free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Év eleji kiárusítás-körkép

Borsa         Címkék: kiárusítás, körkép, téli, üzletek, választék 0 hozzászólás

A két ünnep között megkezdődtek a téli kiárusítások. Az első roham levonulta után megnéztünk, hogy érdemben mi maradt még az üzletekben. Egyáltalán nem dobtuk hanyatt magunkat a választéktól.

Megkezdődtek az év eleji leárazások, eljött tehát azoknak az ideje, akiknek maradt még több-kevesebb pénzük az ünnepek után, netán, direkt erre a célra tettek félre. Az első roham már érezhetően levonult az üzletekben, mi pedig felmértük, hogy mi maradt utána. Kiárusítás-körkép a Váci utcából, mert azt szeretjük, még ha kutyahideg is van, valamint a kevésbé szerethető, viszont legalább fűtött óriásplázából.

Váci utca

A Váci utcai Mangoban kezdtünk, ahol általános, 30-70%-os leértékelés van az őszi-téli holmikból. Nagyon dicséretes, hogy a kiárusítás ideje alatt is, stílus szerint mindent ugyanott lehet megtalálni, ahol egyébként is megszoktuk, bár kicsit kupisabban, de ez ilyenkor belefér. Kabátokból egészen jó még a választék, így 12 000-től érdemes lehet még erre a télre is beújítani. Dögivel vannak még felsőrészek, már 3-4000 forinttól, gyakorlatilag minden idei trendszínben, azonban ezekből modellenként már többnyire csak két-három darab, inkább nagyobb méretekben, szóval a harminchatos-harmincnyolcas méretű nőtársak most hátrányban. Ruhákból még egész sok van és többnyire mindenféle méretben, 5000 forinttól. A pulóverválasztéktól nem voltunk elájulva, a nadrágkészlet - különösen a farmer - pedig egyenesen kiábrándító. Viszont van még egy rakat vonzó cipő - akad 37-38-as is - és táska, fél-háromnegyed áron.

A kis H&M-be inkább csak a rend kedvéért néztünk be, és konstatáltuk, hogy itt nincs általános leértékelés, csupán a bejárati ajtó körüli néhány állványon vannak leárazott holmik, ezeknek a jelentős része is nyári. A pár hónap múlva esedékes kánikulára előrelátóan készülődő emós tiniknek érdemes most betérniük ebbe az üzletbe.

A Vörösmarty téri H&M-ben szintén nincs általános leértékelés. A leárazott holmik pedig, ráadásul nem is a kívánatosabbak közül valók, inkább olyasmik, amiket érthető okokból nem tudtak eddig eladni. Amik mégis meggondolandók lehetnek innen, azok a szürke és fekete színekben, 5000 forint körül kapható hosszú- illetve rövid ujjú zakók. Mondjuk nadrágot, vagy szoknyát sajnos ezek közül csak néhányhoz árulnak, azokat is többnyire negyvenes mérettől.

A Zarában "istenigazán" turkálói hangulat uralkodik, a logikátlanul kipakolt és alaposan feltúrt cuccok között szemmel láthatólag már meg sem próbálnak rendet tartani. Emiatt érdemes azt a koncepciót követni, hogy ha megtetszik valami, azonnal magunkhoz vesszük, ugyanis később már nem biztos, hogy újból megtalálnánk. Amúgy, itt is le van értékelve szinte az egész árukészlet, igaz, sok minden még így sem került az olcsó, de még a megéri kategóriába sem. Ami miatt mégis érdemes lehet bejönni ide, azok az egyszerű, színes pulóverek, melyek már 2500-4000 forint között kaphatók - méghozzá kisebb méretekben is -, illetve az 5000-6000 forintos, igényes kinézetű blúzok.

Pláza

Az óriáspláza Mangójában láthatóan a fényes-csillvill ünnepi cuccokból maradt vissza jelentős mennyiség és úgy tűnik, azóta sem kapkodják, úgyhogy aki ilyesmit keres, az mindenképp ezt a boltot célozza be. Rengeteg ruha van, az egyszerű kötöttől, a retró virágmintáson át, a klasszikus fekete alkalmiig, egész elviselhető, 5000-9000 forint körüli árakon. Felsőrészekből ebben az üzletben valamiért több, kisebb méretet találtunk, mint a belvárosban, viszont nadrágokból itt sincs számottevő választék.

A Stradivarius-ban teljes árukészletre kiterjedő 30-70%-os leértékelés van, ami szemmel láthatólag meg is tette a hatását. Amennyire meggyőző volt ez a bolt az ünnepek előtt, most annyira ki van már fosztva. A megmaradt holmik közül talán, még a 3000 forinttól kapható pulóverek és a 4000-5000 körüli szoknyák és nadrágok között lehet találni egy-egy jobb darabot, például magas derekúakat is. Ezen kívül pedig, annak érdemes benéznie ide, akinek nincs még elege a kismamavonalú felsőkből, azokból ugyanis még maradt bőven és már alig 1000 forint körüli összegtől vihetők.

A Breshkában hasonló állapotok jellemzők, a decemberben még itt látott jobb cuccokat a gyorsabbak már elhappolták. Találtunk viszont, egyszínű blúzokat 1800-ért, kifejezetten meleg és a derekat még magasabbaknál is garantáltan befedő, fagylaltszínekben, valamint barnában és feketében kapható pulóvereket 3000-ért, és basic kategóriás felsőket az atlétától a hosszú ujjúig 2000 forint körüli összegekért.

Az itteni Zarából leginkább az irodai ruhatár frissíthető. Komplett nadrágkosztümöt most 20-22000 forint körül vásárolhatunk. Kaphatóak itt is a belvárosban már látott tetszetős blúzok, pulóverből viszont valamivel kevesebb van és a kisebb méretek sok esetben hiányoznak. A kabátválaszték viszont - 15-18000 forint körüli darabokból - mennyiség és színválaszték tekintetében is kategorikusan széles.

A Pull&Bear-ben - a többi hasonló Inditex-márkával ellentétben - meglehetősen sok még az áru. Ide a már 1200 forinttól kapható laza feliratos pólókért, illetve a 3000 forinttól vihető kapucnis pulóverekért, valamint az alig 5000 forintos sportos dzsekikért érdemes betérni, leginkább tinédzser korú testvér, vagy gyermek felruházása céljából. Nagykorúaknak esetleg, a 3000 forint körül kapható rövidnadrágokért.

A bevásárlóközpontban található H&M-ben is csak néhány polcnyi a leárazás, ráadásul még sokkal hervasztóbb holmikból, mint az előző két szemrevételezett üzletben. Esetlen tunikák, ronda nadrágok és hatalmas, formátlan kardigánok keresik gazdájukat. A bolt amúgy, egészében véve is igazán lehangoló, a megboldogult Alkalmi Áruház rosszabb napjait idéző hangulatot áraszt jelenleg.

Az Orsay kirakatában rózsaszín, SALE feliratos pólókba öltöztetett kirakati babák hirdetik fennen a kiárusítást. Ehhez képest odabenn, csak pár fogasra való leértékelt holmi lóg búsan, azok is főleg utolsó, többnyire nagy méretű darabok, melyeknek árából még így, minden hátrányuk ellenére is 1000-2000 forintot, ha engedtek.

Nos, még jó, hogy nemsokára érkeznek a tavaszi kollekciók...

Megyeri NikolettLÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Fenék-tömés

Ha már a fenekünk méretével sem vagyunk elégedettek, mindössze 18 000 forintért miénk lehet egy fenék-tömés.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés