free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Segítsünk nekik!

Borsa         Címkék: ajándék, gyerekek, karácsony, ötletek, segíteni 0 hozzászólás

Ha az idén már gondoltál arra, hogy segítenél másokon, csak még nem tudod, hogy merre indulj, akkor most adunk néhány ötletet. Több módja is van annak, hogy szebbé tedd egy kisgyerek karácsonyát.

Egy gyereknek, aki nehéz körülmények között él, mert szülei szegények, elhagyták, vagy beteg, egész évben ennie kell és egész évben örül az ajándéknak, legyen az bármilyen apróság, de Karácsonykor ez valahogy hamarabb eszünkbe jut, mint egyébként. Ami a felnőttek világában kevésbé lényeges, az neki talán többet jelent, mint gondolnánk. A gyerek még nem tud másképp örülni, csak őszintén. Az ő szemében még másképp csillog a fény, amikor a feldíszített karácsonyfa előtt kibontja az ajándékot. Neki ez még varázslat.

Több módja is van annak, hogy a Szentestét szebbé tedd egy kisgyerek számára. A város számos pontján találsz cipősdoboz átvevő helyeket, üzemel a Mikulásgyár, adakozhatsz az interneten keresztül, de ha van régi, megunt plüssállatod a polcon, azt is szívesen szorongatja majd egy apró kezecske a fa alatt. Ha az idén már gondoltál arra, hogy segítenél másokon, csak még nem tudod, hogy merre indulj, akkor most adunk néhány ötletet.

A Cipősdoboz néven emlegetett akció az Operation Christmas Child néven futó nemzetközi mozgalom ötlete alapján született, 2004-ben. Nálunk a Tízezer Gyermek Karácsonya névre keresztelték a Baptista Szeretetszolgálat munkatársai. Az első dobozokat Bill Clinton és felesége küldte el Magyarországra. A mozgalom alapgondolata szerint gyermekek, vagy egész családok készítenek csomagolópapírba öltöztetett cipősdobozokat, melyeket apró ajándékokkal raknak tele.

Budapesten a Batthyány téren, a Westend City Center előtt, a Deák téren és a Keleti Pályaudvarnál, vidéken pedig több nagyvárosban találunk átvevőhelyet. Az ajándékokat önkéntes hálózaton keresztül juttatják el a rászoruló gyerekekhez még az ünnepek előtt.

A Felvonulási téren és az ország 16 plázájában felépített Mikulásgyárba főleg tartós élelmiszereket, higéniás termékeket, háztartási vegyszert, édességet, játékokat várnak a Magyar Vöröskereszt és az UNICEF által szervezett akcióban. A Mikulásgyár egy kör alapú, 15 méter átmérőjű, 8 méter magas, átlátszó építmény, amelynek az egyik oldalán beadjuk az ajándékot a Mikulásoknak - akik dobozokba csomagolják azokat-, majd a másik oldalán egy szállítókocsiba kerülnek és indulnak is a rászorulókhoz. Hétköznaponként 16-21 óráig, hétvégén 10-22 óráig várják az adományokat.

A Plüss a kicsiknek, mosoly a nagyoknak elnevezésű kezdeményezésre a megunt plüss figurákat várják, december 20-ig a budapesti és vidéki átvevőhelyeken. Az akcióhoz eddig már több felsőoktatási intézmény, középiskola és cég csatlakozott.

A Magyar Ökumenikus Segélyszervezet, Válasz egy ajándékot, változtass meg egy életet programjában az interneten keresztül, anélkül is segíthetünk, hogy kimozdulnánk otthonról. Mi választhatjuk ki, hogy mely célra kívánunk adományozni, a pénzből kit szeretnénk segíteni. Választhatjuk például egy kisgyermek napi háromszori étkeztetését, karácsonyi élelmiszercsomag vásárlását, vagy éppen afgán kisdiák részére cipő vásárlását.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Megszületett...

A zeneiparnak új hercegnője lett: Beyonce és Jay-Z hétvégén világra jött kislányát máris mindenki imádja.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés