free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

5 1könnyű koktél

Borsa         Címkék: koktél, könnyű, lista, öt 0 hozzászólás

Igenis vannak olyan koktélok, melyek nem igényelnek profi kellékeket. Alábbi listában szereplő italok elkészítéséhez például shaker helyett, használhatunk befőttes üveget is. Profi mixerek ne figyeljenek.

Senki sem mossa le rólunk, hogy előszeretettel írogatunk a koktélokról, de ahogy korábbi listánk, amely a legütősebb koktélokat tartalmazta, sem az alkohol népszerűsítésére íródott, így alábbi, ugyancsak a koktélokkal foglalkozó cikk sem azért született meg. Csak színesítjük mindennapjainkat.

Itt a parti szezon és mi gondosan összeválogattuk azokat a koktélokat, az Inthespirit weboldal segítségével, amelyekhez semmilyen hókuszpókusz nem szükséges, a hozzávalók egy nagyobb élelmiszerüzletében lazán beszerezhetőek és nem kell mixeri képesítés sem. Bárki összecsaphatja akármelyik itt felsorolt finomságot semmi perc alatt, akár a harmadik után is. A koktéloknál fontos az adagolás. Mivel a világért sem szeretnénk hozzászólásokat zokogó mixerektől, hogy megszentségtelenítjük az élvezetet, viszont a matekot nem szeretjük, a mi receptjeinkben csak kisfeles adagokkal számoltunk ez 0.25 ml.

Ritz Fizz

Hozzávalók:0.5 kisfeles Amoretto0.5 kisfeles kék Curacao0.5 kisfeles (zöld)citromlé pezsgő

Elkészítés: Az élvezeti faktor kulcsa, hogy mütyür adag kell mindenből, kivéve a pezsgőből, utóbbival ugyanis csurig önthetjük a poharat. Az összetevőket csak kevergetni kell egy pár másodpercig, ha bírunk addig várni. Ha elegánsak akarunk lenni, használjunk hosszúkás pezsgős poharat, amiben a szénsav szépen bugyborékol. Ja, a poharakat a buli előtt nyugodtan tegyük a mélyűhtőbe. Kiváló szilveszteri extra.Alkohol tartalom: Kevésbé ütős, kellemes szopogatni való. Ez a koktél rendkívül gazdaságos, és azoknak is bejön, akik nem igazán pezsgő rajongók...legalábbis a harmadik után biztosan.


Cosmopolitan

Hozzávalók: 1.5 kisfeles Vodka0.75 kisfeles triplisec2.5 kisfeles piros áfonyalé1 teáskanál porcukor0.5 kisfeles (zöld)citromlé

Elkészítés: Ez a koktél igényel némi rázogatást, de ezt megtehetjük mixer nélkül is, csak egy lecsukható, befőttes üveg kell (igen jól olvastad), amibe összerázzuk a hozzávalókat. Nyugodtan küldj ki mindenkit a konyhából, ha nem akarsz égni, hivatkozz titkos receptre. Senki sem fogja észrevenni - hacsak nem használtad az üveget előtte vizelet mintához -, hogy mixer helyett befőttesüvegben készült a mennyei kotyvalék. A tálalás már elegánsabban zajlik, a behűtött martinis pohár ugyanis elengedhetetlen. Miniatűr narancs darabbal díszíthetjük.

Ez az igen kifinomult martini koktél, olyan űber-posh, hogy nem is illik hozzá a fenti beszéd.

Alkohol tartalom: Ravasz. Egy, kettő (három-négy) lazán lecsúszik belőle, és az ötödiknél már senki sem fog emlékezni a befőttesüvegre.

Long Island Ice Tea

Hozzávalók:0.5 kisfeles gin0.5 kisfeles vodka.0.5 kisfeles rum0.5 kisfeles tequila0.5 kisfeles triplisec1 teás kanál porcukorkóla

Elkészítés: A hozzávalókat - a kólán kívül - egy kis jéggel alaposan rázzuk össze. Ehhez a finomsághoz nem illenek az óriás jégdarabok, ezért tegyük a kockákat egy tiszta, nem szöszölős konyharuhába, vegyük elő a klopfolót és gondoljunk egy, a számunkra nem annyira kedves dologra... Üssünk kíméleteseket, ez nem Slush Puppy jégkása lesz. Ne használjunk nejlon zacskót, mert úgy járunk mint Bridget Jones: a péppé zúzott nejlondarabkák tényleg nem mutatnak jól a koktél tetején. A kész löttyöt a jéggel együtt öntsük egy hosszú pohárba és préseljünk a tetejére egy kis kólát. Citrom karika a díszítés, amit inkább dobjunk az italba, semmint a pohár szélére akasszuk.

Alkohol tartalom: Hát mit mondhatnánk, ez egy klasszikus siker koktél, nem hiába klasszikus és nem hiába siker. Ez a profi alkohol rajongók itala, kifejezetten erős idegzetűeknek. Már az elsőtől garantált a spicc, ha van táncparkett a közelbe esetleg megihatunk még egyet, de a harmadikat után tuti, hogy vagy az asztal alatt, vagy az asztal tetején találjuk ha magunkat.

Black Magic (Fekete mágia)

Hozzávalók:1.5 kisfeles vodka1.5 kisfeles Kahluakevéske citromlé

Elkészítés: Az apróra zúzott jégkockával mindent alaposan keverjünk össze. A koktél nevéhez méltóan, a fent említett klopfolós zúzáskor gondoljunk nyugodtan ellenségünkre, főnökünkre. A kevergetést feltétlenül végezzük az óramutató irányával ellentétesen. A citromlével csínján bánjunk, nagyjából úgy, mintha a teánkba tennénk. A koktélt díszíthetjük citromkarikával; viszkispohárba kínáljuk. Alkohol tartalom: Ütős, csak azoknak ajánljuk akiknek a szervezete valamelyest hozzászokott az alkoholhoz. A vidámság garantált, de azért ne próbáljuk ki a seprűn való lovaglást. Happy abrakadabrát.

Heavenly (Mennyei)

Hozzávalók:0.5 kisfeles Amoretto0.5 kisfeles kék Curacao1 kisfeles fehér bor2 kisfeles ananászlé

Elkészítés: Hosszú, henger alakú (longdrinkes) poharat félig megtöltünk jégkockákkal, és az összekevert egyveleget ráöntjük. Ezt is mixelni kell, de nem túlságosan, úgyhogy hosszabb kevergetés is megteszi, mielőtt a jégkockára öntjük. Friss ananásszal kínáljuk és ha egy kis sikket is vinni akarunk a dologba, az ananász darabokat úgy vágjuk fel, mintha miniatűr dinnye szeletek lennének. Karéjosan.

Alkohol tartalom: Alacsony, nyugodtan bűnözhetünk, ha nem féltjük a dérékbőségünket, a mindenható biztosan megbocsátja.

1 Flirtini

Hozzávalók:0.5 kisfeles triplisec0.5 kisfeles vodkapezsgő1 kisfeles ananászlé

Elkészítés: Ez a koktél egy kicsit trükkösebb operációt igényel, úgyhogy ne szopogassunk bele a pezsgőbe, amíg a mű el nem készül. Megéri. Egy nagyobb pohár aljára tegyünk friss ananász darabokat (a konzerv kizárt) és tunkoljuk össze a triplisec-kel. Utána adjuk hozzá a vodkát, az ananászlevet és néhány jégkockát és kevergessük egy keveset. Szűrjük bele az egész zúzalékot egy hűtött martinis pohárba, és öntsük nyakig pezsgővel. A koktél cseresznyét pedig dobjuk a pohár aljára. Úgy pikánsabb.

Alkohol tartalom: Közepesen mámoros lesz tőle az ember. Ez a koktél vadonatúj és a Szex és New York csajok vezették be, úgyhogy ennek megfelelően az iszogató két-három után a gátlásait, öt-hat után a ruháit dobja le. Garantáltan.

 LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Stresszoldó ételek

Van, akin a fokhagyma, van, akin a gyömbér segít idegei megnyugtatásában.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés