free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Negyedik szegmens

Borsa         Címkék: ajánló, kiállítás, koreai, kortárs, kultúra 0 hozzászólás

Viszonylag ritkán találkozhatunk itthon koreai képzőművészek alkotásaival, pedig a távol-keleti kultúra fő reprezentánsai a kortárs művészek. A Ráday utcában most négy galériában is összefuthatunk velük.

Ha ebben a hónapban a Ráday utcában járunk, ne felejtsünk el a kávénk mellé fölhörpinteni egy kis távol-keleti kultúrát sem! A Szegmens cserekiállítás-sorozat ugyanis negyedik darabjához érve, most a mesés Koreát hozta el nekünk, vagy legalábbis egy kicsi, de nívós darabját.

A programsorozat 2004-ben rendezte meg első kiállítását, akkor Japánból érkeztek hozzánk művészeti munkák, egy évvel később Mongóliából, tavaly pedig Tajvan volt a kiszemelt ország. De nem csak a mi kiállítótermeinkbe lopakodtak be a távoli kultúrák bámulatos darabkái, hanem - cserekiállítás lévén - magyar képzőművészek is bemutatkozhattak például az Ulan Bátor-i Zanabazaar Múzeumban vagy a tajvani NTUA Galériában.

Koreaiak a Rádayban

Japán, Mongólia, Tajvan, Korea - az eddig megvalósult Szegmens kiállításokra olyan országokban került sor, amelyek esetében elmondható, hogy igen keveset tudunk egymás kultúrájáról, kortárs művészeti életéről. A Szegmens-kiállítások egyedisége mégsem ebben, sokkal inkább abban rejlik, hogy ez az immár négy éve zajló eseménysorozat nem egy intézményes kapcsolatrendszer gyümölcse, hanem művészek kezdeményezésére és szervezésében jött létre. Ők olyan művészek, akik valóban érdeklődnek más kultúrák iránt, és ezek megismeréséért és megismertetéséért tenni is képesek. Ezek az egyszerre szakmai és emberi kapcsolatok nem múlnak el egy-egy kiállítás lezárultával, hanem tovább élnek, akár egy láthatatlan, de élő háló. Mindez azért fontos, mert a Szegmens - jellegéből adódóan - egy-egy ország művészeti életének olyan aspektusait tudja bemutatni, amelyek olykor kívül esnek a nagy intézmények látókörén, hiszen a ma művészete sokkal gazdagabb és színesebb annál, mint amit intézményrendszereink képesek megjeleníteni.

SZEGMENS IV. koreai kortárs képzőművészeti cserekiállítás

A kiállítás helyszínei: 2B Galéria - 1092 Budapest, Ráday utca 47.Art 9 Galéria - 1092 Budapest, Ráday utca 47. Galéria IX - 1092 Budapest, Ráday utca 49. Erlin Galéria - 1092 Budapest, Ráday utca 49. 1092 Budapest, Ráday utca 47.

A kiállítás megtekinthető a galériák nyitvatartása szerint.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Megszületett...

A zeneiparnak új hercegnője lett: Beyonce és Jay-Z hétvégén világra jött kislányát máris mindenki imádja.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés