free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Társfüggő csajok

HT         Címkék: csajok, hímtag, népbetegség, pár, társfüggő 0 hozzászólás

Hímtagunk úgy látja, a társfüggés népbetegség, valami nem is olyan meghatározhatatlan erőtől vezérelve mindannyian párra vágyunk. A két nem közül ráadásul - szerinte - a csajok jobban akarják.

Az elmúlt évtizedek feminista vívmányainak és a terjedő szinglinizmus ellenére a legtöbb csaj stabil kapcsolatra vágyó társfüggő maradt. A társfüggésben nincs semmi beteges, viszont semmi köze a szerelemhez. A társfüggés normális emberi tulajdonság, és persze társadalmi elvárás, ugyanúgy, ahogy a stabil kapcsolat vagy a gyerekvállalás is a népszaporulat érdekében. De gyerek ide, gyerek oda, a legtöbb embernek "csak úgy" alapon is szüksége van valakire.

Hála a hormonoknak és az amerikai filmeknek a legtöbb ember úgy érzi, hogy párt kell választania, társat kell találnia. Kevesen születnek örök magányra. A társfüggést rá lehet fogni a biológiára, a gyerekkori mesék fehérlovas hercegére, vagy a családi elvárásokra, de a magányt kerülik az emberek, viszont a csajok inkább társfüggők, mint a pasik.

White Stripes: Let‘s build a home

Örök hűség

Egy társfüggő csaj általában jóságra, kölcsönös segítségre és kölcsönös rokonszenvre, illetve egzisztenciális gazdasági együttműködésre vágyik. Egy társfüggő csaj ideális jelöltjének számtalan egyedi elvárásnak kell megfelelnie. A legtöbb apróhirdetés szerint többek között nem árt, ha a jelölt: gyermektelen, nem elvált, intelligens, megbízható, romantikus, humoros, határozott, optimista, jóképű, sportos, de nem nagyképű, őszinte és legfőképpen hűséges. Bár a monogámia biológiai tévedés és lehetetlen egy életen át kizárólag egy emberhez vonzódni szexuálisan, de a társfüggő csajok hűségre vágynak.

Nem szerelem

Az ember évezredek óta kétféle módon önzőzik: egyrészt megköveteli a kizárólagosságot a társától, vagyis akivel stabil kapcsolatban él, azt kizárólag csak ő birtokolhassa, másrészt önmaga számára teljes szabadságot követel. Ráadásul a különböző nemű társfüggőknek hasonló a követelményrendszerük egymással szemben, és ezek a körülmények feloldhatatlanul ellentmondásosak és kivihetetlenek. Ezért a monogámia és az örök hűség a megalkuvás. Bár a hűség követelménye kegyeleti tény, és mint ilyen tiszteletreméltó, mert jó szándékú, de sem természetesnek, se boldogítónak nem nevezhető.

Családmodell

Annak ellenére, hogy harminc éve átlagosan már huszonévesen szültek a lányok, manapság pedig harmincévesen, és a közvélemény az idősebb generációk túlsúlya miatt még mindig úgy véli, hogy illik családot alapítani, egy stabil kapcsolat célja nem feltétlenül a gyerekvállalás. Viszont az is igaz, hogy semmi értelme olyanoknak életük végéig tartó, hosszú távú monogámiában élni egy kiválasztott ellenkező neművel, akik nem akarnak gyereket. Egyesek szerint kifejezetten azért vagyunk, hogy sokasodjunk, de a leendő utódnemzők nem árt, ha tudják, hogy a gyerekprojekt nem vicc, és több évtizedes vállalás.

Hisznek a családban

Ha két ellenkező nemű társfüggő összejön egy stabil kapcsolatra, bármennyire is szabadelvű a viszonyuk, de megtették az első lépést a hagyományos családmodell felé. Az igazi társfüggő csajok, mégha nem is írnak alá szerződést róla, de házastársra vágynak. Hívhatják viszonyukat stabil kapcsolatnak, vagy élettársi közösségnek, de hisznek a családban és az örök hűségben.

Cinematic Orchestra: To build a home

Édes otthon

Egy igaz társfüggő csaj nem anyagias, de tisztában van a szerelmi lángolás elmúlásával és a stabil kapcsolat fenntartási költségeivel. Bár manapság a családalapítás nem gazdasági kényszer, és mindenki úgy tudja, hogy a stabil kapcsolat és/vagy a család lényege a szeretet, de világszerte közismert, főleg a lányos anyák körében, hogy a család alapja a lóvé, a stex, a guba, az egység, a zseton, a pénz. Nagy szerencsénkre manapság nem kell ahhoz egyházi esküvő, hogy két ellenkező nemű vagyonközösségbe kerülhessen egymással. Stabil kapcsolatok tömkelege közösködik ágyon, asztalon, tévén, a komolyabbak személygépjárművön, esetleg horgászstégen. Egy igazi társfüggő csaj bírja az édes otthont, és szívesen fantáziálgat arról, hogy öregkorára, gyerekei, unokái, rokonai és barátai társaságában üldögél egy kertben a kedvenc fája alatt a stabil kapcsolatával és remekül érzi magát.

HTLÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés