free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

A pánt nélküli tangától a többszörös orgazmusig

Borsa         Címkék: divathír, durva, tavalyi, válogatás, vicces 0 hozzászólás

Az elmúlt hónapok folyamán számos - finoman szólva - különös tárgyról ejtettünk szót itt, a Borsán. Hogy jól induljon az újév, összeállítottunk egy válogatást, a tavalyi év legdurvább divathíreiből. Íme.

Na jó, valljuk be, a cím kissé hatásvadász, ám ehhez a cikkhez mégiscsak ilyen dukál. A Borsa vonatkozó oldalain ugyanis, számos fura, döbbenetes, vagy szimplán idióta cuccról adtunk hírt az elmúlt hónapokban, így bőven volt miből válogatni ennek az anyagnak az összeállításakor. Következzék tehát, év végi dizájnkórképünk.

Fehérnemű

Kezdjük először egy, az olvasottsági adatok alapján kifejezetten népszerű kategóriával, vagyis a fehérneműkkel. Nos, amikor szembesültünk a pánt nélküli tanga (kép1) létezésével, azt hittük, hogy ennél már kisebb és értelmetlenebb nem jöhet. Majd kiderült, hogy a tervezők gondoltak azokra is, akik a fent említett fehérneműt is erényövnek érzik és kitalálták nekik a bugyit helyettesítő tapaszt (kép2). Ezen holmik ismeretében pedig, ha másra nem is, hát arra érdemi választ kaptunk, hogy vajon mit viselhetnek az ízlésficamos japán tinédzserlányok a negyed bugyival kezdődő és csípőnadrágban végződő ruhadarab alatt (kép3), ha viselnek valamit egyáltalán. Na ja, persze ilyen cuccokat ugye, csak formás hátsóval ildomos felvenni. Akinek viszont ez nem adatott meg, sokkal nagyobb és még a fentieknél is illúziórombolóbb alsónemű jut, nevezetesen a kipárnázott melltartók mintájára készült, kifejezetten pelenkára emlékeztető, beépített szilikonpárnákat tartalmazó bugyi (kép4). Bevállalósabb farsangra, vagy a műnőket gúnyoló feminista performanszra ez is megtenné, mint jelmez, ám van még egy ennél is tökéletesebb megoldás, méghozzá a mentőmellény alternatívájaként született - és amúgy a tervező által állítólag szexinek szánt - felfújható bikini (kép5). Ha pedig már ott tartunk, hogy párnák, akkor ugyan ki mondta, hogy azokat csak szivaccsal, levegővel vagy épp szilikonnal lehet megölteni?! Miért nem inkább sörrel?! És lőn... Igaz, a sörrel teli fehérneműnek (kép6) - melyből a kivezetőcső segítségével kortyolgatni is lehet - még csak a melltartó része készült el, de ha így folytatják...

Egy vérbeli divatáldozatnak a hagyományos cipők viselése is derogál. Még szép! A tervezők pedig tudják a dolgukat és alkotnak. Mondjuk, előszeretettel variálnak a sarkakkal és nem szimplán vastagság vagy alak szempontjából (kép7), hanem furfangosabban... A leghasznosabb koncepció, ami ebben a témakörben létrejött, az az állítható sarkú cipő (kép8), ami a magas sarok behajtásával gyalogláshoz, vagy vezetéshez kényelmesebbé alakítható. Csak az a kár, hogy ezen lábbelik idáig megjelent változatai vagy rondák, vagy túlságosan is konzervatívak. Marc Jacobs amerikai tervező szintén a sarkakhoz nyúlt, ám nála egyértelműen nem a kényelem volt a szempont. Ugyanis, egyik kollekciójában a cipősarkakat nem a megszokott helyükön, hanem a talp közepén, a talajjal párhuzamosan (kép9) helyezte el. Ráadásul, ezzel még mindig nem kreált olyan nagyon merészet, legalábbis az olasz Antonio Berardihoz képest, aki fogta magát és megalkotta a sarok nélküli magas sarkút (kép10). Persze lehet olyan is, aki azt mondja, hogy mit neki sarok, sőt, mit neki cipőfelsőrész, ám azért mezítláb mégsem szeretne járni. Nos, neki találták ki a talpra ragasztható és leválasztásig, vagy lekoszosodásig ott is maradó pánt nélküli papucsokat (kép11).

Nem fehérnemű és nem is cipő, mégis egyértelműen nőknek akarják eladni, mi az? Nos, lehet például a csajbicska (kép12), ami csupa olyasmit tartalmaz, amire egy nőnek szüksége lehet, többek között tűt, cérnát, többféle csipeszt, tükröt és parfümösüveget, kést viszont nem. A női igények eme plasztikus leképezéséhez ezúton is gratulálunk a tervezőnek! Aztán ott vannak még a sikkes, kárpitmintás szemeteszsákok (kép13) is, melyek külleme lehetővé teszi, hogy az ember lánya még akkor is kifogástalanul elegáns lehessen, amikor a szemetet viszi le. Na, ja. Persze, egyéb kényes helyzetek is adódhatnak egy nő életében, ilyen például, ha egy töksötét helyiségben szeretné megigazítani a szájsminkjét. A szorgalmas tervezőknek hála, ez sem okozhat többé gondot, hiszen kapható már beépített lámpákkal és tükörrel felszerelt szájfény (kép14) is. A smink persze, világosban is fontos, sőt, esetleg az sem mindegy, hogyan hívják. Mert, ugyebár az eleve nagyon remek, ha egy sminkszer használható szemhéjpúderként, pirosítóként, rúzsként és a dekoltázs árnyalására is egyben. Ám, az még klasszabb, ha tetejében az a neve, hogy Multiple Orgasm, azaz Többszörös Orgazmus (kép15). Így, már az sem számít igazán, hogy úgy mellesleg, a színe akár egy Barbiházé. Az ilyen termékek láttán már menekülnénk is az abszolút emancipációba, ám egy nedvességálló, kis holland találmány (kép16) egyszercsak megállít minket, és arra késztet, hogy mégiscsak húzzunk valamiféle határt, mondjuk az állva és az ülve, a hóba, és az oda nem pisilés között.

A következő tárgyak az előző kategóriákba ugyan nem fértek be, ám úgy érezzük, hogy ebben a cikkben meg kell ezeket is említenünk, ugyanis rászolgáltak. Az első ilyen minden idők legbetegebb kinézetű ceruzahegyezője (kép17) : egy zombi babafej, melynek kiszúrt jobb szemében kell a ceruzát megforgatni, a lehántott forgácsot pedig gyakorlatilag kihányja. Egy ilyen eszközzel elkövetett, vidám ceruzahegyezés után kifejezetten jól eshet egy kézmosás, méghozzá egy édibédi, levágott babakezet formázó szappannal (kép18). Mindezek után pedig, már nem marad más hátra, mint elhelyezkedni nyershús mintázatú dizájnszékünkben (kép19) -, melyet egy használt rágógumikból készült párnával (kép20) tettünk még kényelmesebbé - és felbontani egy doboz fincsi koponya bonbont (kép21).

Ízléses Újévet kívánunk!

 LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Újrahasznosítva

Sok munkával újrahasznosított tárgyakból és bútorokból is stílusos otthont lehet varázsolni.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés