free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Irodai piranják

Kriszinta O'Brian         Címkék: csábító, iroda, munkahely, piranják, préda 0 hozzászólás

Egyeseknél bevett szokás munkahelyi előnyökért a főnök fejét elcsavarni, ám azt kevesen gondolnák, hogy vannak, akik a kifejezetten könnyű préda topmenedzserek megkopasztására specializálódtak.

Itt volt a parti szezon és a melóhelyi bulik sem mentesek a spicces összeborulásoktól, sőt! A Daily Mail, angol napilap figyelmeztette a vezető beosztásban dolgozó pasikat, akik elcsábultak a fénymásoló gép tetején, hogy talán, egy életre szóló pénzügyi másnaposságnak néznek elébe. A csábító ugyanis lehet, hogy csak a pénzükre hajt, és az sem érdekli különösképpen, ha családos az illető.

Diane Benussi, birminghami családjogi ügyvéd szerint, egyre gyakoribb, hogy az alkoholgőzös légyottokból, kisebb-nagyobb munkahelyi afférokból, jogi vita kerekedik, mert a hölgy teherbe esik. Benussi, aki 30 éve válóperes sztárügyvéd, mostanság úszik az apasági keresetekben. A forgatókönyv pedig, már-már az unalomig egyforma: szingli nők hajszolják a gyermekük apját, (aki szinte kivétel nélkül gazdag) gyermektartásért. Az esetek döntő többsége irodai munkakapcsolat, és a női típust, aki ezt megjátssza, Benussi csak irodai piranjának nevezi, a dél-amerikai emberevő halról.

Van egy perce főnök?

De nem csak Benussi beszél arról, hogy a szervezett irodai románcok egyre szaporodnak. A Fish4job, angliai fejvadász cég által végzett felmérésekből is, egyértelműen kiderül, hogy a felsőbb vezetőség férfi tagjai a hamvas irodistákra buknak, a női kollégák pedig, jobban kedvelik az idősebb pasikat. Ebben a felmérésben ugyan, még nincsen szó a Benussi által felfedezett jelenségről, de a nők már itt is bevallották a kérdőíveken, hogy a flörtölés lényege nem csak az, hogy a munkahely kevésbé legyen siralmas, hanem hogy különböző kedvezményekben részesüljenek. A legtöbbször előforduló ok az előléptetés és a jutalom, esetleg a fizetésemelés. De volt olyan illető is, aki alacsonyabbra tette a mércét, és odadobta magát határidő kedvezményekért, rövidebb munkaidőért, extra szabadságért. Képzeljük csak el a naiv pasit, amint önelégülten azt gondolja, hogy a presztízsnek és a pozíciónak köszönheti azt, amit az egyre fakuló szexuális kisugárzásának már nem. Meg sem fordul a fejében, amikor rádönti a nőt az íróasztalra, hogy csőbe húzták. Nem túl elragadtató azonban az sem, amit ez a felmérés a női természetről mesél.

A családos zsarolható

Ezek után nem nehéz elképzelni Benussi következő fokozatát, a melóhelyi piranját. Az ügyvédnő szerint, az ilyen nő először kiszúrja az áldozatát és a leglényegesebb szempont, hogy az illető már elég magasan legyen a vállalati ranglétrán, isteni karrier lehetőségei legyenek, álom bérezésben részesüljön, és könnyen elcsábuljon. "Egy irodai parti briliáns lehetőség egy kolléga tévútra vezetéséhez." Az alkohol pedig, sokat dob az ügyön. Egy bulin a nők szexisebb szerelést viselhetnek, és az emberek általában lazábban viselkednek. "Ha a buli után a nő csatlakozik a férfi kollégák csapatához, simán csak azért teszi, hogy partnert találjon, lehetőleg az igazgatói körből" - részletezi Benussi. A cél nem feltétlenül az egyéjszakás kapcsolat, sokszor inkább a házasság, de sokuknak az sem baj, ha a pasi már elkelt, elfér egy újabb sor a bankszámlakivonaton.

Ezeknek a nőknek egy menő ügyvédi vagy pénzügyi céghez elhelyezkedni ezerszer hatékonyabb, mint csatlakozni egy randi ügynökséghez. Mert ezen az anyagi szinten már egy hosszabb kapcsolat esetén is, sok minden kipréselhető a pasiból, ha az nem adja be véglegesen a derekát, vagy ha már van családja. Komoly összegű eltartási segély, iskolai költségek, lakásbérlet, kocsi is összejöhet egy jó ügyvéddel. Már egy egyszeri kaland is - ha az terhességgel végződik-, komoly összegeket jelenthet egy vagyonos embernek. A bíróság pedig, általában a nővel szimpatizál - főleg ha a pasi házasságtörést követett el -, és a legtöbb esetben megítéli a lehetőséget a zabigyereknek, hogy az apja életstílusához méltó környezetben nőhessen fel.

Gyanús a sok bók

A szerelem persze nem kizárt, de Benussi szerint, amelyik nő szereti az áldozatát, az nem hempergeti meg gátlástalanul a bíróság előtt, még akkor sem, ha a pasi visszautasította őt babástul, vagy anélkül. A jelek, amiről egy melóhelyi ragadozó könnyen felismerhető:

- Ha a pasi túlórázik akkor általában ő is bent marad - Mindig nevetgél a pasi viccein, és figyelmesen hallgatja- Segítőkész, a munkakörén túl is- Úgy öltözik a munkahelyi keretek között, hogy feltétlenül észrevehető legyen- Fésülködik, amikor a pasihoz beszél- Úgy viselkedik, mint Sharon Stone az Elemi ösztönben, csak van rajta bugyi- Egy kicsit sajnáltatja magát, néha a pasi védelmezői ösztönére hajtava- Ha irodai politikáról cseveg vele a pasi, akkor minden esetben az ő pártján áll, és neki ad igazat- Sokszor bókol a pasinak

 Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés