free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Az 5 legjobb internetes rádió

Borsa         Címkék: internet, legjobb, lista, öt, rádió 0 hozzászólás

Az internet elterjedésével a rádió műfaját a kibővített tartalmat, illetve a legextrémebb szubkultúrákat kiszolgáló online állomások vették át. Összeállításunkban körülnéztünk, hol és mit érdemes hallgatni.

Ha már unalomig hallgattuk CD-gyűjteményünket, vagy éppen mp3-lejátszónkat otthon felejtettük, nem kell csendben ülnünk a nap végéig, az internetnek köszönhetően ugyanis számtalan online rádió adását hallgathatjuk. Érdemes egy kis időt szánni a kínálat böngészésére, nagyon könnyen bukkanhatunk ugyanis olyan csatornákra, ahol még a legkényesebb ízlésűek is megtalálhatják a számításukat. Vegyünk hát egy mély lélegzetet és ugorjunk fejest az online zene tengerébe. Szinte biztos, hogy felfedezünk egy-két olyan előadót, akik bekerülnek majd kedvenceink közé.

NullSoft Shoutcast

A Winamp nevű zenelejátszó mögött álló Nullsoft nevű cég nem cicózott, hanem amit csak találtak azt Shoutcast nevű oldalukon összegyűjtötték a közönség legnagyobb örömére. A több ezer csatorna (nem vicc, 720 oldalnyi linkből válogathatunk) között műfaj, név, népszerűség és korszakok szerint is válogathatunk. Az adatfolyam lejátszásához szükségünk lesz a Winampra, amely azonban egyrészt az egyik leghatékonyabb zenelejátszó program, másrészt ingyenesen letölthető a www.winamp.com címről. A vállakozó kedvűek akár saját rádióállomást is indíthatnak, amelyen keresztül saját zenéiket is megismertethetik a világgal.

Yahoo! Music

A keresőcég sem maradhatott ki az online rádiók piacáról, ezért a címen berendezte saját kis birodalmát. A zenék mellett az érdeklődők akár videókat és klipeket is megtekinthetnek, ráadásul a Yahoo! az aggódó szülőkre is gondolt, mivel a szókimondó szövegeket, vagy felnőtteknek szóló videókat jelzéssel látja el. Hátrány azonban, hogy csak regisztrált felhasználók használhatják, azonban, ehhez ugyanarra az azonosítóra van szükség, amelyet akár a Flickr képmegosztó szolgáltatáshoz, vagy a Yahoo! ingyenes e-mail szolgáltatásához használhatunk, ezért érdemes ellátogatni az oldalra.


Pirate Radio Network

Nem csak zenékre szakosodott a pirateradionetwork.com nevű oldal, ahol akár hír-, és sportműsorokat, beszélgetős műsorokat, sőt, kifejezetten csak felnőtteknek szánt programokat is hallgathatunk. Az adatfolyamot akár saját médialejátszónkkal, akár egy webes lejátszóval is elindíthatjuk, s itt is van lehetőségünk saját csatornát indítani. Hátrány, hogy ehhez egy külön segédalkalmazást kell letölteni, amely ugyancsak megnehezítheti a kezdők dolgát, mivel számtalan konfigurációs beállítást kell eszközölni rajta. Az Apple felhasználók pedig jobb, ha más lehetőség után néznek, a Mac-es sugárzást ugyanis nem támogatja a rendszer.

Real Radio

A RealPlayer mögött álló Real.com is létrehozta saját rádiós oldalát, amelyek között mindenféle regisztráció nélkül, ingyenesen tallózhatunk egy igényesen megcsinált, könnyen használható, felhasználóbarát weboldalon. Hátrány, hogy egyes állomásokat csak előfizetéssel érhetünk el, s bizonyos csatornákat csak a kevésbé hatékony RealPlayer telepítése után hallgathatunk meg, viszont földrajzi régiónként válogathatunk a rádiók között, így munka mellett akár japán, vagy svéd slágerekkel is múlathatjuk az időt.

 

Omninternet Radio

Egy igazi különlegesség a végére az Omninternet, amely teljességgel ingyenes, s a világ összes élő rádióállomását elérhetővé teszi a hallgatók számára. A navigációt megkönnyítendő, országokra bontott listákból válogathatunk, ha pedig nem találtuk meg kedvencünket, csak küldjük el az oldal szerkesztőinek, akik naponta frissítik a listákat. Figyelem! Egyes csatornákat csak Winamp, vagy Realplayer telepítése után érhetünk el, mi az előbbit javasoljuk a kettő közül. Jó hallgatózást kívánunk!LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Megszületett...

A zeneiparnak új hercegnője lett: Beyonce és Jay-Z hétvégén világra jött kislányát máris mindenki imádja.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés