free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

A Pesti Broadway 5 legjobb kávézója

Borsa         Címkék: broadway, kávézó, legjobb, lista, pesti 1 hozzászólás

A hatodik kerület Opera-Oktogon közötti része mára a város legfelkapottabb szórakozónegyede lett. Aki nem hiszi, hogy itt nem csak operettet és sasjózsit láthat, az mindenképpen olvassa el ezt a listát.

Nemcsak azok járnak a pesti Nagymező utca környékére, akik Szulák Andreát, Verebes Istvánt vagy Sas Józsefet szeretnék nézegetni valamelyik színházban. A hatodik kerület Opera és Oktogon közötti része mára a város legfelkapottabb szórakozónegyede lett, ahol egymás után nyílnak a kávézók, klubok és éttermek is. A nagyképűen Pesti Broadway-nek nevezett környéken igazi kocsmatúrákat is tarthatunk, húsz méterenként biztosan találunk egy-egy kellemes bárt, vagy mulatót.

Lehangoló, amikor egy szépen berendezett, kényelmes, barátságos vendéglátóhely az „úri közönség“ vagy a borzalmas kereskedelmi rádiós zene miatt látogathatatlan. Mi ráadásul finnyások is vagyunk: ahol udvariatlan a kiszolgálás, Delhusa Johnny szól a hangszórókból, vagy vizes a sör, oda nem megyünk többet. A következő ötösfogat azonban garancia egy kellemes téli este eltöltéséhez, tavasztól pedig mindegyik hely megnyitja teraszát is. A Broadway öt legjobb kávézója ABC sorrendben.

Balettcipő

Ahogy a Nagymező utca közvetlen környéke egyre szűkebbnek bizonyult a növekvő szórakozónegyed új kávézóinak, az Opera közvetlen környéke is benépesült: sétáló utca lett a Hajós, a kávézók pedig sorra nyíltak. Ezen a szakaszon a mozaikos asztalokkal berendezett Balettcipőre esett a választásunk, ahol a csapolt sörök és koktélkülönlegességek mellett isteni finomságokat is választhatunk: házi klubszendvicsek, tortillák, és mindenféle bor- és sörkorcsolyák teszik még kellemesebbé a vendégeskedést.

Car Wash

Ha pár méterrel lejjebb sétálsz, házi pizzát is vacsorázhatsz a Hajós utcában. A Car Wash nemrég semmiben sem különbözött a környék többi, színvonalas szórakozóhelyétől, a piaci verseny azonban jótékonyan hatott a Broadway szomszédságában található egységekre. Élő zene és hatalmas italválaszték teszi a helyet tökéletessé egy hétköznap esti duhajkodáshoz. Egy jótanács: a nyolcvan százalékos fekete abszinttal bánj rendkívül óvatosan. Szabályos lyukat üt az agysejtek közé.

Coffee Cat

A Hajós utca környékéről az Oktogon felé sétálva alig száz méterre kezdődik az igazi Pesti Broadway. Ha az új építésű, méregdrága lakásairól híres Ó utcán vágsz át a Nagymezőre, az utadba kerülő első hely a nemrég nevet változtatott Semiramis, ma Coffee Cat Tulajdonosa, Zsuzsa sokáig Párizsban lakott, hazatérve igazi Montmartre-i hangulatot varázsolt a finom kávéjáról és ropogós croissant-jairól híres üzletbe. A Coffee Cat kora reggel a legforgalmasabb: munka előtt összegyűlnek a törzsvendégek, kávéznak, reggeliznek. Itt mindenki ismeri egymást, művészek, irodisták, zenészek ülnek az asztaloknál. Figyelem: dohányozni tilos!Eklektika

Komoly szavak következnek: a Nagymező utca sétáló részén, az Andrássy úthoz közel található Eklektika Budapest legjobb étterme. A fogások megfizethetőek és gasztronómiai élményt jelentenek, délben pedig büfé ebédet adnak ezer forint alatt. Az Eklektika hajnalig nyitva tart, néha DJ is játszik, sokszor jövünk iszogatni ide. Budapesten szokatlanul kedves és udvarias pincérek, jó társaság és különleges ételek várnak itt, az enteriőr pedig olyan, mintha Brooklynban lennénk egy felkapott művészklubban. Ha betérsz ide, tilos kihagynod a roston sült harcsát túróscsuszával, és a házi süteményekből is enned kell. Este kilenc után médiacelebek feltűnése előfordulhat!Mai Manó

Az Eklektika tőszomszédságában áll a Nagymező utca legszebb épülete, a Magyar Fotográfusok Háza, emeletén a híres üveg-műteremmel. Az utcafronton a pesti szórakozónegyed és a város egyik legjobb kávézó-klubja, a Mai Manó hívogat, mostanában éppen fantasztikus téli italokkal, forralt borral és vaníliás tejjel. A hely hangulata magával ragadó: mór stílusú enteriőr, hatalmas párnák, jófej felszolgálók és a legvidámabb törzsközönség tartozik hozzá. Fotósok, színészek, művészek, vizsgára készülő egyetemisták és újságírók kedvenc helye ez a kávézó. Finom borok, sütik, és jó zenék teszik tökéletessé az itt töltött órákat. Bár mostanában kevesebb időnk marad a békés iszogatásra, a Mai Manó második otthonunk: komoly érv arra, hogy a belvárosban béreljünk lakást.

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Megszületett...

A zeneiparnak új hercegnője lett: Beyonce és Jay-Z hétvégén világra jött kislányát máris mindenki imádja.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés