free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Az 5 legütősebb koktél

Borsa         Címkék: ital, koktél, lista, pia, ütős 1 hozzászólás

Nem sok italtól lehet annyira könnyen és stílusosan berúgni, mint a koktéloktól. A lefagyasztott alkoholízek és az egyéb komponensek miatt nem érezzük az ütés mértékét. Íme az öt legvadabb.

Mielőtt belekezdenénk a mókába, előre szeretnénk leszögezni, hogy ez a lista nem alkoholt népszerűsítő lista, de mégis, mi lenne tökéletesebb kiegészítője egy összeülős sztorizós estének, vagy egy kellemes zenés mulatságnak a szemet gyönyörködtető és szívet melengető alkoholos kevert italoknál? Na, ugye. A koktélokban azon túl, hogy nagyon "trendik" manapság, pont az a jó, hogy fintorkeltő, kellemetlen íz nélkül oldják a feszültséget, és emelik a hangulatot. És ha szépek is, finomak is, stílusosak is, akkor mi gátolhatna meg minket abban, hogy kontroll nélkül döntsük magunkba őket? Leginkább a józan ész, meg persze egy kis tájékozottság, hiszen vannak olyan fajták, amik alattomosabban támadnak társaiknál. Összegyűjtöttük az öt legkeményebbet, amikkel érdemes nagyon óvatosan bánni.

Margarita

Az egyik legnépszerűbb tequila-alapú koktél. Nevéről megoszlanak a vélemények, az a biztos csupán, hogy egy hölgy ihlette a névadó mixert. A legnépszerűbb verzió szerint egy amerikai színésznőről, Marjorie Kingről kapta a nevét 1948-ban. A hölgy allergiás volt minden szeszre, kivéve a tequilát. Az egyik hotelben a spanyol mixer az ő tiszteletére keverte ezt az italt, és nevezte el Margaritának, ami a Marjorie spanyol megfelelője. Összetevői: tequila, Triple Sec vagy Cointreau, limelé és jégkockák, de limelé helyett szoktak bele citromot is facsarni. Szép, talpas koktélospohárban szervírozzák, az elmaradhatatlan sóperemmel a pohár szélén. Pont népszerűségében rejlik a veszélye, és abban a 26%-os alkoholtartalomban, amit a belekevert italok a végén kiadnak.Bronx

Ez is egy közkedvelt, régi koktél. Először Johnnie Solon, a Waldorf Hotel mixere készítette az 1930-as években. A sztori szerint éppen egy Duplexet készített, ami száraz és édes vermutból, valamint narancslikőrből állt, amikor a főnöke arra utasította, hogy azonnal találjon ki valami újat az egyik előkelő vendég számára. Johnnie a Duplexből kiindulva összekutyult egy teljesen új ízt - ami állítólag nagyon ízlett a finnyás vendégnek-, és a bronx-i állatkertről nevezte el, mindenki tippelhet, hogy miért. Összetevői: gin, száraz vermut, édes vermut, narancslé és jégkockák. Ha Bronx Dry-t rendelünk, ugyan ezt a kombinációt fogják szervírozni nekünk, csak édes vermut nélkül. Puritán és alattomos, lassan üt, de nagyot.
Zombie

Ezt a beszédes nevű koktélt egy Donn Beach nevű bártulajdonos keverte először az 1930-as években. Egyik barátján tesztelte az ízeket, akinek annyira ízlett a keverék, hogy rögtön hármat le is tolt belőle. Következő nap úgy fogalmazott, hogy inkább halottnak érezte magát semmint élőnek az eset után. Így kapta a Zombie nevet, és ezek után éveken keresztül fejenként legfeljebb két koktélt lehetett fogyasztani Donn bárjaban. Napjainkra a recept átalakult kissé, rengeteg változata létezik, ami viszont közös bennük az, hogy mindegyik többfajta rumot tartalmaz és nagyon ütős. Összetevői: fehér rum, barna rum, Stroh rum (80%), Angostura (gyógynövényekből készült keserűlikőr, alkoholtartalma 44%), narancslé, citromlé, ananászlé, cukor, jégdara. A sok gyümölcstől és a szép nagy űrtartalmú pohártól olyan, mint egy hűs üdítő ital, és simán lenyomunk belőle kettőt-hármat, mire az első hatni kezdene.

Kamikaze

Szintén egy árulkodó nevű koktélról van szó. A kamikaze japán szó, jelentése isteni szél. És ennek megfelelően szélvész gyorsan lerészegedhetünk tőle, utána pedig úgy érezhetjük magunkat, mint akinek az agyán átfúj a szél, vagy mint az autentikus kamikázék egy sikeres bevetés után. Ragozhatnánk tovább is, de a lényeg annyi, hogy ez a kis savanyú koktél felespohárban kerül elénk, egyhajtásra fogyasztjuk, a vodka lefagyasztott ízét nem is érezzük, és eleinte a hatását sem. Kicsi, tehát sok legurul belőle, és mire észbekapnánk, már lefejeltük az asztalt. Összetevői: vodka, limelé, jégkockák.

Flaming Lamborghini

Az abszolút ász, legalábbis hazai viszonylatban ez viszi a prímet. Valószínűleg a létező legerősebb koktélok egyike, félelmetes hírét csak a divatos fogyasztási metódusa előzi meg. Ha ilyet rendelünk egy bárban, készüljünk fel rá, hogy kettőnél többet sehol sem fognak kihozni nekünk, de ebből mi profitálhatjuk a legtöbbet, bízzunk a szakemberek ítéletében. Összetevői: Grenadine szirup, Sambuca (olasz likőr, amelyet főként ánizzsal és feketebodzával ízesítenek, alkoholtartalma 40%), görög brandy, egy bivalyerős rumfajta (80%) kerül az egyik pohárba. Míg a másikba Curacaot és egy szintén erős sötét rumot töltenek, az elsőt meggyújtják, megszórják fahéjjal, és amíg ezt az égő löttyöt kortyolod, beleöntik a másik pohár alkoholos keveréket is. Csak 20 perc után kezd hatni igazán, de akkor igen masszív megzuhanós élményt garantál.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Stresszoldó ételek

Van, akin a fokhagyma, van, akin a gyömbér segít idegei megnyugtatásában.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés