free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Sapkaválasztási mizéria

Borsa         Címkék: mizéria, sapka, segítség, tippek, választás 2 hozzászólás

Sokszor lehet hallani a: nekem semmilyen sapka nem áll jól című nótát. A következőkben a Ruhás Lányok ezt megcáfolják, ugyanis léteznek olyan darabok, amelyekkel nehéz melléfogni. Türelem is kell.

Mivel egyre többet halljuk a "Béna a fejformám, rajtam egyetlen sapka sem áll jól" című nyekergést, ezen a héten egy sapkakalauzt állítottunk össze, mert azt gondoljuk, hogy ha mindenki ismeri az íratlan szabályokat, és emellett időt és energiát is szán a legmegfelelőbb sapka megtalálására, egyre többen fognak ízlésesen és stílusosan sapkát és kalapot hordani. Kezdjük utóbbival.

Sokakban él az a tévhit, hogy kalapok ideje leáldozóban van, és csak 40 éves kor felett ajánlott a viselése. Ez tévedés, mi azt mondjuk: ha van kalapotok, bátran hordjatok azt hétköznap is, egy-egy szép darabnak felesleges a szekrényben állnia. Ha kalapkeresésre indultok, akkor keressétek fel a belváros kicsi és régi hagyományokkal rendelkező kalapszalonjait, ne féljetek attól, hogy az árak az egeket verdesik. Ráadásul biztosak lehettek abban, hogy az eladók segíteni fognak nektek abban, hogy biztosan megtaláljátok az arcformátokhoz leginkább illő darabot. A kalapoknál két fontos alapszabályt kell mindenképpen betartani, az egyik, hogy ne vegyetek a fejetek méreténél nagyobb méretűt, a másik pedig, hogy sportos dzsekivel még véletlenül se próbálgassátok, szigorúan tilos ezzel felvenni. Ja, még valami, a kis karimájú (kép1) kalapokat azoknak ajánljuk, akik békávéznak.

Nézegess még több, idén divatos sapkát!

A maxisapka (kép2) az idei szezon egyik legkedveltebb darabja. Ennél a fazonnál nem kell figyelni a méretre, minél nagyobb a fejetekre annál jobb, azonban, ha belecsúszik az arcotokba, akkor túlzásba estetek. Hosszú hajú lányoknak különösen előnyös, mert befér alá a hajuk. Ezeknek a sapkáknak az a legjobb tulajdonságuk, hogy szinte kivétel nélkül vastag fonálból készülnek, ezért garantálhatjuk, hogy nem fogtok fázni bennük.

A svájci sapka (kép3) örök darab, díváktól elkezdve a kőműveseken át, a szoba festő-mázolókon át mindenki hordja, és valószínűleg sosem fog kimenni a divatból - sokak örömére. Nyugodtan hordhatják rövid és hosszú hajú lányok is, a legfontosabb, hogy úgy vegyétek fel, hogy a fületek alsó része kilátszódjon a sapka alól, és legyen kicsit aszimmetrikus. Ez a biztos tipp arra, hogy elkerüljétek a kőműves stílust. A mosásnál vigyázni kell, ezek a fazonok általában gyapjúból készülnek, ezért akkor jártok a legjobban, ha kézmeleg vízben öblítitek ki és tányérra téve szárítjátok, így tutira megtartja az eredeti alakját.

Usánka újra!

A jó öreg usánka (kép4, 5) minden Tolsztoj főhős legjobb barátja. Ne ijedjetek meg tőle, ez az a sapka ami még a legszebb lányon is vidáman fog állni, ezért aztán bárki felveheti, sőt vegye is fel, mert minden kétséget kizárólag ez az egyik legmelegebb fejfedő. Állatvédők figyelmét szeretnénk felhívni - hogy mi is és ők is megnyugodjanak - arra, hogy már nem nerc- vagy rókabundából készült változatot lehet kapni, hanem jó minőségű műszőrméből gyártott változatait is. Az viszont tény, hogy vastag fülvédőnek köszönhetően a hallás lecsökken, majdnem nullára, ezért mindig olyat válasszatok, amit fel lehet kötni a fejetek tetejére. Bátortalanabb, de fázós olvasóink figyelmébe ajánljuk az usánka kötött változatát (kép5), ami szintén nagyon meleg, de korántsem nyújtunk benn olyan mosolyra fakasztó látványt, mint szőrme testvérében.

Castro sapkák és kupaksapka

Az úgynevezett Castro sapkák (kép6,7) az elmúlt években mind a nők, mind pedig a férfiak körében szép sikereket ért el. Akik még mindig nem tudtak tőle elszakadni, azok nyugodtan felvehetik télen is, de lehetőleg kombinálják egy színes sállal, hogy a militari hatást valamennyire elkerüljék. Ezt a fazont bátran feldobhatjátok ezen kívül még kitűzőkkel vagy felvasalható strasszokkal is. Ennek a darabnak is van egy kifinomultabb testvére, ezek a sapkák leginkább a Twiggy-re, a hatvanas évek sztármodelljére emlékeztetnek minket. Az általunk kiválasztott fazonnak az az érdekessége, hogy a rajta található masni levehető (kép7), ezért ha találtok otthon maradék anyagot, bátran használjátok fel, és így biztosak lehettek abban, hogy a sapkátok igazán egyedi lesz.

Kupaksapka (kép8)

A sapkák jolly-jokere: a kupaksapka. Ez az a fazon, ami tényleg mindenkinek jól áll, csak meg kell találni a megfelelő méretet; ne ijedjetek meg, ha valamelyik túl hosszú, a következő meg esetleg túl rövid. Az idei télen a divatházak polcait roskadásig telepakolták ilyen darabokkal, úgyhogy egy kis türelemmel szinte mindenki meg fogja találni az arcformájához leginkább illő, kötött kupaksapkát.

A sálakat sem hagyjuk ki…

Idén nagy divat, az óriás kötött sál, aminek számtalan előnye van, de mindközül a legjobb, hogy tényleg nem fogtok fázni benne. A színeket tekintve pedig minél élénkebb, annál jobb, egyszer és mindenkorra jegyezzétek meg, télen sem kell félni a pinktől, a sárgától vagy a zöldtől. Érdemes minél több sálat és sapkát beszerezni, mert azonkívül, hogy melegítenek, még az az előnyös tulajdonságuk is megvan, hogy feldobják az öltözéketeket. Egy kabátot annyiféleképpen tudtok hordani, ahány sapkátok és sálatok van. Az alapszabály ebben az esetben sem változik, ne használjatok indokolatlanul sok színt, kivéve, ha az a cél, hogy minél feltűnőbbek legyetek sípályán.

Ruhás LányokIlyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Fenék-tömés

Ha már a fenekünk méretével sem vagyunk elégedettek, mindössze 18 000 forintért miénk lehet egy fenék-tömés.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés