free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Tavasszal a cipők...

Borsa         Címkék: cipők, divat, előrejelzés, tavasz, trend 0 hozzászólás

Az idei, tavaszi-nyári cipődivatot elnézegetve szinte már kedvünk támad inkább itt maradni, a biztonságos, bokacsizmás télben. Cipőtrend-előrejelzés, avagy felkészülés a kilógó nagylábujjra.

Bár a tavaszi-nyári kollekciók nézegetése ilyentájt, kétségkívül vidítóan hat az ember téli depresszióban és influenzavírusban süppedező lányára, ám az idei cipődivatról ez mégsem mondható el. A közelgő szezonra esedékes lábbeli-trendek többségét elnézve szinte kedvünk támad inkább a mínuszokat marasztalni és arról győzködni magunkat, hogy attól, hogy valami divatos, még nem muszáj felvennünk... No, de persze vannak azért jó híreink is, csak kevesebb.

Lyukas orr

A peep toe, azaz a lyukas orrú, magas sarkú cipők már a tavalyi cipődivatban megjelentek, ám ez az irányzat idén fog úgy istenigazán kiteljesedni. Ez egyáltalán nem baj, hiszen ezek a lábbelik - pláne minél magasabb sarokkal vannak felszerelve - kifejezetten nőiesek és szexisek. Mi több, az öltözékünket is azzá teszik, felvehetjük rockeres, trikó-cicafarmer összeállításoktól kezdve, lájtos nyáriruhákon át, akár még kosztümhöz is. Ráadásul ezekből a cipőkből nem csupán a hátul zárt modellek néznek ki esztétikusan, hanem a slingek, azaz a saroknál nyitott, kis pánttal rögzített fazonok is. Persze csak akkor, ha a talpunk és a sarkunk is megfelelően ápolt, nem pedig úgy mutat hátulnézetből, akár egy kiszáradt zsemle.

Elsősorban a magas sarkú cipőkön menő lesz mindenféle pánt, legyen az vastag vagy vékony, egy vagy több, fusson akár széltében vagy hosszában, T-t, X-et vagy bármi mást formálva. Ez a tény több szempontból pozitívnak mondható, ugyanis a megfelelően elhelyezett pántok rafináltabbá teszik a cipő látványát és görbe lábak vagy vastagabb boka esetén nagyszerűen lehet velük trükközni a vizuális összhatás javításának érdekében. Emellett az sem elhanyagolható körülmény, hogy ha pántok tartják a lábfejet, akkor a cipő stabilabban marad a helyén, lehet akármilyen kivágott, akkor sem léphetünk ki belőle véletlenül, ezáltal a járásunk is biztosabbá válik, és így elfelejthetjük a groteszkbe hajló tipegést.

Amiről viszont ebben a szezonban eltűnnek a pántok, azok a balerinacipők. Sőt, ezek az elmúlt években közimádatnak örvendő lábbelik más szempontból is átalakulnak. A kényelmes infantilizmus a múlté - bár gyanítjuk, hogy ettől még a pesti utcaképnek egy jó darabig a része marad -, a lehetőségekhez képest nőiesednek a balerinák. Az orr rész némileg vagy hegyesebbé vagy szögletesebbé válik és jellemzően kerül rá valamilyen díszítés, masni vagy csat, de nagyon jellemző lesz a virág is. Mindezek mellett jelen lesznek a balerinacipők peep toe verziói is, amiből - ha valaki már mindenképpen ilyet szeretne hordani - igen körültekintően meg kell válogatni, hogy milyen modellt húzunk fel, a legtöbb ugyanis csúf.

Fazontól függetlenül, színek tekintetében a vivid valamint a neonos árnyalatok, anyagok terén pedig a metálos fény, a lakk és a flitter is trendi lesz. Legmenőbbeknek ezen belül is a pink, az élénkzöld és a jajsárga cipők számítanak majd.

A másik véglet - és egyben az idei szezon egyik vadhajtása - az átlátszó lábbelik divatba kerülése. Az ilyen cipőkben még a legformásabb lábfej is gusztustalanul mutat, bepállik, összecsoffad, a bőr a plasztikhoz tapad, a lábujjak meg úgy néznek ki, mint a védőgázas csomagolásba zsúfolt virslik. Maga a cipő pedig jó eséllyel sárgulni-barnulni kezd. Úgy, ahogy van, kerülendő irányzat.

A tangapapucsok hűséges híveit megnyugtathatjuk, idén sem kell még lemondaniuk a vidám és komfortos klaffogásról. Viszont aki mindeközben trendi is akar lenni, annak ebben az évben kövekkel, gyöngyökkel vagy flitterekkel díszített változatot kell választania.Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Fenék-tömés

Ha már a fenekünk méretével sem vagyunk elégedettek, mindössze 18 000 forintért miénk lehet egy fenék-tömés.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés