free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Férfi szexmítoszok

Fiáth Titanilla         Címkék: felejtős, férfi, mítosz, szex, tévhit 0 hozzászólás

A kultúránkban jelen lévő mítoszok a pasik szexuális viselkedését is befolyásolják, nem a számu(n)kra kedvező irányban. Ezért is volna jó elfelejteni az alábbi, a férfiak nemi életével kapcsolatos tévhiteket.

Bár a munkahelyi szamárlétra, a háziasszonyi teendők és a szépségipar követelményei között lavírozó, multifunkcionális csajok nehézségeiről egyre gyakrabban hallani, azért férfitársainkról sem feledkezhetünk meg! Mosogasson-e a pasi a tízórás munkanap végeztével, vagy az edzőteremben bordázza tovább a hasfalát? Ha érzelmeket mutat, lebuzizzák, ha nem, megkapja a "megközelíthetetlen macsó" címkét. Most akkor? Nem beszélve arról, hogy a kultúránkban jelen lévő, mérgező mítoszok a férfiak szexuális viselkedését is befolyásolják, többnyire nem a számu(n)kra kedvező irányban. Az alábbiakban a leggyakoribb, a férfiak nemi életével összefüggésbe hozható elképzelésekből nyújtunk át egy bokrétányit.

"Az igazi férfi mindig bevetésre kész!" Nem, nem Steven Segal legújabb akciómozijának ostoba reklámszlogenje ez. A férfiaktól elvárható minimum meghatározásakor a pornóipar magasra tette a lécet. A nonstop-merev hímtaggal rohangáló színészek bárhol, bárkit képesek leteperni, pillanatnyi kétség és érzelmi bevonódás nélkül. A valóságban azonban a férfiak nem agyatlan szexgépek, sőt: 30%-uk nyíltan vállalta egy felmérésben, hogy bizony előfordult már, hogy a szeretkezés inkább teher volt számukra, mint a vágyak betetőzése. Természetesen egy ilyen hiedelemmel a tarsolyában bármelyik pasi megkérdőjelezhetné a férfiasságát, ha épp a fáradtság, alkohol- vagy droghatás, lelki nyavalya és melógondok miatt kókadt a libidója. És persze az sem feltétlenül valós, hogy az érzelmi kötődés a férfiak számára csak púp a háton: a legtöbben elismerik, hogy egy szeretett partnerrel felszabadultabban élvezik a szexet (egy régi ismerősöm például egy kifizetett prostituált arcába nézve olyan mértékű bánatot élt át, hogy inkább dolgavégezetlen távozott a kupiból – ám ettől még férfi maradt, szerintem).

A "Nagy test - nagy élvezet" mítosz kárhoztatható a péniszimplantátumokat ajánló junk mailekért, amiktől rendszeresen betelik a postafiók, a férfiúi önértékelés karcsúsodásáról már nem is beszélve. A pornószínészek kiválasztásától függetlenül, a realitások talaját érintve azonban a hímvessző méretének sem a férfi, sem a partner élvezetéhez nincs túl sok köze. Női szemmel vizsgálva a problémát: mivel egyébként is a klitorisz a csajok orgazmusáért felelős központ, illetve, mivel a vagina elülső harmada az idegvégződésekkel gazdagabban ellátott terület, a pénisz méreténél sokkal fontosabb a társ gyengédsége/figyelme abban, hogy a szex mindkét fél számára élvezetes legyen (a kisebb hímtag ráadásul az anális szex során kimondottan előnyös lehet).

"Ha a férfi végzett, az egésznek vége." Csak lassan azzal a lankadó testtel! A szeretkezés normál esetben akkor ér véget, ha mindkét fél számára kielégítő volt. A "Stop!" jelet nem feltétlenül az erekció befejeztéhez kell kötnünk, mi több: egymás simogatása, a csókolózás, egy erotikus masszázs nem feltétlenül a merev hímvesszőhöz köthető tevékenységek. Érdemes végiggondolnunk, hogy a múlt alkalommal részletezett, teljesítmény- és orgazmuscentrikus beállítódás mennyiben jelent terhet a férfiaknak is. Ha sikerülne elszakadni a strigulázástól - legyen szó akár a férfi, akár a nő élvezetének számszerűsítéséről -, az itt-és-most mindkét fél számára sokkal jelentőségteljesebbé és izgalmasabbá válhatna.

"Az orgazmusnak mindig eget rengető, agyrepesztő, vulkánkitörés-szerű élménynek kell lennie!" - nos, ez akár férfiúi, akár női oldalról megvizsgálva egy ordas nagy baromság, amiért (ismét) a pornómoziknak az aktus kezdetétől traktorszerűen műlihegő kismesterei hibáztathatók. A tények a mítosszal ellentétben arról árulkodnak, hogy az orgazmus időről időre változhat hosszúság és intenzitás tekintetében. Sem magunkat, sem a partnert nem kell köpködnünk, ha éppen nem szakadt le a plafon. Lássuk be: épp így normális és emberi!

"Kapcsolatban élő férfi csak ne maszturbáljon!" (ugyanez az elvárás persze nőkkel kapcsolatban is működik, bár gyakrabban ölti "A nő egyáltalán ne nyúljon magához, azt csak a ribancok teszik!" formát). Az önkielégítés különböző formáinak azonban nem egyszerűen a saját test megismerésében van jelentős szerepe, hanem egy olyan "fantáziatár" kialakításában is, amely bármikor bevethető a társas együttlét során az izgalom fokozásakor és fenntartáskor (arról nem is szólva, hogy sokkal pontosabban kidolgozzuk, mi volna jó számunkra, ha a gyakorlatban, intenzíven is próbára tesszük a képzeletünket). Számos pár kimondottan izgatónak találja a közös maszturbálást, tehát nem tartható az az álláspont, hogy egy szerelmi kapcsolatban tilos volna az önmagunknak való örömszerzés. Az őszinte párkapcsolatok fontos védelmet jelenthetnek a fentebb a teljesség igénye nélkül számba vett mítoszokkal szemben. Ha képesek vagyunk odafigyelni a testünk jelzéseire és az érzelmeinkre, illetve szégyenkezés nélkül ki is fejezzük azokat, sikeresen szembeszállhatunk az olyan hiedelmekkel, amik nem feltétlenül hús-vér emberekről, inkább az emberi fantáziáról és a kultúra elvárásairól szólnak. Csak bátran!

 Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés