free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Ceruzaszobrok

Borsa         Címkék: alkotás, ceruzák, kreatív, színes, szobor 0 hozzászólás

Színes ceruzák ezreinek felhasználásával készít szobrokat egy amerikai dizájnművész. Az alkotások saját bevallása szerint a vágy és a viszolygás közti feszültséget testesítik meg.

Jennifer Maestre, dél-afrikai származású, Amerikában élő dizájnművész, ezerszám fogyasztja a ceruzákat. De egyáltalán nem azért, mert mondjuk folyamatosan és kényszeresen rajzolna, hanem mert szobrokat készít belőlük.

A színes ceruzákat kihegyezi, majd megfelelő hosszúságúra vagdossa, ezek után pedig csupán ragasztó segítségével látványos és nagyon szúrós szobrokat készít belőlük. Alkotásai között találhatunk virágokat, állatokat és mitológiai lényeket ábrázoló darabokat is.

Nézegess ceruzából készült szobrokat!

"Rengeteg kreatív ötlet indul egy szépen kihegyezett ceruzával és egy kétdimenziós felszínnel. A pontokkal kapcsolatos rögeszmém vezetett engem két dimenzióból háromba. A felület, amit a temérdek szúrós ceruzahegy létrehoz, csábító, de ugyanakkor megfélemlítően éles és kemény. Feszültség támad a vágy és a viszolygás között. A tompa végek viszont, mintegy finom mozaikot alkotva, egy másféle esztétikai tapasztalatot testesítenek meg." - magyarázta alkotásainak mibenlétét Maestre, egy művészeti magazinnak.Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Újrahasznosítva

Sok munkával újrahasznosított tárgyakból és bútorokból is stílusos otthont lehet varázsolni.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés