free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

5 leggyakoribb sminkelési baki

Krisztina O'Brien         Címkék: arcfestés, bakik, celebek, hibák, smink 0 hozzászólás

Még a hírességekkel is megesik, hogy félresikerül a sminkjük, ám rajtuk még javít a jó megvilágítás és az utólagos képkorrekció. Öt tipp az otthoni sminkeléshez, hogy elkerüld a klasszikus hibákat.

Itt a parti szezon, új ruhához, új smink dukál. Mostanság úgy tűnik a merészebb színek jöttek divatba, és az, ha roskadozunk a csillámpor alatt. Azért nem árt emlékezni a jó öreg közhelyre, hogy a kevesebb néha több, főleg ha döglesztően és nem döglötten akarunk mutatni a karácsonyi partikon és szilveszterkor.

Kék szemfesték

Ismét divatban az ABBA kinézet, de mielőtt nagyon rákattannánk, nem árt
ellenőrizni az eredeti születési dátumunkat. A kék szemfestékkel egy tini lehet, hogy retrósan hat, de szinte biztos melléfogás annál, aki közelebb van a negyvenhez, mint a húszhoz. Minden fajta kék szín a szem körül (a sötét kék és a szürkés kék is) csak kihangsúlyozza a fekete karikákat a szem alatt. Courtney Love-ról és Kelly Osbourne-ról kinek mi jut az eszébe? Na, erről beszélünk. De, hogy a kéknél maradjunk, ha a kelleténél kerekebb csípőnkre kék szoknyát húzunk, és ehhez kék szemfestéket választunk, a (kölcsön)hatás vitathatatlanul katasztrofális lesz. A mi tippünk, hogy felejtsük el a kéket. Maradjunk a jól bevált gesztenye, bronz színeknél, ha valami vadabbat akarunk, akkor pedig feldobhatjuk az arcunkat valamelyik moderáltan csillámos verzióval.


Túl sok arcpirosító

Az arcpirosító normális esetben természetes hatású, harmatos külsőt kölcsönözne, ha a többségünk tudná, mennyit és hova kell felkenni. Mi a legjobb pirosító árnyalat? Hát nem a ciklámen vagy a fukszia, az biztos. A titok, hogy tedd fel a pirosítót, mielőtt bármi más színt felhordanál az arcodra. Nézz tükörbe. Máris a cirkuszban érzed magad? Mosd le azonnal! Ha a próba pirosítás után úgy érzed, hogy egy kis szempillaspirál, és szájfény után már indulhatsz is, akkor eltaláltad a színt. Az a barackos rózsaszínű árnyalat a legjobb, amelyikben van egy kicsi fény. A szépség kulcsa, hogy csak ott legyen pirosító, ahova való. J.Lo nagyon menő az arcpirosításban. Mosolyogj és tunkold az arcpirosító ecsetet az így kikerekedő arcélre. Ennyi. Semmi több. Aranyos majomfajta a pávián, de csak az állatkertben, és nem a táncparketten.

Fáradtnak látszol a legjobb sminked ellenére is

Ha az emberek körülötted hirtelen kérdezgetni kezdenek, hogy mitől tűnsz ennyire fáradtnak, vagy ha olyan megjegyzéseket hallasz, hogy fáradtnak látszol, akkor valami baj van a sminked körül. Ha nem jól választod meg a színeket, a sminked sokkal inkább hamuszürkének, semmint frissnek fog mutatni az arcodon. Minden sminkelő tudja a kezdő tini pancsolás után, hogy a szürkét vadul kerülni kell. Ha a sminkmesterek szürkét látnak, előkerül a fokhagyma, a szenteltvíz és a feszület, ám ennek ellenére a kozmetikai smink termékek legsűrűbben használt komponense a szürke. Miért is? Hogy öregnek érezd magad, és a második sarkon azonnal bőrfiatalítót, alpha-hydroxi csodákat vásárolj tízezrekért. Egy rózsaszín arcpirosítóban is lehet szürke, vagy egy bordó rúzsban sőt, a világos színű alapozók is tartalmazhatnak szürke árnyalatot. Viszont az a helyzet, hogy a szürke dohányos, szikkadt külsőt kölcsönöz az embernek. Azért nem kell ide nagy innováció, se kés, se abrázió, csak a színt kell megváltoztatni. Kend fel az összes kozmetikumodat egy fehér papírra, húzz ki a kertbe, lehetőleg amikor kint süt a nap és vedd őket alaposan szemügyre. A szürke legkisebb gyanúja esetén a darabnak a kukában (vagy a legkisebb hercegnő jelölt családtag Barbie smink-készletében) a helye.

Eltúlzott szájak

Rossz hír ez azoknak, akiknek cérnavékony ajkai vannak, de a száj tényleges vonalán túlhúzott kontúvonalaktól nem fogunk úgy mutatni, mint Angelina Jolie, sokkal inkább mint Jancsi a bohóc. Na, de akkor hogyan is alkossuk meg a hőn vágyott illúziót? A titok a szín és a fény. A világosabb szín a nyerő, a nude (színtelen) vagy a rózsaszín (nem fukszia). A lényeg, hogy olyan szín kell, ami a lehető legközelebb áll a szád eredeti színéhez, vagy maximum két árnyalattal sötétebb. Húzd ki a szád vonalát, és semmi csalás... , utána pedig dobj rá szájfényt, a szájfényről visszatükröződő fénytől az ajkak teltebbnek hatnak majd. A másik dolog, hogy a szájfényt nem a vérvörös és a meggypiros rúzsra kell rákenni, mert bár ez lehet, hogy jól mutat Christina Aguilera-n egy fotón, de a legtöbbször nála is balul üt ki, csak úgy, mint Donatella Versace -nál, Gwen Stefani-nál (és a fent említett Courtney Love-nál), az előnyös megvilágítás ellenére is. Nekünk kevés az esélyünk az előnyös megvilágításra, és emellett, senki nem akar hozzáragadni a pezsgős pohárhoz. Ugye.

Alapozó

Nos, ezzel bénázunk a legtöbbet. Mivel már korábban hosszabb terjedelemben foglalkoztunk ezzel a témával, most csak a lényeget emelnénk ki. Első szabály, hogy télen más szín kell az arcunkra, mint nyáron. A hajvonalnál és az áll vonalnál pedig rendesen el kell dolgozni a krémet, mert ha ezt nem tesszük meg, a nyakunk és az arcunk teljesen más színű lesz. Nem feltétlenül kell az egész arcra alapozót kenni, elég ha a problémás területekre kenjük fel. A száraz, maszkszerű állapotot elkerülhetjük, ha először hidratálókrémet (vagy bázis krémet) kenünk az arcunkra, és nedves szivaccsal (nem csöpögő) visszük fel az alapozót. Ne használjunk kőpúdert, amint zsírosnak érezzük az alapozót, mert instant málló vakolat az eredmény. Inkább ittasuk le zsebkendővel, és frissítsük fel egy kis pirosítóval.

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés