free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Ruhák bulizáshoz

Borsa         Címkék: bulizáshoz, menő, ruha, szett, tanács 0 hozzászólás

Bulizáshoz mindenki menő szerelést akar magára húzni, de az elhatározás - sajnos - nem mindig párosul, harmonikus megjelenéssel. Íme néhány tanács, hogy feszengés nélkül menjen a partizás.

Mindenkinek ismerős az a helyzet, amikor a gardrób előtt széttárt karral tanácstalanul nézi a ruhatárát és percről percre ugyanaz a mondat harsog a fejében: Mit vegyek fel ma este?! Azonban kár pánikba esni, ilyen helyzetekben pedig különösen felesleges. Alapszabályok a bulizós szerelésekhez.

A bulizós szetteknek is vannak alapszabályai, de a legfontosabb mind közül az, hogy csak olyan ruhát vegyetek fel, amiben felhőtlenül jól érzitek magatokat. Akkor sem kell megijedni, ha a sokáig elhúzódó munka miatt már nincs időtök hazamenni és átöltözni. Egy jól felszerelt James Bond retikül mindenkin segíthet. Legyen a táskátokban pár olyan dolog, amivel fel tudjátok dobni az aznapi szetteket, ilyen lehet egy hosszú fekete gyöngysor, amit bátran kombinálhattok inggel, garbóval vagy egyszerű pólóval is. Egy-egy pótharisnya sem foglal túl sok helyet és a nappali feketét egy buli erejéig nyugodtan lecserélhetitek harsányabb színűre - beválalósabbak már munkába menet is felvehetnek színes harisnyát, de erről már írtunk korábban is.

Nézegess még több ruhát!

Sokan félnek attól, hogy "túl sok" az az összeállítás, amit kitaláltak maguknak aznap estére, de ettől nem kell tartani, ha bulizni indultok, lehettek sokkal merészebbek. Nem baj, ha kicsit több nyaklánc lóg a nyakatokban, mint az már megszokott, vagy nagyobb a fülbevaló, a szórakozóhelyek félhomálya elnyeli az ilyen "túlzásokat". A színekre viszont mindig fontos figyelni, ne legyen rajtatok több szín háromnál, mert könnyen válhattok paradicsommadárrá, és ezt sajnos még a félhomály sem tudja orvosolni. Gyakran látunk olyat is, hogy valaki egyszerre csak egy színt használ, de annak az összes árnyalat bemutatja ugyanabban a szettben, azonban ez sem sokkal jobb annál, mintha 72 színt vennénk fel egyszerre. A színkombinációktól napjainkban már nem kell tartani, a korábban tabupárosítások mára trendi megoldásokká váltak, így nyugodtan hordhattok pirosat vagy narancssárgát pinkkel, esetleg lilával, senkit sem fogtok megbotránkoztatni.

Félénkeknek

Azok akik félnek merészek lenni, próbálják ki otthon az elsőnek furának ható színösszeállításokat. Ha a szemetek nem tudja megszokni és még egy óra elteltével sem érzitek magatokat komfortosan, akkor kár erőltetni. Sokan attól is félnek, hogy közönségessé válnak csak azért, mert a szokásosnál kicsit többet mutatnak meg magukból. Az igazat megvallva ez is kisugárzás kérdése, csak azért mert a megszokottnál rövidebb szoknyát választotok estére nem kell attól tartani, hogy férfiak ezrei fognak rajtatok lógni, bízva abban, hogy könnyű prédák lesztek. Minden lány figyelmébe ajánljuk azt az alapigazságot, hogy azért mert mindenki titeket akar megkapni, még nem jelenti azt, hogy mindenkinek meg is kell. Ha bulizni készültök lehettek merészek, de vannak olyan hibák, amelyeket mindenképpen jobb kiküszöbölni.

Neccet ne!

A színes harisnyák nagyon divatosak ebben a szezonban, de a neccharisnyákat legjobb messziről elkerülni. Ha semmiképpen nem tudtok róla lemondani, akkor válasszatok kislyukú, sűrű szövésűt, de a nagylyukú, sonkaborítás tényleg tiltólistás. Ha már a tiltólistás ruháknál tartunk meg kell állnunk egy pillanatra a melltartóknál, éveken keresztül mindenki elhitte, hogy a szilikonpánt a második legnagyobb találmány a robbanómotor óta. Ennek az lett az eredménye, hogy az elmúlt pár évben csak elvétve lehetett olyan nőt találni, akinek a szilikonpántja ne villant volna ki a pántnélküli, trikó vagy nyakbaakasztós felsőjéből, mert sajnos ez a pánt sem láthatatlan. A fehérnemű üzletek polcain ma már gond nélkül találhattok olyan melltartókat, amelyek szinte teljesen "láthatatlanok". Trikó szabású felsőhöz keressetek olyan darabot, amelynek a pántjára egy pici kapcsot varrtak. Nyakbaakasztós felsőrészeitekhez pedig a tuti befutó pántnélküli melltartó, a nyakbaakszatós is nagyon praktikus, de annak a pántja kilátszódhat, ami nem megbocsáthatatlan bűn, de jobb elkerülni.

Van melltartó, nincs melltartó

A méretre is figyeljetek, melltartóknál figyelni kell a körméretre és a kosárméretre. Ha a körméretet nem találjátok el, akkor, az vagy nem fog megfelelően tartani, vagy be fog vágni, ami egyrészt kényelmetlen, másrészről pedig nem túl esztétikus. Ha kosárméret túl kicsi, akkor vagy alul vagy felül a melletek kikandikál majd, és akkor teljesen felesleges a melltartó. Kismellű lányok sokszor esnek abba a hibába, hogy azért választatnak maguknak nagyobb melltartót, mert akkor esetleg optikailag nagyobbnak hat a mellük, sajnos ez is tévedés. A szerényebb kebelbeli adottságokkal rendelkező lányok legjobb barátja nem a túlságosan nagy, behorpadó melltartó, keressetek olyan fazon amiben vékony szivacsréteg van, a kivehető betétet jobb elkerülni, mert láttunk már olyat, hogy valaki a szórakozóhely táncterén hirtelen elhagyta. És valljuk be ez kevésbé romantikus, mint amikor Hamupipőke elhagyta az üvegcipellőjét.

Táska

A bulik elengedhetetlen tartozéka a kistáska, és az tényleg legyen kicsi. Teljesen felesleges "bőrönddel" szórakozni, egyrészt akadályozni fogja a mozgásotokat, másrészt pedig az esetleges zsebesek áldozatává válhattok. Elég magatokkal vinni egy picit szütyőt vagy övtáskát, hiszen egy jó bulihoz nem kell túlélőfelszerelés, elég ha nálatok van a kedvenc rúzsotok, pirosító, zsebkendő és némi készpénz. A borítéktáskák nagyon mutatósak, főleg, ha a színe és az anyaga harmonizál a cipőtökével, de ezeknek csak ritkán van fülük, ezért fel kell készülnötök arra, hogy egész este cipelnetek kell, és tapasztalatból mondjuk, hogy igen könnyű ottfelejteni a bárpulton. Ha mégsem tudtok nekik ellenállni, akkor keressetek olyan fazont, aminek van füle, az idei szezonban bőven fogtok ilyenekkel találkozni. A legpraktikusabb táska kétségtelenül az övtáska, ez mindkét kezeteket szabadon hagyja és minden belefér aminek nálatok kell lennie. Azonban nem a 80-as években használt "hasitasikra" gondolunk, azt jobb ha meghagyjátok a Balaton-parti vizibicikli árusoknak.

Saját stylist a Borsaolvasóknak! A Ruhás Lányoktól lehet kérdezni. A Ruhás Lányok segítenek öltözködni. A Ruhás Lányok megmondjátok, hogy mit igen és mit nem. Mindezért csak annyit kell tenned, hogy az alábbi címre elküldöd a kérdésedet, problémádat és vársz türelemmel, hogy hívjunk. Mert hívunk, mindenki sorra kerül. Előre, az ízléses öltözködésért! Ide írj nekik: szerkesztoseg@borsa.hu

Smink is

A partisminkről is érdemes szólni pár szót, bátran használjatok a nappalinál erősebb színeket, de ne vigyétek túlzásba. A vastag smink nem szexi, hanem omlásveszélyes vakolat, amit jobb messziről elkerülni. Akkor jártok a legjobban, ha vízálló termékeket választotok, mert ezek biztos, hogy nem fognak elkenődni, még akkor sem, ha belelendültök a táncba. Összességében elmondhatjuk, hogy egy partiszett akkor igazán jó, ha abban teljesen fesztelenül tudtok szórakozni és még a nőtársaitok is elismerően néznek rátok.

A Ruhás LányokLÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Fenék-tömés

Ha már a fenekünk méretével sem vagyunk elégedettek, mindössze 18 000 forintért miénk lehet egy fenék-tömés.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés