free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Zabimese I.

HT         Címkék: barátságok, hímtag, kapcsolatok, szeretetleltár, ünnepek 0 hozzászólás

Az ünnepek közeledtével szeretetleltárt készítünk régi barátságokról, csúnya véget ért kapcsolatokról, elhagyottakról. Jó volna mindent tisztázni, de csak várunk. Hímtagunk két részben mesél erről. I. rész.

Hímtag már nem volt fiatal, mint mindenki, ő is megöregedett. Úgy vélte, hogy hamarosan őérte is eljön a halál, ezért elhatározta, hogy még mielőtt eltávozna az élők sorából egy utolsó utazásra indul. Beugrott neki ifjúkorából egy város - ott ahol összetalálkozik a tenger és az óceán, ahol a vérnarancs égbolt alatt és a végeláthatatlan vizek felett állandó harcot vív az északi és a nyugati szél, és Hímtag az óceánparton ülve álmodozva nézte a hullámokba bukó Napot... Ide vágyott mégegyszer Hímtag, mielőtt itthagyta volna ezt a világot: az ég színét és a hullámokat bámulni a messziségben és az óceánba fulladó Napot. Egy szörfkölcsönző bódéja áll valahol az óceánparton, látni lehet onnan a diszkóbárt a vitorlavászon függönyeivel, valamint az erős szélben pislákoló mécseseit.

Dzsungelpart, hirdetik a kivilágított betűk a szórakozóhely felett, ami elé a homokba Hímtag egykor szörfdeszkáját szúrta, mojitóját kortyolgatta, és a bárpultnak támaszkodva, hanyag eleganciával és ábrándozva álldogált, mert a pincérnőnek zöld szeme, és barna haja volt. Valami női magazint lapozgatott a bárpult túloldalán, és amikor a jégkockák megcsörrentek az áttetsző koktélospohár falán, szórakozottan felnézett a pincérnő a magazinból. Ezért dőlt Hímtag hanyag eleganciával minden naplementekor a bárpult oldalához, és még nedves, de napszítta haját megigazította a bárpult tükrében.

Vérnarancs égbolt alatt

- Él-e még Izabell?- tette föl a kérdést magának Hímtag, és kisvártatva útrakelt a tenger és óceán találkozásához, ahol az északi szél harcol a déli széllel, és a vérnarancs Nap belebukik a végeláthatatlan hullámokba.

A település, ahol Hímtag egykor szörfölt, úgy tűnt, mintha mit sem változott volna. Némelyik távoli város, az óceánparton, olyan mintha évtizedes álomba zuhanna, ha egyszer elalszik. A turisták okozzák ezt, akik egyszer valamiért megorroltak erre a vidékre, és kitervezték a városkát a nyaralási elképzeléseikből. Mit tegyen egy település, ha turisták többé nem akarnak náluk pénzt költeni? Szívfájdalmában álomba zuhan, és elmélyülten várja, hogy másik turisták odatévedjenek, hogy a település megébredjen és felvirágozzon. A turisták még mindig nehezteltek arra a városkára, ahová Hímtag elutazott, mert a toronyórák is felmondták a szolgálatot. Valami nem létező időt mutattak, olyat, ami soha sincs. Az ajtók, amelyek nesz nélkül nyílnak alulvilágitott sikátorokra: becsukva. Az ördögfejű vízköpőnek eltömődött a szája, és az apró üzletek előtt ugyanazokat a napszítta cégéreket lóbálja a kósza szél.

Elátkozott part

Egy sarkon valahol egy vendéglő ajtaja nyikordul meg, és egy zenegépből slágerfoszlányt sodor a szél, és Hímtagnak úgy tetszett, hogy húsz évvel ezelőtti napnyugtákkor éppen így nyöszörgött az ajtó, és duruzsolt a zenegép. Később ablakokat talált, amelyeket már akkor is - fiatal szörfös korában - becsukott spaletták fedtek. Már akkortájt is elmélázott ezeken a döglött nyílászárókon, amelyeken nem néz ki senki sohasem, csak a por vastagszik a zsaluikon. Mit rejthetnek ezek az ablaktáblák? Lehet, hogy egy hulla fekszik vérébe fagyva a padlón, a szoba falaira és a bútorokra pedig alvadt vér tapad. Vagy egy gyermek alszik odabenn halkan és a világ összes csokoládéjáról álmodilk... Hímtag így tűnödött, miközben végigsétált az álmatag kisvároson, és az egyik téren megállott, mert nem messze megkondult egy vén toronyóra harangja, és a kongás kettészelte a kora esti csöndet. Nem sokkal ezt követően valamerre szörfösök zsibongtak jókedvűen, és Hímtag útitáskáját, mint valami szörfdeszkát, a hóna alá vette, és ruganyos léptekkel megindult a Dzsungelpart felé, mint annak idején.

Vissza oda, ahol elhibáztuk

A Dzsungelpart... A diszkóbár fényreklámját, a vitorlavászon függönyöket alaposan megviselték a természeti elemek, de az erős szélben pislákoló mécsesek még olyanok, mint régen. Az óceánparton a szörfkölcsönzőbódénál az alkalmazott készülődik ráérősen a záráshoz. Napbarnított fiatal rasta csaj rutinos mozdulatokkal kapkodja össze cuccait. Hímtag tépelődve áll a diszkóbár előtt, hogy betérjen-e egykori sikerei, felhőtlen románcának helyszínére, majd átlépte a küszöböt.

folyt.köv.

 LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés