free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Malacot süt a beteglelkű Borsás

Borsa         Címkék: hagyományos, malac, recept, sütés, szilveszteri 0 hozzászólás

Az életben egyszer mindenképpen meg kell próbálni a hagyományos, pirosra sült, citrommal díszített, szilveszteri malac elkészítését. Kollégánk belevágott, és bár nagyon finom lett, ő azóta vegetáriánus.

Borsamunkatárs minden bizonnyal szadista. Vagy ha az nem is, de tényleg nem stimmel nála valami, hiszen ártatlan kis jószágot áldozott, Szilveszter oltárán. A szerkesztőség tagjai egybehangzóan elítélik, iszonyodnak, és elhatárolják magukat kollégájuktól. Bár, a malacból szívesen ettek volna.

Történt ugyanis, hogy Borsamunkatárs, családja kérésére, egész malacot tervezett sütni, az óév búcsúztatásának örömére. Amolyan citromosszájú, ropogósbőrű csodát, amit meztelen nők háttereként használtak, a hetvenes évekbeli kártyanaptárakon. Azonban elkövette azt a hibát, hogy nem rendelte meg időben a jószágot a hentesénél, ezért erősen behatárolódtak a lehetőségei, már ami a malacka kiválasztását illeti. El kellett döntenie, hogy egy tíz kiló körüli egész, vagy egy hat kiló súlyú, fél malaccsecsemőt választ. Tekintve, hogy sütője a legkevésbé sem ipari méretű, az utóbbi került alaposan becsomagolva a kosarába, majd némi tuszkolás árán, a hűtőszekrény polcára.

December 31-én aztán eljött a malacka nagy napja. Borsamunkatárs kigörgette papírjából, elfektette a konyhaasztalon, és elgondolkodott azon, hogy végül is, hogyan fogjon hozzá egy fél disznó - ha mégoly aprócska is - elkészítésének. Kedves, ráncos, karimás orra, összehúzott, - hál' Istennek már nem létező - szemei, libegő fülecskéje, inkább simogatásra, semmint fűszerezésre invitálták kollégánkat. De az idő repült, készülni kellett a vendégségre, mit volt mit tenni, csak neki kellett állni a malackának.

Nehéz elvonatkoztatni

Hősies, ám nem minden perverzió nélkül való kollégánk, először a mosogatóba fektette a jószágot, és alapos zuhanyozásban részesítette. Ledörgölte a pörzsölés után visszamaradt kis szőrcsomókat, megsikálta az apró párosujjú patákat, majd hátoldalára gördítette a zuhany alatt. A hátoldal, mivel egy hosszában mértani pontossággal kettészelt sertésről beszélünk, - nyilván egy szűk folyosón futószalagoznak a körfűrész felé - a malac szégyentelenül feltáruló belső részeit jelentette. A vércsomók kiáztatása még nem okozott problémát Borsamunkatársnak, de, amikor szembesült azzal, hogy a félállat rendelkezik fél belső szervekkel is, hosszas sikításra ragadtatta magát. Úgy érezte, hangos zajkeltés nélkül, nem tudja eltávolítani a fél vesét, a gerinc ruganyos velejét, a hasnyálmirigy kettészelt maradékait, és végül nem tudja kikanalazni a félbemetszett agyvelőt. Sikított és megoldotta.

A zuhany után szárazra törölte, majd a legnagyobb tepsijéhez mérte az állatkát. Hát, bizony meglehetősen szűknek bizonyult az is, de csak kitervelte, hogyan fér el - ha nem is kényelmesen - malacka a tepsiben. Bár az orra így is végigdörgölte a sütő oldalát. Ezek után alaposan besózta, megborsozta, köménymaggal meghintette, sőt zsírral is megkente a kisdisznót, minden oldalán. A tepsibe négy, nagy fej hagymát szeletelt, közé szórt tíz gerezd fokhagymát, és néhány rozmaring szálat, majd erre az illatozó alapra fektette a jószágot. Fülét, orrát, lábát fóliába csavarta, a tepsibe kevés vizet öntött, és alufóliával lefedte az egészet, majd a 150 fokos sütőbe tolta.

Meg kellett tenni

Míg sült, majonézes kukoricát és egyéb köreteket készített, majd úgy négy óra elteltével a fólia alá kukucskált. Ekkor a hús már vajpuha volt, az állatka pedig, úgy festett betekert fülekkel és orral, mint egy elégedett, ám hízásnak indult grófnő, aki éppen melírozásra vár a fodrásznál.

Innentől kezdve, a sütőt 200 fokra kapcsolva, megkezdődött a pirítás, amikor is Borsamunkatárs jóféle búzasörrel és saját levével locsolgatta malacka bőrét, ami újabb, egy óra alatt, és egy egész üveg sör ellocsolása után, úgy festett, mintha éppen most jött volna ki a szolárium alól, ahol csúnyán elaludt.

Piros volt, ropogós és nagyon finom. Ezt onnan tudja kollégánk, hogy a szilveszteri mulatság mind a negyven vendége, külön gratulált a malachoz, ám saját tapasztalata nincs. Ő ugyanis, azóta nem képes megenni a húst.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Stresszoldó ételek

Van, akin a fokhagyma, van, akin a gyömbér segít idegei megnyugtatásában.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés