free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Divatos ásványvíz sznoboknak

Nemisbéka         Címkék: ásványvíz, francia, palack, sznob, ünnepi 0 hozzászólás

Az ásványvíz- és divatimádó franciák méregdrága zúzmarás, jégtündéres palackdizájnnal készülnek az ünnepekre. Nemisbékát megérintette a formatervezés, és vállalva hirtelen jött sznobságát, elcsábult.

Ajándékba és saját célra is egyaránt a tőlünk nem messze lévő italboltban szerezzük be az alkoholokat. A helyet a remek választékon túl, azért kedvelem, mert az eladó fiatal srác (ugye, hogy jól kezdődik?) egyrészt hozzáértő - hihetetlen áhítattal ecsetelte a füstös ír whiskey tulajdonságait -, másrészt jópofa. Amikor sógorom 30. szülinapjára kerestem valami különlegeset, megkérdeztem Barétomtól, hogy van-e valami 30 éves raktáron. Válasz: "például én". Miután jeleztem kételyeimet az ajándékozott felhőtlen örömét illetően, kiegyeztünk egy portóiban.

No, hát éppen beaujolais-ért - francia újbor - tértem be hozzá, amikor megakadt a szemem az üdítős szekción. Nem mondanám magam ásványvízgourmet-nak - jöhet bármi, válogatás nélkül -, ennek megfelelően vásárlásnál elsődleges szempont az ár. Na, ebbe a józan gondolkodásmódba tiport bele páros lábbal ez a hókristály-csipke mintás Evian csomagolás, amelyet Christian Lacroix-nak köszönhetünk. Az Albertville-i téli olimpia (1992) óta divat franciáéknál, hogy karácsonyra/újévre külön dizájnolt ásványvizeket dobnak a piacra, de a korábbi próbálkozások szerintem messze nem sikerültek olyan jól, mint ez a mostani, amelynek még külön holnlapot is terveztek.

Két üveget is kihoztak, a fehér mintás Prét-á-Portert, és az Haute Couture változatot, amely Hókirálynőt formál. Utóbbiból mindössze 1000 darabot gyártanak és 5000 (!) euróért lehet megvenni őket, bár az összeg jótékonysági célra megy, egy liter vízért ennyit... A "mezei változatot" 2 euróért sikerült elragadnom, de lehet, hogy érdemes lenne befektetési céllal bespájzolni, az e-bayen ugyanis 15 fontért is árulják.

Amint azt mademoiselle kollegina is megírta, a franciáknál az ásványvíz igen fontos része az étkezési kultúrának, ebben az üvegben pedig tényleg a karácsonyi asztal dísze lesz. Lelki szemeim előtt a vázakénti hasznosítás is felmerült, egy szál piros virággal igen csinos lehet. Miután bevallottam szemlesütve Boltos Barétomnak, hogy nem tudok ellenállni a rám törő sznobizmusnak - muszáj hazavinnem-, megértően bólogatott, majd póri nem franciákként csak hümmögve néztünk egymásra a pult felett - karácsonyra ásványvíz? De aztán felcsillanó szemmel (és nyilván jó üzleti érzékkel...) bedobott egy ötletet: azt javasolja, hogy cseréljem ki benne a vizet vodkára...

 LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Stresszoldó ételek

Van, akin a fokhagyma, van, akin a gyömbér segít idegei megnyugtatásában.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés