free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Tinédzser stílusba ragadt középkorúak

Krisztina O'Brien         Címkék: érett, középkorú, nők, tinédzser, trend 0 hozzászólás

A legújabb trend, hogy a meglett nők úgy néznek ki, mintha a High School Musical-ből pattantak volna ki. A közvélemény-kutatások viszont azt mutatják, egy harmincas pasi szívesebben jár egy érett nővel.

A MenStyle amerikai magazin szerint a legújabb trend, hogy a meglett nők úgy néznek ki, pláne úgy viselkednek, mintha most pattantak volna ki a High School Musical-ből. A jelenség azért érdekes, mert a közvélemény-kutatások azt mutatják, egy valamirevaló harmincas pasi szívesebben jár valakivel, aki úgy viselkedik és úgy öltözködik, mint egy érett nő, és nem úgy mintha az Olsen ikrek klónja lenne. Mi is körbenéztünk, és nagyon úgy fest a stílus elkapta Magyarországot is.

A trend itt is a szuper mini babydoll, a rózsaszín, flitteres, gyermeteg Hello Kitty táska, méter vastag szájfény, az ilyen-olyan bizsukkal felszeret telefon. Emellé betársulnak egyéb attitűdök is: a gyomorforgató lelkesedés, a tömérdek szleng, és a Hát nem totál szupi! felkiáltások sorozata. Ezek a Spinédzserek, akik úgy viselkednek, mint egy zsenge tinédzser, azzal a különbséggel, hogy a szemek körüli szarkalábak elárulják, hogy a bugyután affektáló illető közelebb van a negyvenhez, mint a húszhoz.

Tinédszer és Spinédzser

Ennek semmi köze a Lolita-féle, harmatos tinicsábításhoz, ez inkább ostoba és sekélyes majmolása a kései tizen-, korai huszonéveseknek. A jelenség egyébként nem a semmiből tűnt elő, hanem egy elég bizarr folyamat része. Emlékezzünk a kutyuskáját a táskájában cipelő Páris Hiltonra, és Brittney Spearsre, aki már tavaly igen rendesen lebutította a női populációt.

A nők fixa ideája

De a pasik vajon tényleg zabálják ezt? Tízből kilenc egyed bevallotta, érettebb nőről fantáziál körülbelül 13 éves kora óta. Lehet az a szomszéd felesége, a tanárnő, vagy a bátyó csaja, a lényeg, hogy az illető érett nő legyen, nem pedig rövidítésekben gügyögő, flitterekben fürdő, élemedett korú "kamasz". És itt most nem a strasszfülbevalós pasikról, vagy azokról beszélünk, akik több időt töltenek a szexlapok feletti mutyival, minthogy felhajtsanak egy valamire való nőt. Mi az átlagosan normális hétköznapi egyedről beszélünk, akinek azért szorult valami fehér- és szürkeállomány a koponyája alá, nem csak izom.

"Nekem az az érzésem, hogy a legtöbb nő azért viselkedik így, mert azt hiszi, ez az amit a pasik akarnak. Ez ugyanaz, amiért az idősebb nők plasztikai sebészhez fordulnak. A nőknek az a fixa ideája, hogy a pasik olyan nőt akarnak, aki úgy mutat, mint egy tizennyolc éves. És itt kezdődik a probléma" - állítja Jean Twenge, aki társprofesszor a San Diego Egyetemen, és aki könyvet írt Generation Me címmel, az amerikai fiatalok kulturális életéről. Tizennyolcnak kinézni egy dolog, de úgy is viselkedni merőben más. Emiatt a pasik többsége nem csak előnytelennek találja a Spinédzsereket, de irritálóan szomorúnak is.

Középkorú nőből konzummániás tini

Égető kérdés, hogy mitől alakult ki ez a jelenség. A szakértők szerint a harmincasok körül kialakult vákuum lehet az oka annak, hogy a tinédzser stílusba beleragadtak a középkorúak. A karrier elnyúlt, a következő életszakasz, a házasság és a gyerekvállalás pedig kitolódott. Ettől a bulis, egyedülálló, illetve független korszak végeérhetetlennek tűnik. Emellett egy infantilis férfitermészet ragaszkodik a kedvenc videójátékához még a harmincas éveiben is, de a Spinédzsereknek a marketing klónozta a pop kultúrát. Az egész média azon fáradozik, hogy a középkorú nőkből, konzummániás tinit varázsoljon. A női magazinok emellett mást sem csinálnak, csak végtelen krónikákat írnak a diszfunkcionális Britney Spearsről, Lindsay Lohanról, Nicole Rictchieről, Paris és Nicky Hiltonról háttérbe szorítva, a korosabb és érettebb sztárokat . Arról pedig kimutatások vannak, hogy a tiniknek szóló Teen Vouge magazin olvasótáborának a fele felnőtt (és 21 a felnőtté válás kora Amerikában!).

A Spinédzserek persze nem csak azért irritálhatnak egy pasit, mert gügyögnek, hanem mert ez az attitűd magával vonzza a kamaszkor tipikus nárcisztikus stílusát is. Egy Spinédzser állandóan magával van elfoglalva és csak az számít, ami nekik fontos. Ez pedig biztosan lekornyasztja még a legbátrabb pasi lelkesedését is. A tömény önzés és az egoizmus, ugyanis eddig kizárólagos privilégiuma volt azoknak az egyedeknek, akiknek egyessel kezdődik a személyi száma. :) A Spinédzserek úgy tűnik mostantól ebben is túltesznek a pasikon.

 LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés