free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

A svédek meg a dzsessz

Borsa         Címkék: ajánló, dzsessz, koncert, millenáris, svéd 0 hozzászólás

Valószínűleg nem sokunknak van otthon külön polc fenntartva a svéd dzsesszlemezeinknek, sőt! Tehát itt a remek alkalom, hogy a kedd esténkbe belecsempésszünk egy kis zenei csemegét is.

A Világsztárok a Millenárison sorozat következő akkordjaként a svéd E.S.T. - Esbjörn Svensson Trió, napjaink egyik legismertebb és legkedveltebb dzsesszformációja készül dallamos harmóniákat csempészni a hideg és szürke kedd esténkbe. November 13-án nyolc órától a Millenáris Teátrumában lépnek fel.

Svédek ideje a Millenárison

A zenei ínyencek már most fenhetik a fogukat, mert a több mint egy évtizede állandó felállásban dolgozó svéd E.S.T. zenekar azon túl, hogy alapvonalon kortárs dzsessz zenét játszik, szívesen ötvözi a hangsorokat, és néhol becsempésznek a repertoárba egy-egy stíluskevert darabot is. A biztos ízléssel kiegyensúlyozott vegyítésben találhatunk klasszikus alapokat, popos dallamokat, elektronikus effekteket, rockból, funkból, hip-hop-ból és drum 'n' bass-ből(!) átemelt hangzásvilágot is. Zenéjüket ugyanúgy jellemzi a romantikus szépség, mint a legvadabb improvizáció, a dzsessz stílusnyelvét övező fennköltség pedig távol áll a svéd triótól. Így azoknak sem kell elkeseredniük, akik szellősebb, könnyedebb dzsesszélményekre vágynak.

Tagok:Esbjörn Svensson - zongoraDan Berglund - nagybőgőMagnus Öström - dob

Bővebb információ és jegyárak a Millenáris honlapján.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Megszületett...

A zeneiparnak új hercegnője lett: Beyonce és Jay-Z hétvégén világra jött kislányát máris mindenki imádja.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés