free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Újságpapírból textil

Borsa         Címkék: dizájn, felesleges, textil, újrahasznosítás, újságpapír 0 hozzászólás

A feleslegessé vált újságpapírból már eddig is sok mindent készítettek. Egy frissdiplomás dizájner azonban olyan újítással rukkolt elő az újrahasznosítás terén, ami eddig még ismeretlen volt.

Lejárt újságpapírokat hasznosított igencsak innovative formában egy fiatal, holland dizájnerlány, mégpedig a következőképpen: fonalat készített belőlük, amiből aztán textilt szőtt. Újítására a szakma is felfigyelt.

18 méter

Greetje Van Tiem idén diplomázott az Eindhoveni Dizájn Akadémián. Ez a frissdiplomás csajszi egy olyan eljáráts fejlesztett ki, melynek segítségével a lejárt újságoldalakat úgy dolgozza fel, hogy azokból laponként 18 méternyi fonál legyen nyerhető. Ebből akár függönyöket, szőnyegeket, illetve kárpitokat szőhetnek.

"Ma újságpapír, holnap textil. A tegnap hírei így voltaképpen tapinthatóvá válnak azáltal, hogy kárpit készül belőlük. Ha közelről nézed az anyagot, betűket, színeket is láthatsz benne" - beszélt alkotásáról a tervezőnő egy újságnak. Az újfajta fonal és textil felkeltette a szakma érdeklodését is, olyannyira, hogy az október végén megrendezett Holland Dizájnhét programjába is beválasztották.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Újrahasznosítva

Sok munkával újrahasznosított tárgyakból és bútorokból is stílusos otthont lehet varázsolni.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés