free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Másnaposság elleni kaják

Borsa         Címkék: kaja, lista, másnaposság, öt 3 hozzászólás

Hiába minden, január elsején úgyis másnaposak leszünk, ezért nem árt egy kicsit felkészülni, hogy túléljük az év első napját. Étel, ital lista, hogy valamennyire megőrizhessük az önbecsülésünket.

A születésnapunkat leszámítva a Szilveszter az a nap, amikor lelkiismeret-furdalás nélkül rúghatunk be - általában meg is tesszük. Nézzünk hát öt ételt, italt, amelyekkel könnyíthetünk a másnapi kínokon. Nyilván mindenkinek megvan a maga jól bevált receptje, de van egy-két szabály, amit érdemes betartani.

Kiszáradás

A másnaposság alapja a kiszáradás, mert az alkohol vizet von el a sejtekből, ezért fáj a fejünk, ez az oka a szédülésnek, gyengeségnek is. A buli folyamán igyunk folyamatosan vizet is, így gyorsabban ürül belőlünk az alkohol és a kiszáradást is megakadályozzuk. Valamennyire. A gyomrot, az epehólyagot és a májat is terheli az alkohol. Szegény máj gőzerővel próbál méregteleníteni, ne terheljük azzal, hogy mindenfélét összeiszunk, lőjünk be egyféle szeszt és próbáljuk tartani magunkat hozzá egész éjszaka. Ha valaki töményezik vagy borozik, ügyeljen rá, hogy az éjféli pezsgőből csak egy kortyot igyon, mert már egy pohár is összekavarja az egész estére elképzelt rendszerünket. A másnapi gyomorfájás és hányinger oka a gyomorsav túltermelődése. Ezen is segít valamennyire a vízivás, illetve az, ha eszünk is folyamatosan. Lehetőleg azonban ne sózott magokat, mert bár praktikus parti kaják, extra magas sótartalmukkal a kiszáradást támogatják. Ami még fontos: másnap, ébredés után menjünk levegőre, de legalább szellőztessünk alaposan, és amikor már meg bírunk mozdulni, próbáljunk meg egyet sétálni. A mozgás segít regenerálódni. Ja, és igyunk vizet. Legalább két litert a nap folyamán.

Az alábbi ételek-italok közül, mindenki összeválogathat egy neki tetsző menüt, amivel túlélheti a másnapot.

C-vitamin

Az első és legfontosabb étel, pezsgőtabletta formájában a leghatékonyabb. Ezer mg-os a legpraktikusabb, vagy pár óra eltéréssel 2x500 mg is segíti a méregtelenedést. Ehhez aztán muszáj inni és a gyomor védelme érdekében menjen le pár szem keksz is. Nagyon sok C-vitamin található egyébként a savanyúkáposztában, de nincs ember, aki káposztázással kezdené a másnapot.Pirítós

Muszáj leküldeni néhány falatot, és ez a legegyszerűbb fogás. Felszedi a gyomorsavat, el kezdi emelni a vércukrot, alapja egy pár órával későbbi továbblépésnek. A nagyon bátrak vajazzák meg. Csak lassan, óvatosan, a kislépések technikáját alapul véve, nehogy a WC kagyló előtt térdelve átkozzátok el a Borsát!
Leves

Ha nincs más, jó a zacskós is, de az igazán rutinosak még a 26-i családi ebéden kérnek a mama húsleveséből egy extra adagot, lefagyasztják, mert tudják, hogy ideje lesz annak az új év első napján. Lehetőleg ne csak a levet, hanem a húst és a zöldséget is együk, meg fogunk lepődni milyen jól esik. Fogyasszuk forrón, a kanapén kucorogva és a vége felé ropogtassunk hozzá pirítóst.Hús és köret

Ha már nem remeg a térdünk és legalább egy liter vízen, valamint egyéb folyadékokon is túl vagyunk, megpróbálkozhatunk a rendes kajával is, de legyen a közelben egy ágy, ahol közvetlenül utána elheverhetünk egy órácskára. Van, akin ez segít, a mama kosztja rendbe rántja teljesen, csak szundikálhasson egyet utána. Érdemes megpróbálni, de addigra már legyen valamivel előkészítve egy kicsit a gyomor. És ne zabáljuk tele magunkat, mert baj lesz.


Szalonnás rántotta sörrel

A legdurvább. Kizárólag cirkuszi artistáknak. Mégis van, aki esküszik rá, hogy a jó zsíros koleszterin bomba helyre rántja egész napra, na persze egy gyógysörrel kísérve. A sörben található anyagok egyébként tényleg enyhítik a másnaposság tüneteit, de mi ezt csak a legvagányabbaknak, illetve gyakorló alkoholistáknak merjük ajánlani.

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Stresszoldó ételek

Van, akin a fokhagyma, van, akin a gyömbér segít idegei megnyugtatásában.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés