free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Zabigyerek

HT         Címkék: felelősség, gyerek, hímtag, utódnemzés, zabi 0 hozzászólás

Tavaly több, mint 19 ezer gyerek került állami gondozásba. Vagy szüleik mondtak le róluk, vagy az állam emelte ki őket veszélyeztetettség miatt a családból. Hímtagunk az utódnemzés felelősségéről ír.

Állami gyerekké, árvaházissá, intézetissé, lelencé, nevelőotthonossá, zabivá sokféleképpen válhat egy kiskorú, bár minden eset más és egyedi, de általánosan két variáció jellemző: vagy a szülei hagyják cserben így vagy úgy a gyereket, vagy az állam és a törvényei ítélik meg úgy, hogy meg kell védenie a gyereket a szüleitől.

Beadlak a lelencbe!

Sok jó dolog származik abból, hogy minden ember egyenlő a Földön. Klassz, hogy többek között minden embernek joga van az élethez, a szabadsághoz, a biztonsághoz, a lakhatáshoz, a magántulajdonhoz ésatöbbihez. Az emberi jogokban talán az a legklasszabb, hogy mindenkinek joga van az utódnemzés méltóságához is, még azoknak is, akik nem tudják vagy nem akarják felnevelni az utódaikat. Viszont a gyerekeknek meg azért jó, mert tíz éve van új gyermekvédelmi törvényünk. A törvény meg ugyanazt rögzítette alapelvként, amit a legtöbb szülőnek illene mérlegelnie mielőtt az önreprodukció hímes mezejére lép, mármint hogy a gyerekek érdekeinek figyelembe vétele mindenek felett áll. De egy gyerek bármennyire is a szemünk fénye, testi, szellemi és erkölcsi fejlődése és mindezek védelme óhatatlanul is összefügg társadalmi, politikai és gazdasági tényezőkkel. Amíg egy normális szülőnek az ivadékgondozási ösztöne, addig az államnak jól felfogott érdeke diktálja a gyermekek védelmét. Elég, ha csak a nyugdíjunkra, vagy a tavaly óta minden születendő magyar gyereknek járó babakötvényre gondolunk.

Saját családjuktól védve

Annak ellenére, hogy már 1901-ben is volt országunknak gyerekvédelmi törvénycikke, a hazai gyerekvédelem még mindig abban a formában működik, ahogy az a múlt század közepén kialakult. Akkoriban az illetéksesek az államosított főúri kastélyokba gyűjtötték be a háború hadiárváit és a nyomor csellengőit. Az árvák idővel felnőttek, az intézményrendszer kiépült. Az üresen maradt nevelőotthoni ingatlanokat pedig a kommunista tervgazdálkodás nevében illett megtölteni az állam által jobb sorsra ítéltetett gyerekekkel, állami gondozottakkal. Rendszerváltás ide vagy oda, de a közvélemény többsége a mai napig úgy véli, hogy a gyerekek azért élnek intézetben, mert árvák, pedig többségüket például a gyámhivatal emelte ki, azaz védte meg a saját családjától, arra hivatkozva, hogy a szülők nem a törvénynek megfelelő módon, tehát nem mindenek felett vették figyelembe a gyerek érdekét.

Milliárdokba kerül

Hiába a tízéves törvény, a lakásotthonok családias nevelése, a babakötvény, de évi 8-10 milliárd forintnyi összeget költünk a nevelőintézetis gyerekvédelemre. Annak ellenére, hogy egy gyereket szerencsés esetben a szülei nem a törvények miatt védik, az állam és intézményei által a tavalyi év során védelembe vett gyerekek száma több mint 19 ezer volt. Mindenki tudja, hogy az utódnemzés méltósága emberi jog, de egy gyereknek teljesen mindegy, hogy miért szakad el a családjától, hogy miért lesz árva, lelenc, zabi, intézetis, vagy nevelőotthonos, nem számít neki, hogy a szülei hagyják-e cserben, vagy az állam ítéli meg úgy, hogy ily módon kell megvédeni őt, mert egy gyereknek mindenképp rossz szülők nélkül.

Helyrehozhatatlanul hibázunk

Mindenki tudja azt is, hogy élnek olyan illetők is a Földön, akik ismeretlen telefonszámról névtelen üzeneteket küldenek. Annak ellenére, hogy a közvélemény szerint a titkolozós, aláírás nélküli esemesek általában zaklatásnak minősülnek, a legtöbbünk kapott vagy kapni fog vicces, esetleg egészen otromba szándékú, talán rosszakaró üzeneteket. Ezután pedig legtöbbünk vérmérséklete és/vagy ideológiai meggyőződése és/vagy vallási hovatartozása függvényében reagál vagy nem a zaklató esemesre. Egy tapasztalt pasinak illik viszonylag hamar rájönnie arra, hogy mikor szívatják ismeretlen telefonszámról érkező névtelen üzenetekkel, és mikor nem. Mivel az utódnemzési méltóság felelősséggel is jár, egy alábbi típusú névtelen esemesezés után nem árt egy kicsit körültekintőbben utánajárni a valóságnak, még akkor is, ha az esemest kapó sohasem járt Ukrajnában.

- Hello! Bocsánat a zavarásért, de én azt az X.Y. keresem, aki a zénél csinálja a duplavét. Te lennél az?- Megtaláltál.- De jó, eszembe jutottál, gondoltam a tudakozóban hátha kapok valamilyen számot. Hirtelen eltűntél. Tudod ki vagyok?- Még nem.- Kábé egy éve (szerintem) egy nagyon kellemes estét töltöttünk együtt. LK- Bocs, de nem rémlik. Még egy kis segítség kéne.- Egy szórakozóhelyen ismerkedtünk meg. Aztán kábé egy hónap múlva az a bizonyos szállodai éjszaka következett, másnap Ukrajnába mentél... Megbeszéltük, hogy még a hétvégét is együtt töltjük, de ELTŰNTÉL. Nem értettem, mert ha nem voltam szimpi, akkor csak egy esemest kellett volna küldened, hogy kopjak le.- Összekeversz valakivel és/vagy szívatsz.- Biztos, hogy nem. Szerintem a dolgokat mindig egyenes úton kell rendezni, legalábbis egy dugás után ez a minimum... De semmi probléma, jó volt veled és nagyon élveztem. Nem azért írok most, mert folytatni szeretném, csak közlöm, hogy állami gondozásba adtam a gyerekünket.

 LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés