free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Hedonista Szilveszter

Borsa         Címkék: buli, hangulat, hedonista, kellék, szilveszter 0 hozzászólás

Szilveszterezni sokféleképpen lehet, de akár otthon, akár egy gigapartin töltöd az ünnepet, egy-két szilveszteri kellékre mindenképp szükséged lesz. Csak, hogy könnyebben kerülj évkezdő hangulatba.

Amióta létezik fogyasztói társadalom, azóta adunk ki pénzt konkrétan szemétre, a szilveszter talán az egyetlen alkalom, amikor ez megbocsátható, év végén a mértéktelen fogyasztás az úr. A régi színes magazinok lapjaiból készült konfetti (kép1) megvásárlása pár száz forintért, ilyenkor bocsánatos bűnnek számít, csakúgy, mint az éjféli töltött káposzta, bőrös malac, vagy virsli, melyeket elfogyasztás után maximum 4-5 órával szigorú újévi diétás fogadalmak követnek. Szilveszter a hedonizmus ünnepe, a lényeg a mértéktelenség, evésben, ivásban és kiegészítőkben egyaránt. Ilyenkor nem ciki az amúgy vállalhatatlan óarany, kék és rózsaszín metálparóka (kép2), sem a karácsonyfadísz fülbevaló, sőt a bátrabbak zsiráfmaszkot is felvehetnek. De nézzük csak sorban, hogy a jó társaság és a finom ételek és italok (kép3) mellett mi kell egy jó szilveszteri bulihoz.

Nézegess szilveszteri kellékeket!

A konfetti, talán a legősibb szilveszteri kellék, kiskorunkban lyukasztógéppel készítettük, ma már inkább megvesszük a sarki boltban, hiába, már a csuklónk sem a régi. A konfetti különösen akkor fontos, ha házibuliba vagyunk hivatalosak, kedves figyelmesség a házigazdának, aki a kis papírfecniknek köszönhetően még a húsvéti nagytakarításkor is a szilveszteri bulit fogja emlegetni. A konfetti legnagyobb előnye, hogy már egy kisebb mennyiséggel is elérhetjük, hogy minden pohárban, tányéron és az összes szőnyegen legyen belőle. A szerpentint valószínűleg a nagyanyáink is előszeretettel használták volna díszítésre, ha jártak volna szilveszteri buliba. Az egyik legsokoldalúbb díszítőelem használható lakásdekorációként (kép4), nyakláncként (kép5) és egy pár feles után gyönyörű fejdíszként is, ha esetleg nem sikerült beszerezni a már említett metál parókákat. A legtöbb helyen lehet kapni, csak úgy, mint a szilveszteri lampionokat, és a házigazdák legjobb barátját, a papírpohár- és tányérkészletet (kép6), ami igazi élménnyé teszi a másnapi takarítást.

Persze a szilveszteri tárgykultúra itt még nem ér véget, igazi kincsekre akadhatunk ilyenkor a szupermarketek polcain és a partishopokban. Az Andrássy úton például, kimérve lehet különféle vastagságú metálforgácsot (kép7) vásárolni, a szivárvány minden színében aranytól egészen a magentáig. Bár nem olcsó mulatság, mindenképpen megéri, hiszen gyönyörűen csillog, és nagyon jól mutat minden sarokban. Ugyanitt számos apróság is kapható, szilveszteri szerencsepénz (kép8), cuki kismalacok lóhere mintával az oldalukon (kép9), szerencsét hozó kéményseprő, és miniatűr műanyag pezsgőspalack (kép10), ha netán valaki már megunta volna az igazit. Mivel szilveszterkor nem szokás az ajándékozás, fogalmunk sincs, hogy az említett tárgyakkal mit kell csinálni a megvásárlás után, a tippeket a szerkesztőségbe várjuk.

A világ nagyvárosaiban, így Budapesten is évek óta tartja magát a szokás, miszerint éjfélkor az utcákon kell tartózkodni, lehetőleg hangosan üvölteni, vagy trombitálni és hajnalig bulizni ismeretlen járókelők társaságában. Az akció elengedhetetlen kelléke, nemcsak a trombita lehet, hanem bármi egyéb készség, aminek elviselhetetlen hangja van: kereplő és az egyéb zajkeltő szerkezetek is jöhetnek, persze ezekkel egy házibuliban is megpróbálkozhatsz, de csak óvatosan, nehogy kizárjanak a lakásból. Ezekből szintén hatalmas a választék a forgalmasabb tereken és utcasarkokon felállított ideiglenes standokon és a nagyobb szupermarketekben. Trombita (kép11) többféle méretben kapható, bár a nagyobb tölcsér csak egyfajta optikai tuning, ugyanis mindegyik ugyanazzal a síppal készül.

Pár éve az egyik barátunk izmos, meztelen férfi felsőtest jelmezben jelent meg a szilveszteri házibulin, azóta minden évben extrémebbnél extrémebb maszkok után kutatunk. Bár a jelmeznek csak az este egy adott pontján, konkrétan az érkezéskor van jelentősége - hiszen utána úgyis levesszük, mert kényelmetlen, aztán kölcsönkérik, aztán elveszik- mégis tökéletes partikellék. Az idei sláger, talán az évforduló miatt a Star Wars, Darth Vader maszkját szinte minden boltban meg lehet találni. A jobb helyeken hozzáillő fénykardot, gonosz sith lovag és ifjú Anakin Skywalker álarcot (kép12) is tartanak, amit bátran kombinálhatsz Zorro jelmezzel, így akkor is megtarthatod az inkognitódat, ha a maszkban már túl meleg van. A másik nagy favorit a már retrónak számító malacpofa (kép13), de találtunk cicát, kutyát, zsiráfot, batmant és egyéb szuperhősöket is az álarcok között. A szolidabb személyiségeknek a flitteres ördögszarv hajpántot (kép14) ajánljuk, ebből több félét is lehet kapni, viszont tanácsos felpróbálni, a legtöbb ugyanis meglehetősen szoros, ami eléggé el tudja rontani az estét.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Újrahasznosítva

Sok munkával újrahasznosított tárgyakból és bútorokból is stílusos otthont lehet varázsolni.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés