free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Szélvédő-painting

Borsa         Címkék: , öröm, rajzok, szélvédő, szórakozás 0 hozzászólás

A városra leesett az első megmaradós hó, aminek Borsamunkatársak módfelett örültek. Amikor újév napján kimentek a hóra a szokásos örömökért, felfigyeltek egy egészen másfajta szórakozásra.

Ennek lényege - amellett, hogy bármilyen üzenetet közvetíthet - az, hogy előbb-utóbb sajnos megsemmisül, tehát olyan "élj a mának" alkotás, mint a homokvár építés, vagy a jégszobrászat. Bárki képes elkészíteni néhány perc, néhány pillanat alatt, nincs szükség különösebb művészi koncepcióra sem. Nem kell hozzá más, csak egy hóval borított szélvédő és egy mutatóujj, persze arra azért ügyelni kell, hogy az autó tulajdonosa ne vegyen észre bennünket munka közben, mert még nyakon találna verni, amiért a kocsijához nyúlkálunk. Borsa talált néhány alkotást, ami eltér a megszokottól, bár halkan megjegyeznénk, hogy van még mit fejlődni... Íme néhány remekmű, és némi közlekedés biztonsági okoskodás is.

Spejbl és HurvinyekHurvinyek az, aki mindig valamit rosszalkodik és ráadásul extrém magas hangon beszél, és csak azok emlékeznek rá, akik 1980 előtt születtek. A kép készítője nem veszett el a részletekben, talán már nem volt rá ideje, azért mégis sikerült konfliktust teremtenie a szereplők arckifejezésében. Ha ennél mélyebbre szeretnénk ásni, kiderülhet, hogy akiket látunk, nem is Spejbl és Hurvinyek (kép1), hanem a SevenUp-os reklámfigura.

HavasMindenki látott már mocskos autót, melynek szélvédőjén a "koszos" szó figyelemfelhívó és nevelő szándékkal díszeleg. Ezt a koncepciót viszi tovább a képen látható alkotás is. A felirat (kép2) láttán két nagyon fontos dolognak kell eszünkbe jutnia: az egyik, hogy mindig szabadítsuk meg a ráömlő hótól kocsink tetejét is, a másik pedig, hogy dolgunk végeztével figyeljünk a kefére, ne hagyjuk az autó tetején.

Közlekedés biztonságiA megváltozott, téli útviszonyokra nem árt felkészülni, melyről egy korábbi cikkünkben már bővebben is írtunk. Tartsunk nagyobb követési távolságot, és ne tegyünk hirtelen mozdulatokat sem a kormányon, sem a pedálokon. Elhagyatott helyen érdemes gyakorolni, hogy viselkedik az autó a váratlan helyzetekben. Ezt látjuk a képen is, a nő vezet és égnek áll a haja a félelemtől, amikor kicsúszik az autó a kanyarban, a férfi pedig jókat röhög a bénázáson (kép3).

Elütöttünk valakitAzért, hogy velünk ez ne fordulhasson elő, szívleljük meg az előző pontban ismertetett tanácsokat. Szerencsére a képen nem igazi embert látunk felkenődve a szélvédőre (kép4), hanem csak egy, az előzőeknél sokkal kifinomultabb, sokkal részletgazdagabb és hát, meglehetősen sokkoló rajzot. A szerencsétlenül járt figura orrát átszúrta az egykarú ablaktörlő, ettől aztán "kettődés" hóembernek is nézhetnénk.

B.U.É.KAz utolsó képen tulajdonképpen semmi különös nincs, a művész afelett érzett örömét dokumentálta, hogy elkezdődött egy új esztendő, és ezt másokkal is szerette volna megosztani (kép5). Emellett arra is szerette volna felhívni a figyelmet, hogy ne üljünk be az autóba ittasan, mert balesetet okozhatunk, ezért nincs az autója letakarítva, mert el sem indult vele szilveszter éjszaka.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés