free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

5 impozáns könyvborító

Borsa         Címkék: borító, igényes, könyv, külcsín, lista 0 hozzászólás

A könyveknél teljesen magától értetődőnek vesszük, hogy a belbecs a lényeg, és csak másodlagos a borítás. Pedig ha igényes tartalmat remélünk, akkor nagyon érdemes odafigyelni a külsőségekre is.

Egy gyönyörű könyvborítás szinte visítozik azért, hogy kézbe vegyük, forgassuk, tapogassuk, és rajta keresztül eljussunk magához a könyvhöz. Ez a dolga, merthogy a szimplán védelmi és összetartó funkción kívül a könyvköntös az elsődleges ingertényező, amire felkaphatjuk a fejünket. Ideális esetben egy igényesen szerkesztett, színeiben és mintáiban harmonikus kép fogad, ha egy könyvre nézünk, és természetesen az sem mindegy, hogy milyen az anyagminőség, a tapintás, hiszen olyan tárgyról van szó, amit aztán kézbe is veszünk.

Szomorúan tapasztaltuk, hogy egy-két kifejezetten művészeti albumokra specializálódott kiadón kívül a nagy többség lelkesen spórol a könyvdizájnon. Elkeserítő a helyzet borítóügyileg, de néhány üdítő kivétel azért akad, össze is gyűjtöttük a közelmúlt öt - szerintünk - legimpozánsabb darabját.

A hungarikumMai magyar tervezőgrafika - Graphicum

Letisztult, gyönyörű dizájn, mintaszerű feliratozás, izmos és szép mély színek. Igazán tekintélyt parancsoló, figyelemfelhívó megjelenés ennek az amúgyis nagydarab testnek. A magyar tervezőgrafikának aztán igazán nincs oka panaszra, a gyönyörű hiánypótló kiadványt tökéletes burkolatban dobták piacra, a világon bárhol megállná a helyét.

Enter Studio 98

A dokumentarista Budapest 1945 - Tamási Miklós - Ungváry Krisztián

A könyv anyagából vett fotó tökéletes választásnak bizonyult a borítóra; egyszerű, de szép, megrázó, mégis nyugalmat sugárzó egyensúly árad belőle. A cím betűválasztása is okosan reflektál a korszakra, de nem tolakszik. A kötetet a szakma is elismerő bólogatással fogadta: a 78. Ünnepi Könyvhét egyik sztárja volt igényesség, minőség és szépség kategóriákban.

Corvina

A domborszerűKeleti művészeti lexikon - Fajcsák Györgyi

Ez a típusú borítóminta az, amit olyan ügyesen applikálnak fel a keménykötésre, hogy az embernek egyszerűen muszáj megérintenie. Az érzékeink persze megint becsapnak, mert nem dombornyomásról van itt szó, csupán egy trükkösen fotózott keleti edényke mintája zavarja össze az agyat. Mindenesetre figyelemfelkeltésben viszi a pálmát, és nem mellékesen szép is, a cím formavilágával sem vágták haza a hatást, mind színben, mind stílusban belepasszol a keleties háttérbe.

Corvina

A fotósLovak - Yann Arthus-Bertrand

Yann Arthus-Bertrand világhírű fotós, leginkább parádésan elkapott természetfotóival vívta ki magának a tiszteletet és a temérdek díjat. Lovas fotóalbumának borítóján egy vicsorító telivér portré látható. A könyv merészen igazodott a ló hosszúkás buksijához, és maga is egy elnyújtott formát követ. A hangsúly egyértelműen a tökéletes fotón van, a cím csupán jelzésszerű, szinte nem is a borító része, aprócska és halvány, ahogyan a szerző neve is szerényen beleolvad a barnás háttérbe. Mégis azonnal tudjuk, hogy miről van szó, a paci pedig olyan megnyerően mosolyog, hogy biztos ingert érzünk a közelebbi megszemlélésre is.Corvina

A polgárpukkasztó puritánPancha Tantra - Walton Ford

Ez az igazi minimalista csoda. Egyszerűségében rejlik a nagyszerűsége. Vajon ki az, akinek egy puritán műbőrfedeles óriás láttán ne keltené fel az érdeklődését, hogy mit keresnek az elején éppen párzó papagájok. Walton Ford a bogaras képzőművész, aki századunk technikai csodáitól csöppet sem zavartatva állatokról készít féldokumentáló, illusztráló festményeket, természetesen nem kis kritikai éllel kezelve a dolgot. Múlt századot idéző, kézimunkaszerű dizájn, a madarak karcolt hatást keltenek, az egész olyan, mint valami bizarr kódex; meghökkentő, de rendkívül igényes.

TaschenLÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Megszületett...

A zeneiparnak új hercegnője lett: Beyonce és Jay-Z hétvégén világra jött kislányát máris mindenki imádja.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés