free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Tavaszi előrejelzés: ezt fogjuk hordani

Borsa         Címkék: divat, előrejelzés, ruha, tavaszi 0 hozzászólás

A télnek ugyan még nincs vége, az aszfaltot jégpáncél borítja - amelyen megpróbálunk azért minél kecsesebben vonulni -, de depresszió ellen összeállítottunk egy rövid előrejelzést a tavaszi divatról.

Az idei tavaszi és nyári szezonra érvényes az, hogy szinte mindent szabad - persze a jó ízlés határain belül. Valószínűleg a külföldi divatdiktátorok is megérezték, hogy az idei tél hideg lesz és havas, ennek következtében pedig tavaszra mindenki megunja majd a fehéret, a feketét és a szürkét. Ebben a szezonban, tehát a tavasziban, bőven találunk majd élénk színeket. A tavasz és a nyár nagy kedvence megint a sárga lesz, napsárga (kép1), csibesárga vagy akár vanília, a lényeg, hogy sárga legyen. Bátrabbak kombinálhatják majd lilával vagy akár kékkel is, de a klasszikusnak számító fekete-sárga (kép2) összeállítással is komoly sikereket érhetünk majd el. Jó, azért a fehér sem tűnik el a palettáról, sőt a tiszta fehér (kép3), szinte már szűzies külső is favoritnak számít majd, persze csak szigorúan eső és tócsamentes napokon. Az alapszabály az egyszínű összeállításoknál, hogy kiválasztott szín különböző árnyalatai stimmeljenek egymással. Ha nem vagytok megelégedve a látvánnyal, ha úgy érzitek, valami nem stimmel, akkor jobb, ha keveritek a színeket.

Nézegess tavaszi kollekciókat!

Főszerepben a szoknya

A nadrágok imádóit kicsit el kell keserítenünk, mert tavasztól a szoknyáké lesz a főszerep, a hossz tekintetében pedig igazán vegyes lesz a felhozatal. Félénkebbek bátran választhatnak majd maxiszoknyát (kép4), a lényeg, hogy könnyű és áttetsző anyagból legyen, amibe bele-bele kap a nyári szellő - most még csak farkasordító hideg és északi szél van, de mi hiszünk abban, hogy ez már tényleg csak átmeneti állapot. Bátrabbak, nyugodtan választhatnak maguknak extra mini szoknyát (kép5) is, de ebben az esetben jobb, ha farmerből vagy vászonból készül a ruhadarab. A körszoknya (kép6) is tuti befutónak számít majd a melegebb napokon, lehet rövid vagy térd alatt végződő . Jobb, ha újra megbarátkoztok ezzel a fazonnal, mert tavasztól visszatérnek az ötvenes évek. Körszoknyák és alsószoknyák minden mennyiségben és a szivárvány minden színében, hozzá pedig szigorúan szűk felsőrész dukál. De választhatunk pánt nélküli ruhát is, hozzá pedig tűsarkú, nyitott orrú cipőt vagy már a jól bevált balerinát ajánljuk.

A nőies lesz a menő

Az idei, tavaszi szezonnak az egyik legjobb híre, hogy visszatérnek a nőies vonalak, újra divatba jön a derékszabás, a virágminták és az áttetsző anyagok. Ha minden jól megy, a ruhák nagy része is utóbbiból, tehát áttetsző anyagból készül majd, de ez nem jelenti azt, hogy a közönséges kinézet divatba jön, ezek a darabok szinte mindig több rétegből (kép7) állnak, a rétegek pedig jótékonyan hatnak a női test apróbb hibáira.

A tavalyiból megtartható darabok

Persze ez nem azt jelenti, hogy a tavalyi ruhákat a szemétbe kell dobni, egy-két apró trükkel fel lehet dobni a régi, megunt darabokat. Ráadásul a hosszú - tényleg kétségbeejtően hosszú - esték tökéletesen alkalmasak arra, hogy a kisebb-nagyobb renoválásokat elvégezzétek a ruhatáratokon. Ilyen például, ha az egyszínű pólókra mintákat festetek, a kreatívabbak pedig selyem vagy csipkeszalaggal is feldobhatják az eddig unalmas darabokat. Idén tavasszal szinte minden fodros, találhatunk fodrot a szoknyákon, a blúzokon, de még a zakókon is, ez a megoldás is a nőies vonalat hivatott hangsúlyozni. (Arról majd később, hogy ez persze nem mindenkinek áll jól.)

Férfivonal

Azoknak sem kell elkeseredni, akik megkedvelték a masculin vonalat, a tervezők róluk is gondoskodtak, idén is divat lesz a férfi ing női változata (kép8), sőt! Igazán bátrak nyakkendővel és mellénnyel is hordhatják. És bár az igazat megvallva, a safari-stílust (kép9) még csak néhány kifutón láttuk, biztató előjeleknek vesszük, tehát bátran számolhatunk vele a tavaszi időszakban. A nyári hőségben kevés, ennél kényelmesebb viselet van, ráadásul ennek a stílusnak az egyik legjobb tulajdonsága, hogy még a divatanalfabéták is játszi könnyedséggel tudják kombinálni az egyes darabokat.

[PAGEBREAK]

A nadrág trendben a legnagyobb változás, hogy a skinny jeans, a szűk nadrágok mellett már bőszárú nadrágokat (kép10) is bátran hordhatunk. A Ditrich vonal már a farmerek világát is meghódította, ez különösen a teltebb idomokkal rendelkező lányoknak jelenthet nagy megkönnyebbülést. Bár a Dolce and Gabbana próbálkozott idén trapéz farmerrel (kép11), de ez nem lesz túl nagy hatással az "utcai" divatra. A néha szinte konzervatívnak tűnő Chanel divatház idei kollekciójában előkelő helyet foglalnak el a farmerek (kép12), erre korábban még nem volt példa. A csípőnadrágok még mindig favoritnak számítanak - leginkább hazánkban, azonban a nagyon magas derékállástól ebben a szezonban már el kell búcsúznunk. Azért, az igazat megvallva ezt nem nagyon bánjuk, mert elég nehéz olyan nőt találni, akinek ez a fazon igazán jól áll.

Kiegészítők

Most, hogy nagyvonalakban végigrágtuk magunkat a főbb irányvonalakon, térjünk rá a kiegészítőkre. Idén a kalap (kép13) reneszánszát éri, ez már a sokadik próbálkozás a divatdiktátorok részéről, de reméljük végre célt érnek, és a kalap végre elfoglalja méltó helyét a divatban. Egyszer és mindenkorra jegyezzétek meg, hogy a baseball sapka az nem kalap, csak azért mert azt vesztek fel, még nem lesztek trendik és nőiesek. De ha idegenkedtek a kalapoktól, akkor eleinte próbálkozzatok kendőkkel, ha az bevált, jöhet a kalap minden mennyiségben.

Az ékszerek idén nem kaptak főszerepet, inkább színekkel és fodrokkal dobják fel a tavasz és a nyár nyerő darabjait. Ha mégsem tudtok lemondani róluk, akkor válasszatok minél nagyobbat, de akkor is csak szigorúan egyet, és az a legjobb, ha a nyaklánc (kép14) mellett döntötök. A táskák tekintetében sok változás nem történt, idén is hódítanak a maxi-bagek (kép15) és az úgynevezett bőröndtáskák, amelyek korántsem akkorák, mint egy bőrönd, de legalább annyira praktikusak. A cipők szerelmeseinek nem tudunk igazán jó hírekkel szolgálni, bár az igazat megvallva a bolti kínálatot még nem láttuk, de a haute coture és a ready-to-wear bemutatók egy-két kivételtől eltekintve túl sok jót nem ígérnek. A ruhákkal ellentétben a cipőkre korántsem az lesz a jellemző, hogy rendkívül finom és nőies darabok. Bár reméljük, hogy az utca emberét ez nem fogja érinteni.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Fenék-tömés

Ha már a fenekünk méretével sem vagyunk elégedettek, mindössze 18 000 forintért miénk lehet egy fenék-tömés.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés