free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Karácsony a tévé előtt

Borsa         Címkék: ajánló, karácsony, műsor, tévé, ünnepi 0 hozzászólás

Idén sem estek minőségbeli túlzásokba a hazai tévécsatornák az ünnepi műsorkínálatot illetően, de az kiderült, hogy több megmondó is szereti Johnny Deep munkáit. Karácsonyi műsorajánlás és óvás.

Bár ezt leginkább tagadni szokás, azért Karácsonykor is eltöltünk egy kevés időt a bekapcsolt tévékészülékek épületes társaságában. A következőkben elmondjuk, hogy azoknak, akik a tévécsatornák ünnepi műsorkínálatára hagyatkoznak, mikor, hova érdemes kapcsolniuk és persze azt is, hogy mi az, amit inkább széles ívben kerüljenek el.

December 24.

Kora reggeltől kezdve több csatorna is vetít matinéműsorokat, ami kiváló lehetőség az ünnep hatására ilyenkor már intenzíven pörgő kiskorúak lefoglalására. Az persze ebben az esetben sem mindegy, hogy mit látnak, a magunk részéről a Michael Ende klasszikus meseregényéből, 1984-ben készült Végtelen történet filmfeldolgozást javasolnánk, mely Viasat3-on 7:15-kor kezdődik. Ezt a filmet amúgy nem csupán gyerekeknek, hanem felnőtteknek is ajánlhatjuk, ha másért nem, hát azért, mert nagy valószínűséggel ismerős lesz huszonévvel ezelőttről és ad egy alaphangulatot a naphoz. A remek kezdés után a délelőtt folyamán ez a csatorna már inkább kerülendő, legalábbis, ha nem akarjuk végignézni a Mikulás végveszélyben című filmet, melynek alapkonfliktusát az adja, hogy egy olajtársaság készül felrobbantani a derék Mikulás házát.

Váltsunk inkább át a TV2-re, ahol ekkor ugyan már tart, de könnyedén bekapcsolódhatunk az édibédi, dumás kismalac, Babe történetébe, méghozzá a jobban sikerült első részbe. A délutáni műsorfelhozatal arra enged következtetni, hogy a tévécsatornák nem szándékoznak bennünket elvonni fontosabb teendőinktől. Az TV2-n 12:05-kor kezdődik a Mikulásné kerestetik, melyben a Mikulás fia próbál meghódítani egy kiábrándult özvegyet, ami valljuk be, nem hangzik valami klasszul. Egy fokkal ígéretesebb a RTL Klubon 13:20-kor kezdődő Stella, mely egy műkorcsolyázó kislány és egy rénszarvas barátságát meséli el, nyilván leginkább a gyerekeknek.

Délután

A Viasat3 13:20-tól a kilencvenes évek egyik alap romantikus drámáját, az Angyalok városát vetíti. Wim Wenders, Berlin felett az ég című filmjének kissé édeskésre sikeredett amerikai feldolgozásában Nicholas Cage, azaz Seth, az angyal, beleszeret a Meg Ryan alakította sebészorvosnőbe, minekutána választania kell hogy marad-e angyal továbbra is, esetleg feláldozza halhatatlanságát a szerelemért. Annak idején ezen a filmen elégszer elérzékenyültünk már, most pedig egészen megfelelő lesz háttérzajnak karácsonyfa-díszítéshez vagy főzéshez. A délután második felében a TV2 a 42 évvel ezelőtti Winnetou bosszúja című indiános kalandfilmet, majd pedig a szénné unt Kutyám, Jerry Lee című filmet fogja vetíteni, így rájuk kapcsolni felejtős. A Viasat3-on a Grincs című film kezdődik 15:25-kor, melyben a zöld rémnek maszkírozott Jim Carrey lopja el folyamatos grimaszolás közepette a Karácsonyt Kifalvából. Ez a film szerintünk kifejezetten idegesítő, amire nincs nagy szükség az este közeledtével még a legjobb családban is jó eséllyel egyre feszültebbé váló légkörben, ezért mi kihagynánk inkább. Ígéretesen hangzik viszont az m1-en 16:30-kor kezdődő Kire ütött ez a gyerek? című 2007-es magyar film, mely Janikovszky Éva kiváló gyermekmonológjait dolgozza fel. Ennek végeztével, akinek nem lesz más dolga, annak érdemes továbbra is az m1-en maradni, egyrészt mert 17:35-től a Diótörő című mesebalett filmfeldolgozását vetítik, másrészt pedig mert ebben a sávban a többi csatornán végképp nézhetetlen műsorok mennek.

Este

19:00-tól a TV2 továbbra is tartja a stabil nézhetetlenséget, ugyanis a Túlélni a karácsonyt című vígjátékot adják, melyben a Ben Affleck által alakított főhős bérel magának családot az ünnepekre. Az RTL Klubon viszont ezzel egy időben kezdődik a Stuart Little kisegér 2. ami egyfelől ideális a gyerekek figyelmének elvonásához arra az időre, míg anyu és apu Jézuskát játszik, másfelől pedig Dr House rajongóinak is mindenképp érdemes belenézniük, ugyanis a kedélyes, és cseppet sem borostás családapa szerepében nem mást, mint - az itt egyébként szinte felismerhetetlen - Hugh Laurie-t láthatják. Akiknél korán lemegy a gyertyagyújtás és a vacsora, annyira, hogy este kilenc körül már tévéznének, azok számára a TV2 a Sztárom a párom című vígjátékot kínálja. Ez a film olyan, amit legfeljebb egyszer érdemes megnézni, de mivel már úgyis mindenki látta - és esetleg nem csak egyszer - ehelyett inkább feküdjünk be a karácsonyfa alá és gyönyörködjünk benne. Esetleg választható még 21:00-tól a Viasat3-on az Édes november, mely egy halálos beteg lányról szól, aki hátralévő idejét kihasználva egy-egy hónapra csábít el férfiakat. A fim nem olyan rossz, mint amilyennek az alapszituációból kiindulva tűnik, viszont kétségtelen, hogy befordulós. Persze lesz másik véglet is, méghozzá az HBO-n, 21:00 órától az Ünneprontók ünnepe című, közepesen idióta poénokkal telepakolt, tipikus amerikai vígjáték, mely két barátról szól, akik esküvőkre járnak csajozni.

Késő este

A 24-i felhozatal legjobb darabjára 22:10-ig kell várni és az akkor RTL Klubra kapcsolni, ugyanis ott az Én, Pán Péter című filmet vetítik majd. Az alkotás magyar címét ugyan szégyenletesen elrontották - az eredeti egyébként Finding Neverland - más kifogásunk azonban nem lehet vele kapcsolatban, ugyanis egy színvonalas, okosan érzelmes filmről van szó. A történet főhőse, a gyermeklelkű és éppen alkotói válságban lévő író, James Matthew Barrie, akit nem elhanyagolható módon Johnny Depp alakít, összebarátkozik egy csinos, fiatal özveggyel és annak négy fiával, akikkel a keserves mindennapokat a képzelőerő segítségével fokozatosan sajátos mesevilággá formálják át, melyben végül összeáll Pán Péter figurája is. A vendégségből vagy éjféli miséről hazaérkezőknek, illetve azoknak, akik még más okból nem dőltek ki addigra, éjjel 1:15-től a Viasat3 adja meg a kegyelemdöfést, akkor ugyanis levetítik az Interjú a vámpírral című horrorfilmet.

[PAGEBREAK]

Karácsony első és második napja is tartogat még számunkra meglepetéseket, legalább is, ami a kínálatot illeti.

December 25.

Az ünnep reggelén a gyerekek a TV2-n 8:30-tól követhetik tovább Babe kalandjait a Kismalac a nagyvárosban című filmben. Ahol még nincs gyerek, ott érdemes a tévézéssel 9:30-ig várni, akkor ugyanis kezdődik az m1-en a Férjet keresek című, 1940-ben készült, jó kis recsegős, fekete-fehér romantikus film. A délutáni kínálat, bár egy fokkal tartalmasabb, mint az előző napi, azért még így sem az az egetrengető. A TV2 a Partymikulás című filmmel próbálkozik, mely a Mikulás fiáról szól, aki interneten bonyolítaná az ajándékozást és a rénszarvasszánon száguldozás helyett inkább menne Kaliforniába nyaralni. Később egy indiános film következik, a Winettou és Old Shatterhand a Halál völgyében, majd a Kutyám, Jerry Lee 2. részével zárul eredménytelenül a délután. A Viasat3 13:30-tól az Édes novembert adja biztos, ami biztos, még egyszer, majd a kutyás-focis Ebadta focista következik. Az RTL Klub szintén beveti kutyás panelt, ők a Kutyafalka című családi vígjátékot vetítik 14:15-től. Ezt követően pedig 16:00-kor következik a Hook, ami nem más, mint Steven Spielberg több generáció számára is kifejezetten nézhető Pán Péter-filmje, Robin Williamssel és Julia Robertssel a főszerepekben. Az m1 a fekete-fehérség bájánál maradva egy Chaplin-klasszikust, a Nagyvárosi fények-et adja 13:40-től.

Este

Este 19:00 órakor kezdődik a TV2-n a Shrek félórás karácsonyi különszáma, a Shrekből az angyal, majd a kronológiát nemigen tartva 19:30-tól a Shrek amúgy tényleg vicces első része. A TV2-t ezek után érdemes hanyagolni, ugyanis képesek idén is levetíteni a Télapu című filmet. Persze Reszkessetek betörők! nélkül sem úszható meg a Karácsony, idén az RTL Klub döntött úgy, hogy nem kímél meg bennünket és leadja szám szerint a 4. részt. Az m1-en a Társulat című tehetségkutató ünnepi showját nézhetjük meg 20.55-kor, ami elképzelhető, hogy nézhető lesz, kiindulva abból, hogy az alap műsor is az. Akik valami nehezebbre és felkavaróbbra vágynak, a Viasat 3-ra kapcsoljanak, ott ugyanis 21:00-tól Atom Egoyan Eljövendő szép napok című filmdrámája lesz látható. Erre az estére is jut Johnny Depp film, méghozzá a Duna Tv-n 20:40-kor kezdődő Csokoládé, mellyel kapcsolatban csak az a gond, hogy nem lesz vége 21:35-re. Akkor ugyanis az m2-n kezdődik az Amelie csodálatos élete című alapmű.

December 26.

Ez az a nap, amikorra már több szempontból alaposan elteltünk és esetleg már mindenből elegünk is van. Ilyen körülmények között ideális napindító lehet 7:10-kor a TV2-n, a Spongyabob mozifilm-változata, melyet 8:35-től ugyanitt Lassie-vel vezethetünk le, majd 10:35-től mindezt az HBO-n vetített Godzillá-val tetőzhetünk be, persze csak ha akarjuk. 12:40-től az RTL Klubon a Macskafogó című magyar kultrajzfilm kerül adásba, nyilván nem teljesen érdek nélkül, hiszen ugyanez a csatorna az egyik médiatámogatója a napokban mozikba került Macskafogó 2.-nek is. Ettől persze még örülünk neki. A TV2 erre a délutánra is következetes fantáziátlansággal alakította a programkínálatot. Úgy látszik, az előző két napban elfogytak a Mikulás állítólagos fiáról szóló filmek, ezért erre a napra egy, a Mikulás lányáról szóló alkotással, a Miniszoknyás Mikulással készültek. Három órára aztán menetrendszerűen érkezik az újabb indiános film, ezúttal Az olajherceg című, amit egyáltalán nem meglepő módon a Kutyám, Jerry Lee 3. része követ. Aki minderre nem kíváncsi, annak alternatívaként az m1-en 14:05-kor kezdődő A Grimm testvérek csodálatos világát vagy az RTL Klub-on 14:20-tól látható A kincses sziget című kalandfilmet ajánlhatjuk.

Aki az abszolút megérdemelt, napi Johnny Depp-adagját szeretné megkapni, az vagy kapcsoljon 18:00 órakor az HBO-ra, ahol a Karib-tenger kalózai 2.-t vetítik, és/vagy 20:00-kor a Zone Európára, ahol a Félelem és reszketés Las Vegasban-t. 19:00-kor kezdődik az RTL Klubon a kissé erőltetett, ám attól még azért szórakoztató, a gyerekeknek meg kifejezetten bejövős Némó nyomában című animációs mesefilm. Ugyanitt 20:45-től pedig az inkább már fárasztó kategóriába sorolható Dr Dolittle 2-t adják. A TV2-n 20:55-től az Egy szoknya, egy nadrág gyengécske, 2005-ös remake-je tekinthető meg. Ebben a helyzetben érdemesebb lesz tehát inkább elszakadni a két vezető kereskedelmi csatornától. Az m1-en 19:55-től A muzsika hangja című musicalfilmet vetítik, melyben a Julie Andrews által alakított Maria, a kiugrott apácanövendék nevelőnőnek áll a gyomorbajos Von Trapp kapitány hét koravén gyermeke mellé, akiknek aztán a zene eszközével gyógyítgatja a lelkét, majd annak rendje és módja szerint a mogorva katona-papát is meghódítja. Akiknek ez túl édeskés és valami komolyabbra vágynak, kapcsoljanak a Viasat3-ra, ahol 20:55-től a Catherine Deneuve és Gerard Depardieu főszereplésével készült, Változó idők-et nézhetik meg, melyben egy férfi Marokkóba utazik, hogy megtalálja harminc évvel ezelőtti szerelmét, innen pedig egy meglehetősen drámai és bonyolult, ám élvezhető sztorin vezet minket keresztül a film.Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Megszületett...

A zeneiparnak új hercegnője lett: Beyonce és Jay-Z hétvégén világra jött kislányát máris mindenki imádja.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés