free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

A legkisebb filmes fesztivál

Borsa         Címkék: ajánló, fesztivál, film, gyerek, kreativitás 0 hozzászólás

A gyerekek egészen más szemmel nézik a világot: kielégíthetetlen kíváncsiság és analizáló hozzáállás jellemzi őket. Ha teret adnak a kreativitásuknak, a végén mi fogunk meglepődni. Most teret adnak.

A Filmkészítő Gyerekek Magyarországi Filmfesztiválja, vagyis a Gyerekszem Filmfesztivál november 16-18. között kerül megrendezésre a Millenárison. A fesztiválra 189 alkotás érkezett kicsiktől és nagyobbacskáktól is, a műfajok szerint 46 rövid-, 24 dokumentum-, 44 animációs filmet és 75 egyéb alkotást szakmai zsűri bírálja majd el, és a legjobbak mozikba is bekerülnek kísérőfilmek gyanánt.

Lelkes rendezőpalánták

A fesztivált azzal a céllal hívták életre a szervezői, hogy feltérképezzék az országban működő különböző gyerek-filmkészítő műhelyeket, filmtáborokat, és a csupán érdeklődő apróságokat is bátorítsák a filmkészítésre. Azt tapasztalták ugyanis, hogy szinte minden gyereknek van a film nyelvén is kifejezhető mondanivalója, melynek meglepő könnyedséggel és kreativitással tudnak hangot és képet adni. A szervezők reményei szerint a rendezvény az elkészült filmek nyilvános bemutatásával és értékelésével hozzájárulhat ahhoz, hogy a lurkók ne csak a televízióból és moziból megismert vizuális kapaszkodók segítségével tudjanak gondolkodni, ne csak ezekkel a sablonokkal tudják kifejezni önmagukat.

A szervezők három különböző kategóriába sorolták a munkákat:Kicsi a bors, de erős (6-12 éves korig)Ifjú titánok (12-19 éves korig)Gyerekszem-Öregszem (akik már elmúltak 19 évesek, de a beküldött filmjüket korábban készítették)

Bővebb információ és program a fesztivál honlapján található.

Gyerekszem FilmfesztiválFilmkészítő Gyerekek Magyarországi Filmfesztiválja2007. november 16-18.Budapest, Millenáris - Jövő Háza, B és D épületLÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Megszületett...

A zeneiparnak új hercegnője lett: Beyonce és Jay-Z hétvégén világra jött kislányát máris mindenki imádja.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés