free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Síppal, dobbal, Dél-Afrika

Borsa         Címkék: ajánló, bemutató, dél-afrika, kultúra, tradicionális 1 hozzászólás

Dél-Afrika van annyira messze tőlünk, hogy örülhetünk nagyon, ha ő látogat el hozzánk. Szombaton egész nap a Néprajzi Múzeumban lesz, és mindenféle kulturális és kulináris csemegével vár minket.

A Néprajzi Múzeum szombaton (november 10-én, 12 órától) Dél-Afrika arcai címmel kulturális bemutatót tart, amin megismerkedhetünk a térség tradicionális táncaival, viseleteivel, gasztronómiájával. De lesz koncert, fotó- és hangszerkiállítás, kerámiavásár, borkóstoló, és a legkisebbekre is gondolva, gyöngyfűzés-oktatás és törzsi arcfestés projekt.

Színes kultúra, fülbemászó dallamok

Az egész napos program a Síppal, dobbal a Föld körül... című nagy sikerű rendezvénysorozat következő darabja lesz. Az egzotikus térségeket bemutató széria igazi kuriózum, hiszen nem sűrűn találkozhatunk eredeti, törzsi tradíciókat őrző, egzotikus kultúrákkal. Dél-Afrika meg különösen színes hagyományokkal rendelkezik mind viselet, mind művészet, mind gasztronómia terén.

Láthatjuk a Gaabo Motho Cultural Village tagjait, amint tradicionális népi táncot lejtenek - sőt, akár be is állhatunk kipróbálni a lépéseket -, részt vehetünk egy nem mindennapi hangszerbemutatón, amit Pops Mohamed prezentál, aki az 1990-es években kezdett el dél-afrikai busman-zenéket mixelni. De számos zenei stílust ötvözött a dzsessztől és a funkytól a "drum and bass"-on át a trance-ig.

Részletes program a múzeum honlapján.

Minden esemény megtekinthető a múzeumi belépőjeggyel.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Megszületett...

A zeneiparnak új hercegnője lett: Beyonce és Jay-Z hétvégén világra jött kislányát máris mindenki imádja.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés