free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

A féltékenység diadala

HT         Címkék: embertípus, felszarvazás, féltékenység, hímtag, vélemény 0 hozzászólás

Kétféle embertípus létezik a Földön: az egyik féltékeny, a másik meg majd az lesz. Hímtagunk szerint a pasik a klasszikus felszarvazásra érzékenyebbek, a csajoknak viszont nem kell feltétlenül vetélytárs.

Annak ellenére, hogy a féltékenység régi, rossz szokása az emberiségnek, legalább annyi értelme van, mint ennek a mozifilmnek. A féltékenység a stabil kapcsolatokban jelentkező érzelem. Kétféle embertípus létezik a Földön: az egyik féltékeny, a másik meg majd az lesz.

A féltékenység nem tudatos viselkedési forma, nem lehet megtanulni, viszont bele lehet halni. Az emberek nem azért válnak féltékennyé, mert ezt látják a szüleiknél vagy a tévében - bár kétségtelenül befolyásolja viselkedési normáikat a család és a véleményformáló, életmóddiktátor sorozatok vagy mozifilmek - hanem azért, mert hormonálisan is késztetést éreznek a féltékenykedésre. A féltékenység teljesen logikus érzelem, máramennyire egy érzelem észszerű lehet, mert a nemi ösztönökkel és az önreprodukciós vággyal áll zsigeri kapcsolatban. A féltékenység a társas kapcsolatokra jellemző. Aki magányában féltékenykedik, az beteg. A pasik általában a csajok félrelépésére, a klasszikus felszarvazásra érzékenyebbek. A csajoknak viszont nem kell feltétlenül egy másik nőnemű vetélytárs a féltékenységhez, elég nekik, ha úgy érzik, hogy nem szeretik őket eléggé.

Martin Solveig: Jealousy

Annak ellenére, hogy egy csaj mindig a legfontosabb akar lenni a pasija életében, a csajok sem bírják, ha a pasijuk félredug, de hamarabb megbocsátják a szexuális hűtlenséget, mint a kiszerelmesedést. A csajok jellemzően másért féltékenykednek, mint a pasik, de egy dologban közös a két nem szerelemféltése: mindkettő a kizárólagosságon alapszik.

Míg egy féltékeny csaj az érzelmi megcsalástól fél inkább, mert azt akarja, hogy a pasija érzelmei és energiái csakis rá és az esetleges gyermekükre koncentrálódjon, addig egy féltékeny csávó a testi megcsalástól retteg, ha retteg. Lehet, hogy egy féltékeny pasi azért várja el, hogy a stabil nője csak vele feküdjön le, mert minden csávó elsősorban a saját genetikai állományát hordozó utódját szeretné felnevelni, és nem egy másik nemzőét, de lehet, hogy csak a büszkeségét sérti, ha más is kezelgeti a fix nőjét. Az alap, hogy megérdemli az a csávó, akinek félredug a csaja, és hogy az "azt majd én szabályzom" attitűd is beteges, de az az illető is beteg, aki stabil kapcsolata zsebeiben túrkál, a másik esemeseit lopva böngészgeti, esetleg ellenőrző telefonhívásokkal zaklatja. És az az illető, aki nem sajnál kétszázezer forintot kiadni egy hűtlenségi tesztért sem feltétlenül jómódú, de egészen biztos, hogy kóros szerelemféltő. Bár igaz, hogy nincs féltékenység szerelem nélkül, de az is igaz, hogy féltékenység a szenvedésért van. És attól meg még lehet szerelmes egy illető, hogy nem féltékenykedik, mert köztudott, hogy semilyen félelem nem igazolja a szerelmet. Egyébkéntis lovagiasságból féltékenykedni szánalmas, emberi játszmát csinálni a szerelemféltésből pedig legalább akkora hiba, mint rövidpórázon tartani a stabil partnerünket.

Mit is jelent...

Biológia ide, hormonok oda, de udvarlásból féltékenykedni béna. Sokkal egyszerűbb bókolni. Én azok közé az illetők közé tartozom, akik még nem voltak szerelmileg féltékenyek. Ez nem azt jelenti, hogy nincsen meg bennem a zsigeri adottság, hanem inkább azt, hogy még senki sem indította be a féltékenykedési hormonjaimat. Egyébként meg ott akadtam el, hogy a szót sem értem igazán. A szerelem érzését félteni az inkább önzés. Azt sem tudom biztosan, hogy a szerelmesemre kellene-e féltékenynek lennem, vagy arra, aki el akarja bitorolni a szerelmem személyét. És azt sem tudom, hogy kivel kellene, hogy bajom legyen, ha féltékeny vagyok. Nagy szerencsémre, hogy eddigi stabil csajaim közül is csak egy hitt a féltékenységben. Olyannyira, hogy kapcsolatunk leáldozó szakaszában számtalanszor próbált féltékenységi játszmát kezdeményezni, még az ősrégi féltékennyé tevéssel is bepróbálkozott, és egyáltalán nem esett neki jól, hogy nem talált bennem partnerre.

HTLÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés