free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Zabimese II.

HT         Címkék: barátságok, hímtag, kapcsolatok, szeretetleltár, ünnepek 0 hozzászólás

Az ünnepek közeledtével szeretetleltárt készítünk régi barátságokról, csúnya véget ért kapcsolatokról, elhagyottakról. Jó volna mindent tisztázni, de csak várunk. Hímtagunk két részben mesél erről. II. rész.

Az első részben ott tartottunk, hogy Hímtag éppen az elveszettnek hitt boldogság után kutatva, kissé tétovázva átlépi a diszkóbár küszöbét, egykori felhőtlen románcának színhelyen, a Dzsungelparton. A Zabimese folytatódik.

Fodormenta és frissen facsart lime illata csapja meg az orrát odabenn. Jégkockák csörrenését hallja, mintha csak az ő köszöntésére koccantak volna össze a jégdarabkák, és egy fiatal nyúlánk szörfös, hanyag eleganciával, napszítta hajjal támaszkodik a bárpultnak. A bárpult a régi helyén, a tükrös része is megvan még, mintha azóta senki sem nyúlt volna hozzájuk.

- Már csak Izabell hiányzik - mondta magában Hímtag. És mintegy végszóra szétnyíltak a raktárhelyiség függönyei és Izabell fehér kötényben, kezében koktélospohárral a bárpult mögé lépett. A papucsa kissé megviselt volt, de a trikója tiszta és gyűrődésmentes, a köténye kék cérnával volt beszegve. Frissen fésült barna haját fejpánttal szorította le. Légies, szinte néma léptekkel vitte a mojitót Hímtag asztalához, és zöld szemében feszélyezetlen érdeklődés csillant fel a különös ismeretlen láttára. Csöndes, barátságos hangon érdeklődött Hímtagtól:

- Hogy érzi magát a városunkban?

Hímtag diszkréten elmosolyodott, és koktélját kortyolgatta. Igen, valóban ő az: Izabell vagy legalábbis a lánya...

A bárpult melletti polcon újságok, színes magazinok hevertek, és ahogy a pincérnő odalépett a polchoz, a raktárhelyiség függönye mögül szeleburdi, apró növésű fekete kutya csaholt elő, aki miután körbeszaglászta a diszkóbárt, letelepedett gazdasszonya lábához, és lelkesen vakarózott.

- Ő az! - mondta újra Hímtag magában, és különös forróság futott át a felsőtestén, és valami győzedelmes boldogságot érzett a szívében, mint meglehet egykoron érzett, amikor szörfdeszkán szelte a habokat, és a zöldszemű pincérnőt a mellére ölelte.

A zöldszemű nő ujjai színes magazint lapozgatnak, és a frissen fésült barna hajából, mintha valami édes illat lebegné be az egész helyiséget. Az apró és napbarnította fül mellett kiszőkült tincsekben lógó babahajak, kecses orr, sűrű pillájú zöld szemek, karcsú alkat. A formás mellek minden lélegzetvételkor egyenletesen emelkednek és süllyednek a tiszta és gyűrődésmentes trikó alatt. A szépívű nyakon vékony ezüstlánc.

A nyúlánk szörfös látványos mozdulattal dobja hátra szemébe lógó haját, gondosan fejtetőre helyezi a napszemüvegét, és mezítlábas léptei elcsattognak. Hímtag egy szál magába marad a pincérlánnyal...

- Hölgyem, megmutatná nekem azt a medált közelebbről, amit az ezüstláncán visel? - kérdezte Hímtag egy kis idő elmúltával.

A pincérnőnek alig észrevehetően, de pír futotta el az arcát.

- Anyám hagyta rám. A halálos ágyán adta nekem...- Pontosan azért szeretném látni. Izabell valamikor kedves ismerősöm volt.

Egy kis ellenkezés után Hímtag ujjai között a medál. Igen, felismeri. Ez volt az, amit a pincérnőnek ajándékozott régen. Benne maradt-e az egykori fénykép... Remegő kezének reszkető ujjai nehezen engedelmeskednek, de kis nehézszégek árán felnyitja a medált. A belsejében egy kifakult portré. Ifjú, nevető szörfös portréja...

- Az apám fotója. Fiatal szörfös korából való - közli a zöldszemű pincérnő.

Hímtag sokáig, révedezve, ábrándozva bámulta önön portréját a medálban. Nocsak, mennyivel sűrűbb volt a haja akkor, és a borostája milyen napszítta, mint egy skandinávé...

- Adja vissza - mondja a pincérnő.

Hímtag egy pillanatig nem engedi el a zöldszemű nő karcsú ujjait a kezéből.

- Van férje? - kérdezi.- Igen, és van két csodaszép gyermekem.

Hímtag szívesen megnézné a gyerekeket is, de nem meri megkérni a nőt. A zöld szemű pincérnő bizalmatlanul, és kicsit idegesen hagyja magára az idős jövevényt és vonul vissza a kutyájához és a magazinjaihoz. Hímtag ennélfogva kis idő múlva távozott a Dzsungelpart diszkóbárjából, és az óceánpartra ment, ahonnan hosszasan elmerengve bámulta a végeláthatatlan hullámokba süllyedő vérnarancs Napot.

 LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés