free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Santa Baby 5 1-szer

Borsa         Címkék: karácsony, legjobb, lista, santababy, zene 0 hozzászólás

A karácsonyi ráhangolódás jegyében ezúttal Eartha Kitt legendás karácsonyi dalának öt legjobb változatát kínáljuk tálcán. Az eredetin kívül jazz, pop, hip-hop és rap változatban is meghallgathatjátok.

A nyolcvanadik évét idén betöltő énekes-, színésznő 1953-ban énekelte el Joan Javits, Philip Springer és Tony Springer számát, a Santa Baby-t. A szöveg alapos fricska a karácsony ünnepének, hiszen a mindenkori énekesnő elsorolja cseppet sem szerény karácsonyi listáját a Mikulásnak. A tételek között Tiffany gyémántok és yacht is szerepel, azonban a feldolgozásokban általában aktualizálják a kívánságokat. Annak aki nem ismeri a dalt, álljon itt először az eredeti verzió.

Eartha Kitt tavaly is előadta a számot, amelyről valószínűleg a legtöbben ismerik, ráadásul a hallgatóságban ott ült George W. Bush amerikai elnök is, feleségével, Laurával. A legmegdöbbentőbb azonban az énekesnő frissessége és érzékisége, ne feledjük, egy 79 éves nagymamát látunk énekelni!

Elsőként egy ugyancsak érdekes feldolgozás következik, amelyet nem más ad elő, mint a világhírű transzvesztita, RuPaul. A jazzes dallamokat az énekes(nő) saját, démoni jelmezbe bújt önmaga kommentálja, ugyancsak vitriolos stílusban, s bár az ének nem minden esetben tökéletes, egy valódi dívát láthatunk, aki nem szégyell viccet csinálni saját magából sem.

A következő verziót Calista Flockhart énekelte az Ally McBeal karácsonyi különkiadásában, amelyből A Very Ally Christmas címmel album is készült. A videón ugyan egy Disney-rajzfilm képsorai pörögnek, azonban a hang a filigrán színésznőé, aki hibátlanul adja elő Eartha Kitt klasszikusát.

Jóval testhezállóbb volt a feladat Kylie Minogue számára, aki a brit Top of the Pops című műsorban adta elő a dalt két krampuszlánnyal kiegészülve. Igaz, hogy playbackről, de legalább saját hangjára tátogott, s kellően bájos tudott lenni ahhoz, hogy ezt elnézzük neki. Persze most élcelődhetnénk azon, hogy Minogue kisasszonynak szüksége volt a pódiumra, hogy a két krampusz ne legyen nála egy jó fejjel magasabb, de mégiscsak a szeretet ünnepéről lévén szó, ezt meghagyjuk az év többi napjára.

A végére hagytuk a legviccesebb változatot, amelyhez egyáltalán nincs videó, azonban a zenei élmény kárpótol ezért. A Santa Baby gettó-változatában a hip-hop és a rap legnagyobbjai gyűltek össze egy kis karácsonyi bulizásra. Az előadók között olyan legendák szerepelnek, mint DJ Run a Run DMC-ből, Snoop Dogg, a Salt ’n’ Pepa-lányok, Mase, az alighanem legőrültebb rapbanda, az Onyx két tagja Sticky Fingaz és Fredro Starr, valamint P. Diddy.

Itt már erősen megváltozott a szöveg, a kívánságlistán egy 98-as merci szerepel, az Onyxos fiúk arról darálnak, hogy feléjük nem igen nézett a nagyszakállú, amikor gyerekek voltak, a Salt ’n’ Pepa pedig több és jobb munkalehetőséget szeretne kérni a Télapótól, akiről a végén kiderül, hogy a gettóban bizony ő is fekete.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Megszületett...

A zeneiparnak új hercegnője lett: Beyonce és Jay-Z hétvégén világra jött kislányát máris mindenki imádja.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés