free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Napkollektoros táskák

Borsa         Címkék: alternatív, energia, napkollektor, praktikus, táska 0 hozzászólás

Az alternatív energiák - mint például a napenergia - hasznosításától sokan még mindig idegenkednek, pedig ezek nem csak pénztárcánkat, hanem környezetünket is kímélik. Íme egy praktikus találmány.

Egy chicagói dizájncég igazán innovatív, 21. századi táskakollekciót dobott piacra. A beépített napkollektorral rendelkező táskákkal csupán csak az a baj, hogy meglehetősen csúnyácskák.

Bárhol, ahol süt a nap

A Noon Solar táskakollekciójának modelljei egyik oldalukról nézve semmiben sem különböznek átlagos - nem különösebben csinosra sikeredett - társaiktól. Ha azonban megfordítjuk őket, láthatóvá válik a falukba épített napkollektor. Ennek segítségével bárhol, ahol süt a nap - tehát például az utcán, a vállunkon lógva vagy akár az iroda ablakában elhelyezve - folyamatosan gyűjtögeti a napenergiát. 6-8 óra elegendő a napelemek teljes feltöltésére. És hogy hogy az összegyűjtött energiát aztán mire használhatjuk? Nos, a beépített kábelek segítségével a táskában feltölthetjük például a mobiltelefonunk vagy mondjuk az I-Podunk akkumulátorát. Laptopok töltésére egyelőre még nem alkalmas, de már ezen is dolgoznak.

A kollekció három - két női és egy férfiaknak szánt - darabból áll és - egyelőre még csak Amerikában - kereskedelmi forgalomba is került. A táskák ára kissé húzós, 274, 383 illetve 412 dollárba kerülnek.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Újrahasznosítva

Sok munkával újrahasznosított tárgyakból és bútorokból is stílusos otthont lehet varázsolni.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés