance: Carnival is over

Seress Rezső: Szomorú vasárnap

HTLÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés