free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Táskázzatok, ne szatyrozzatok!

Borsa         Címkék: divat, szabályok, szatyor, táska, vásárlás 1 hozzászólás

A táska és cipő harmóniája már a múlté, és cikkünk elolvasása után reméljük, a táskabővítésre szánt nejlonzacskók használata is. Újraértelmezett táskavásárlási szabályok, hogy minden a helyén legyen.

Sokan azt mondják, hogy a nők legjobb barátja egy tökéletes alapozó, mi ezt azonban másképp látjuk. Szerintünk simán van élet alapozó nélkül, na de táska nélkül, semmi értelme. Egy jól bevált táskafazon évekig velünk lehet és igen, lehet olyan hűséges társunk, mint a kutyánk. Hogy minden kedves Borsaolvasó megértse és átélje mindazt, amiről beszélünk, nem árt tudni a következőket.

Mielőtt táskát választanátok, döntsétek el, hogy milyen funkciót szántok neki, mert ha munkába akarjátok magatokkal vinni, akkor ugye nem jó, ha túl kicsi, hiszen kevés olyan nőt ismerünk, aki egy rúzzsal és lakáskulccsal indul neki a napi teendőknek. Mégis sokan gondolják azt, hogy a boríték méretű bulitáskájuk másnap is megállja a helyét, maximum magukkal visznek egy helyes kis nejlontáskát, ami valamelyik hipermarket, vagy - a divatra "érzékenyebb" lányok - külföldi divatház lógójával van ellátva. Ennek az az eredménye, hogy sehol Európában nem találkozunk annyi elázott és összegyűrt nylon- és papírzacskóval, mint nálunk. Egyszer és mindenkorra jegyezzétek meg, a reklámszatyrokat arra használjuk, hogy a frissen vásárolt portékát hazaszállítsuk és nem arra, hogy a táskánk méretét megnöveljük ezzel. Tehát, nappalra mindenképpen olyan táskát válasszatok, amiben kényelmesen elfértek, a maxibag-ek ebben a szezonban egyébként is sikerdarabnak számítanak. Gondoljátok végig, hogy egy átlagos napon mit cipeltek magatokkal, és nézzétek meg, hogy a kiválasztott táskába bele fog-e férni minden.

Ez a Spybag

A világ egyik legpraktikusabb táskáját a Fendi tervezői fejlesztették ki és nem véletlenül kapta a Spybag fantázianevet; ezt a darabot még James Bond is megirigyelné. A táska megálmodói olyan nőknek készítették ezt a különleges darabot, akik szinte a táskájukban laknak, de mégsem akarnak magukkal bőröndöt cipelni. Külön kis „rekesz” van a szemüvegnek, az iratoknak, a telefonnak, de még a rúzsnak is. Azonban annak, aki egy ilyen különleges gyöngyszem birtokosává szeretne válni, mélyen a zsebébe kell nyúlnia, vagy szereznie kell egy bőkezű mecénást.

Semmiképpen ne tömjétek meg a táskátokat, mert akkor nem tudjátok majd bezárni, vagy ha mégis sikerül, akkor úgy fog kinézni, mint egy kispárna - bár őszintén megmondjuk, ez még mindig jobb egy fokkal, mint a nejlonzacskós megoldás. Napjainkban már nem él a szabály, mely szerint a táska színének egyeznie kell a cipő színével, az idei szezonban nyugodtan passzolhat a harisnya és a táska színe. Sőt, az is megengedett, hogy a szettetek domináns színétől teljesen elütő táskát válasszatok, azonban arra mindig figyelni kell, hogy ne essetek át a ló másik oldalára. A táskák szerepe az elmúlt években megváltozott, korábban a kiegészítők közé sorolták, mostanra azonban átvette az egyik vezető szerepet, ezért ne ijedjetek meg, ha azon kapjátok magatokat, hogy a táskátokhoz kerestek ruhát és nem fordítva.

Alacsony lányoknak nem éppen ideális

Tehát már nem kell azon görcsölni, hogy táskátok és a cipőtök színe egyezzen, a cipőt inkább az övhöz kell igazítani, a táska pedig járhat külön utakon. A hátizsákok kedvelőit sajnos le kell lomboznunk, a kétségkívül nagyon kényelmes és praktikus darabokat jobb, ha csak kiránduláshoz hordjátok vagy maximum városnéző túrához. A bulitáskáknál már teljesen más a fontossági sorrend, ott elsősorban a külcsín és nem a belbecs számít. Ha partizni indultok egyébként sem célszerű és kényelmes megoldás egy nagy táska, mert csak akadályozni fog benneteket, ráadásul sötétben semmit sem fogtok benne megtalálni. Mostanában nagyon divatosak az úgynevezett borítéktáskák, de ha nincs fülük, akkor készüljetek fel rá, hogy egész este fognotok kell, és az a második óra után elé fárasztó tud lenni. Ha pedig unjátok a meglévő táskáitokat, akkor a kreativitásotokat használva bátran dobjátok fel, kitűzővel vagy kulcstartóval, de kerüljétek a macikat és bárányokat, ha semmiképpen nem tudtok róla lemondani, akkor legalább ne vigyétek túlzásba, nem dekoratív, ha a fél plüss állatkert ott lóg a táskátok fülén.

Az anyagválasztásra is figyelni kell

Anyagválasztás tekintetében elsősorban arra kell figyelnetek, hogy mennyi ideig akarjátok használni a kiválasztott darabot, ha egy szezonban gondolkodtok, akkor nyugodtan választhattok műbőrt is, nem nehéz jó minőségű és szép táskákat találni. Egyébként pedig, ha odafigyeltek, könnyen találtok olyat darabot, amiről nehéz lesz megállapítani, hogy igazi bőrből, vagy műbőrből készült-e. Utóbbiak lényegesen olcsóbbak, mint a bőrből készült társaik, de sajnos korántsem olyan tartósak. Az anyagválasztásra más tekintetben is figyelnetek kell, mert vannak olyan szabályok, amelyek nem változnak. Vászontáskák és övtáskák nem passzolnak elegáns ruhához vagy kosztümhöz, főiskolán még elmegy, hogy egy-egy vizsga kedvéért nem cipeltek magatokkal bőrtáskát, de ha kiléptek az úgynevezett "nagybetűs életbe" akkor ezeket jobb, ha kerülitek.

Ruhás LányokLÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Fenék-tömés

Ha már a fenekünk méretével sem vagyunk elégedettek, mindössze 18 000 forintért miénk lehet egy fenék-tömés.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés