free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

A XIX. századi gyerekruha retro és a szex

HT         Címkék: divat, gyerekruha, hímtag, retro, szex 0 hozzászólás

Manapság újra divat a XIX. század: a dizájnban nagyon megy a steampunk, a csajgöncökben meg a gyerekruhák. Viktória királynőnek, Nabokovnak, és a japánoknak hála, ma már bárki lehet Lolita.

A legújabbkori Lolita divat Japánban kezdődött kábé harminc éve, de mára világszerte nagyon sokoldalú öltözködési szubkultúrává nőtte ki magát. A Lolita stílus nem az erotomán gyerekeknek, hanem sokkal inkább a gyerekruha fétises felnőtteknek szól. Általában csajok öltöznek lolitásan. Ha egy csaj Lolitának öltözik, akkor jellemzően XIX. századi gyerekruhákat ölt magára. Annak ellenére, hogy hazánkban jelen jogviszonyok között az irodalmi Lolita szexuális tevékenysége törvényellenes cselekedet, és egyes források szerint Japánból származik a világ gyerekpornójának nyolcvan százaléka, a Lolita divatnak nincs sok köze sem a pedofíliához, sem neokonzervativizmushoz, annál több viszont a brit királyi családhoz és a japán popkultúrához.

Lolita Pop

Irodalmi Lolita

Nabokov óta nevezi a közbeszéd azt a kicsajt Lolitának, aki szexuálisan koraérett, vonzó, kacér, erotikusan túlfűtött, esetleg rosszra csábító. Bár az irodalmi Lolita már kilencévesen egy negyvenes faszival kavart, de a Lolita divatnak semmi köze a pedofíliához, annál több a XIX. századhoz, és a gyerekruhákhoz. És annak ellenére, hogy egy kilencéves kiscsaj is hordhatja csodaországi Alíz kűrruháját, de még a pornómarketingben is arra utal a Lolita kifejezés, hogy a kamera előtt nyilvános bemutatás céljából törvényesen szexelő női főszereplő alig töltötte be a beleegyezési kort.

Birodalmi cuccok

A britek Viktória királynő ideje alatt a világ urai és erkölcscsőszei voltak. Viktória több generáción keresztül önuralmat nevelt a fiatalokba, rászoktatta őket olyan erényekre, mint a tisztaság, a pontosság, az udvariasság, a hűség, a teljesítményorientáltság vagy a felelősségtudat. A viktorianizmus konzervativizmusa nem foglalkozott túl sokat például a nemi vágyak elfojtásából eredő lelki bajokkal. Viktória korában egy csaj számára az volt az alap, ami ellen ma a feministák tiltakoznak. A királynő szerint ugyanis egy csaj akkor tett jól, ha nem lépett túl a család, gyerek, diszkrét öltözködés szentháromságán. Ennek ellenére a mai Loliták ruhatárának alapját Viktória uralkodása alatt divatos gyerekcuccok adják.

Erololi

A lolitizmus, a Japánból szerteágazó öltözködési szubkultúra, világszerte divatos jelenség, de nem mindig van köze az erkölcsi elvekhez és a szexuális beállítottsághoz. A lolitás rucik szemérmesek. Viszont az az illető, aki lolitába öltözik nem feltétlenül szenved neoviktóriánus szűzességmániában. És annak ellenére, hogy számos szexuális forradalom és egyenjogúsági harc után talán még Viktória királynő is forog a sírjában, de a lolitás rucik szexisek. Viszont az az illető sem mindig abberált, aki szexuálisan izgul a lolitacuccokra, maximum hisz a gyerekruhafétisben. Tudományosan még senki sem igazolta, hogy a lolitás pornónak van-e terápiás hatása például a pedofílekre, de a törvényes lolitás szextermékekben általában nem serdületlen kiscsajok pózolnak, hanem ivarérett nőneműek próbálják elhitetni a vevőikkel a lánykaságukat. Egyébként azok a stabil kapcsolatban élők is bátran kipróbálhatják a lolitás szexet, akik nem elkötelezett hívei a lolitás divatnak és/vagy a szexuális szerepjátékoknak. A szexuális lolitázás kipróbálásához legkézenfekvőbb a stabil csajnak berendelni egy erololi, azaz erotikus Lolita szettet. Egy igazi erololis abban különbözik a többi lolitástól, hogy erotikus kosztüméből kilátszanak a térdei és vállai, rövidebb a szoknyája, és néha elővillan alóla a fehérneműje.

Nem bűn, ha egy felnőtt nő gyerekcsajnak öltözik. Felőlem bárki hordhat XIX. századi lánykaruhára hajazó csipkés abroncsszoknányt még akkor is, ha már nem gyerekkorú, és nem porcelánbaba. Egyébként is mindenki azt vesz fel, amit akar, de egyáltalán nem vicces, ha harmincas csajok elhiszik magukat a lolitagöncökben.

HTIlyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés