free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

5 dolog, amivel tönkreteheted a hajad

Borsa         Címkék: haj, lista, öt, sajátkezűleg, tönkretenni 4 hozzászólás

Hajunk saját kezűleg történő átalakításával igen látványos változásban lehet részünk. Hogy pozitív legyen a magánakció kimenetele és ne fejfájás legyen a vége, íme néhány dolog, amire figyelni kellene.

A szépségért szenvedni kell, ezt tudjuk, de hogy milyen hosszan, az gyakran már csak akkor derül ki, amikor a helyreállítás csak komoly veszteségek árán lehetséges. Különösen kényes a kérdés, ha a hajunkról van szó, amit lehet ugyan pótolni egy jó parókával, de valamiért mégis kevesen lelkendeznek érte. A fő szempont az egészség kell, hogy legyen, bármilyen támadásra készüljünk is fejbőrünk ellen. Tudjuk, hogy már azt is nehezen vagyunk képesek betartani, hogy télen hajmosás után legalább fél-egy órát ne menjünk még ki a hidegbe, mégis elmondunk néhány tudnivalót, amire érdemes odafigyelni. Saját magunknak is. Mert Borsamunkatársak is kikérik olykor a fodrász szakértő tanácsát, és el is határozzák, hogy megszívelik mindet.

Hosszabbítás

Aki ezen töri a fejét, nem árt, ha tudja, mibe is kezd. Annak ugyanis, hogy egyszer csak hopp, hosszú, dús és hullámos sörénnyel ébredjünk fel reggel, hosszú távon is meg kell fizetni az árát. Csak olyan helyen szabad megvenni és felrakatni a tincsekben kapható - sokszor csak látszólag egészséges - hajakat, ahol garanciát vállalnak rá, de legalább is, tudod, hogy nem vernek át. Kiderülhet ugyanis a csilli-villi hajról, hogy egykori tulajdonosa korábban már rendesen szétszőkítette. Továbbá, van, hogy valaki csak egy alkalomra hosszabbítja meg a haját, azután visszaviszi a szalonba, ahol kimossák, kifertőtlenítik, majd újra felrakják valakinek a fejére. Ezzel csak az a baj, hogy a vegyszerek károsíthatják a fejbőrödet. Lényegében mindegy, hogy milyen technikával rakják fel a póthajat, mindenképpen a sajátod tövéhez rögzítik, aminek így az addig megszokottnál nagyobb súlyt kell elbírnia, és ennek hajhagymáid nem nagyon örülnek. Gondoljunk csak Victoria Beckhamre, akinek köztudottan a túlzásba vitt hajhosszabbítás miatt van ma már csak rövid haja. (Pedig ő tuti megengedhet magának bármilyen ultralézeres módszert és mégis...)

Vasalás, Sütés

Annak ellenére, hogy ma már vannak nagyon korszerű hajvasalók, ha helytelenül használjuk ezeket, problémát okozhatnak. Például nem szabad túl sokáig ottfelejteni a tincsen, mert simán seprűre lehet égetni a hajat. Kizárólag kerámialapos hajvasalót használjunk, semmiképpen se teflonbevonatút, de a hajsütővasak esetében is felejtsük el az alumíniumot. A kerámia azért jó, mert annyi nedvességet hagy a hajban, amennyire annak szüksége van.


Festés

A hajfestés is az a kategória, amit ha egyszer elkezdesz, nehezen tudod abbahagyni, ráadásul könnyen eshetsz bele nehezen helyrehozható hibákba. Szőke festésnél szigorúan csak a tövét szabad festeni, különben kialakul a szép, szürke, rommá tört hajvég, amin már csak az olló segít. A festett vörösök bánata, hogy ez a szín hamarabb kikopik, ezért nekik javallott két festés között otthoni hajfestő habot használni. Jól meg kell választani a hajfesték márkáját is, három nagy márka van, amit érdemes, a többi felejtős.

Dauerolás

Sokan kapják le a polcról az otthoni instant daueroló készletet, de ez - hangsúlyozzuk - tilos. Olyan roncsolást lehet vele véghezvinni, amit bármelyik horrorfilmes megirigyelne. Azt is jó tudni, hogy ha nem jön be, akkor "visszacsinálni" is ugyanazon a módon lehet, ahogy megcsinálták, tehát dauerolással. A bedauerolt hajat nem szabad fésülni, csak vizes állapotában, mert a száraz tincsek egyszerűen eltörnek. Jó tudni, hogy sűrűbben kell vágatni a végét, mint egyébként.

Otthoni hajvágás

Mindenkivel előfordult már azok közül, akiknek fufrujuk van, hogy nekiestek otthon a tükör előtt kisollóval, mielőtt eképp kiáltottak fel: "Minek elmenni fodrászhoz, ezt magamnak is le tudom vágni". Na, és ezek után jöttek csak rá immár felnőttként, hogy milyen érzésekkel küzdenek azok a gyerekek, akiknek bilifrizurát nyír anyuka. Ha már nem bírsz magaddal, akkor csak száraz hajon próbálkozz, vizesen semmiképp. Sok férfi áll az asszony otthoni hajvágási terrorja alatt, aki gyakran ezt a tevékenységet is felveszi a házimunkák listájára. Az évek múlásával lehet, hogy szerez némi rutint, de apu sosem fog úgy kinézni, ahogy egy fodrász értő kezei közül kikerülne. Ha otthon elszúrjuk a hajunkat, nehezen tudjuk majd beadni a fodrásznak, hogy milyen béna kollégái vannak.

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés