free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Dohányzódzseki

Borsa         Címkék: dizájner, dohányzás, dzseki, figyelemfelkeltő, káros 0 hozzászólás

Bár rengeteget hallunk a dohányzás káros hatásairól, ezeket, mint megfoghatatlan információhalmazt, hajlamosak vagyunk elengedni a fülünk mellett. Egy dizájner ez ellen kíván tenni a maga eszközeivel.

Beépített tüdőkkel felszerelt dzsekit tervezett egy amerikai dizájner. Az alkalmatosság a passzív dohányosokat megkíméli némi füsttől, emellett pedig egyértelműen demonstrálja, hogy mi történik a cigizők valódi tüdejével odabenn, a ruha és a bőr alatt.

A dizájner, Fiona Carswell a fehér cigisdzseki magas gallérjába egy csövet helyezett el, melybe ha a dohányos belefújja a füstöt, az a beépített, átlátszó, plasziktüdőkbe jut, és elhomályosítja azokat. A füst ezek után a filtereken keresztül távozik, ám minél több halad rajtuk át, azok annál sötétebbre színeződnek. Van ebben az egészben valami olyan báj, mint abban az óriási műanyag fogsorban volt, amin általános iskolában tanítgatták nekünk, hogy hogyan kell helyesen fogat mosni.

Egyre sötétebb

"A célom nem az volt, hogy megváltoztassam az embereket, csak arra voltam kíváncsi, hogy a testben lezajló folyamat látható módon való megjelenítése képes-e jobban hatni az emberek öntudatára, mint az ezzel kapcsolatban olvasható információk és számok - nyilatkozta a tervezőnő a We Make Many Not Art magazinnak. A dohányzódzsekinek egyelőre csak a prototípusa készült el.Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Újrahasznosítva

Sok munkával újrahasznosított tárgyakból és bútorokból is stílusos otthont lehet varázsolni.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés