free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Nyugodj meg és csináld!

Borsa         Címkék: advent, készítés, koszorú, ötlet, tipp 0 hozzászólás

Advent első vasárnapjától tényleg minden a közelgő ünnepekről szól: agyalás és még több agyalás tölti ki majd napjainkat. Becsavarodás helyett kényszerítsd magadat egy kis hasznos lazításra.

Advent első vasárnapjával végérvényesen beköszönt a karácsonyi ünnepkör, a boltok vasárnap is nyitva vannak, a kirakatok telis tele karácsonyi dekorációkkal, minden a közelgő ünnepről szól. A készülődés nem csak az ajándékok megvásárlásáról, a családtagok és a barátok végiglátogatásáról szól, lélekben sem árt felkészülni hogy igazi karácsonyi hangulatban teljen el az a várva várt pár nap.

A lélekkel pszichológusunk foglalkozik majd hétről-hétre, egészen karácsonyig, úgyhogy mi most a külsőségekre figyelünk. Még mielőtt belevágnánk, sosem árt tisztázni, hogy az advent, szó latinul azt jelenti, eljövetel. A téli napfordulótól kezdve egészen karácsonyig tart. Ez a várakozás időszaka, segít abban, hogy ráhangolódjunk a közelgő ünnepre, ezt a várakozást pedig az adventi koszorú testesíti meg. Ilyenkor szinte minden virágboltban kapható, szerintünk viszont akkor az igazi, ha magad készíted.

Alkotás közben ugyanis egy kis időre elfelejtheted az év végi hajtást, és arra koncentrálhatsz miért is fontos számodra ez az egész, az elkészült tárgy pedig ahányszor csak ránézel, emlékeztetni fog a karácsony lényegére, akkor is, amikor már a hátad közepére sem kívánod az ünnepi felhajtást.

Ne ijedj meg, a koszorúkészítés egyáltalán nem bonyolult, az alapanyagokhoz szinte bárhol hozzájuthatsz, különleges képességekre pedig ezúttal nem lesz szükséged, drótra, gyertyára, szalagokra, díszekre, vagy különleges termésekre, fenyőágra és koszorúalapra viszont igen.

1. lépés

Mint mindig, most is sok felesleges munkától, bosszúságtól kímélheted meg magadat, ha mindent előkészítesz. A felsorolt alapanyagokon kívül szükséged lesz egy ollóra, ragasztóra, vagy ragasztópisztolyra és drótvágóra. Készíts előre össze minden kelléket, ne ragasztós kézzel turkálj a fiókokban drótdarabokat vagy kisollót keresve! Érdemes a koszorúkészítést egy nagydarab csomagolópapíron, vagy régi, széthajtogatott újságon kezdened - így megkíméled magad a munka utáni takarítás nagy részétől.

2. lépés

A legjobb, ha fenyővel előtűzött koszorúalapot vásárolsz, ha nem találsz ilyet, akkor te is elkészítheted. A fenyőágakat, borostyánt és egyéb örökzöldeket vágd kisebb darabokra így könnyebb lesz dróttal körbetekert alapba szúrni addig, amíg a teljes felületet be nem borítják a levelek. Mi nem kaptunk fenyőkoszorút, ezért egy univerzális mohával borított változattal dolgoztunk. A fenyőágak rögzítése előtt borostyánleveleket ragasztottunk a puha felületre - ezen jobban tapadnak az apró ágacskák és tűlevelek.

 

 

 

 

 

 

3. lépés

Ezután a koszorúba tűzzük a négy vaskos gyertyát úgy, hogy mindegyikbe egy legalább tízcentis drótot szúrunk. A drótok végét addig kell melegíteni, amíg pirosan izzani kezdenek, fontos, hogy eközben ne kézzel, hanem egy fogóval tartsd, nehogy megégesd magad. Egy gyertyába legalább 3-4 drótot szúrj, hogy erősen tartson, így már könnyű lesz a koszorúba tűzni őket, és jöhet a díszítés. Ez a folyamat egyetlen balesetveszélyes része. A tűzforró dróttal bánj nagyon óvatosan!


 

4. lépés

Bogyókat, tobozokat, és más terméseket, szárított narancsszeleteket, vagy akár üvegdíszeket is rakhatunk a gyertyák közé. Ragasztópisztoly segítségével könnyen a koszorúra erősíthetjük őket. Ezután jöhetnek a szalagok és a masnik, amiket a díszekhez hasonlóan rögzíthetünk. A szalaggal akár körbe is tekerhetjük a koszorút, így kevesebb díszre lesz szükségünk. Mi nem használtunk semmilyen mesterséges anyagot a ragasztón és a fémdrótokon kívül, de egy megfelelő színű díszzsinór vagy szalag kiemelheti a remekműved karácsonyi csillogását.

5. lépés

A kész koszorú alá nem árt tenni egy tálcát, így az esetleg lecsöpögő viasz nem teszi tönkre az asztalt. Az első gyertyát advent első vasárnapján gyújtsd meg, ezt követően minden héten eggyel többet. Gyerekkorunkban azt hittük, advent negyedik vasárnapja mindig szentestére esik. Nagyon csalódottak voltunk, amikor kiderült, a negyedik gyertya után még aludni kell párat az ünnepig. Idén szerencsés a naptár, huszonnegyedike hétfő, így már a negyedik gyertyagyújtás másnapján kezdődhet a karácsonyi buli. Jó munkát!
Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Újrahasznosítva

Sok munkával újrahasznosított tárgyakból és bútorokból is stílusos otthont lehet varázsolni.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés