free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Az 5 legtutibb szánkó

Borsa         Címkék: hideg, lista, öt, szánkó, tél 2 hozzászólás

A szánkózás egyáltalán nem gyerekes dolog, a szánkózás divatos. Bár nem utóbbi szempont miatt indultunk el szánkókereső körutunkra, azért szem előtt tartottuk az új formák iránti igényünket. Lista.

Tisztázzuk: a szánkózás egyáltalán nem gyerekes dolog, sőt egyre divatosabb. Újabbnál újabb típusok jelennek meg a felfújhatótól egészen a formatervezett csodákig. A nagyobb sportáruházakban már pár ezer forintért be lehet szerezni egy masszívabb darabot, sőt az internetről utánvéttel akár a legmodernebbet is megrendelheted. Szánkókeresésre indultunk Budapesten, azonban csalódnunk kellett: leesett az első hó, az üzletekben mégsem találtunk szánkókat. A nagy szupermarketekben és sportáruházakban akad egy-két darab, jobbára tavalyról maradtak meg, az interneten viszont kis keresés után számos szánkóra specializált magyar online boltot talaláltunk.

Oldszkúl

A legtöbb boltban és szupermarketben megtaláltuk a klasszikus fa szánkót, az oldszkúl formaterv a gyerekkorunk óta mit sem változott. Amint megláttuk, egyből beugrottak a gondtalan téli napok gyerekkorunkból, amikor a legnagyobb problémánk az volt, hogy megint a domb aljához érkeztünk, és vissza kell mászni a csúcsra hogy újra csúszhassunk egyet. Ezzel a szánkótípussal csak jó tapasztalataink vannak, sohasem hagyott még minket cserben, műanyag társaival ellentétben, ezt még sohasem sikerült eltörnünk. Ezért, és persze nosztalgiából került listánk első helyére.Szupergyors

A szánkók versenyének második helyezettje Porsche csodaszánja. Az autógyár ugyanis nem akart kimaradni a busás hasznot hozó szánkóbizniszből, ezért rávette formatervezőit, hogy készítsenek egy gyönyörű, szupergyors alumínium szánkót a felsőbbrendűségi komplexusban szenvedőknek. A váz tehát alumíniumból, a talpak pedig acélból készültek, így gyakorlatilag olyan gyorsan csúszik, hogy lehetetlen megelőzni. Csupán 5,5kg és olyan kicsire összehajtható, hogy bármilyen csomagtartóban, természetesen a sportautókéban is elfér. Borsos áron bármelyik Porsche márkakereskedésben megvásárolható.
Praktikus

Ennél olcsóbban is hozzájuthatunk összecsukható szánkóhoz. A strapabíró Snow Snydert az internetről rendelheted meg. Formatervezésnek köszönhetően igazán gyorsan csúszik, a lejtő alján pedig megdöbbenve fogod tapasztalni, hogy milyen könnyű, így összecsukva elegánsan a hónod alá csaphatod, és irány a csúcs.Felfújható

Pár éve új őrület indult, amikor egy svájci cég piacra dobta a felfújható szánkót, az Airboardot. (nem összekeverendő a hasonló nevű, levegőben repülő járművel) A levegővel felfújt ellenálló és jól csúszó anyagból készült légvonalas új szánkófajta tetején kapaszkodók segítik az irányítást, na és persze a fennmaradást, míg az alján található hosszanti barázdák segítenek irányban tartani. Minden vágyunk, hogy a kipróbáljuk a gumin csúszást, de sajnos a svájci csoda még nem robbant be hazánkba. Bár az idei hóshow-n bemutatták, a boltokban egyelőre még nem lehet kapni, az interneten viszont megrendelhető.
Teherbíró

A bobok egyik legnagyobb hibája, hogy túl gyenge műanyagból készülnek, ezért hamar tönkremennek. Éppen ezért nem árt egy kicsit többet szánni egy jó minőségű bobra, így nem kell minden szánkózás után újat venned. A Hamax Sno Kids bobok extraerős anyagból készültek, így sokkal jobban ellenálnak a terhelésnek. Ráadásul gyors és a széles talpaknak és a féknek köszönhetően jól irányíthatóak. A szakemberek szerint idén havas és hosszú lesz a tél, szóval hajrá, szánkóra (meg mindenféle havon csúszó eszközre) fel!LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Újrahasznosítva

Sok munkával újrahasznosított tárgyakból és bútorokból is stílusos otthont lehet varázsolni.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés