free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Tavasszal a cipők...

Borsa         Címkék: cipők, divat, előrejelzés, tavasz, trend 0 hozzászólás

Az idei, tavaszi-nyári cipődivatot elnézegetve szinte már kedvünk támad inkább itt maradni, a biztonságos, bokacsizmás télben. Cipőtrend-előrejelzés, avagy felkészülés a kilógó nagylábujjra.

Bár a tavaszi-nyári kollekciók nézegetése ilyentájt, kétségkívül vidítóan hat az ember téli depresszióban és influenzavírusban süppedező lányára, ám az idei cipődivatról ez mégsem mondható el. A közelgő szezonra esedékes lábbeli-trendek többségét elnézve szinte kedvünk támad inkább a mínuszokat marasztalni és arról győzködni magunkat, hogy attól, hogy valami divatos, még nem muszáj felvennünk... No, de persze vannak azért jó híreink is, csak kevesebb.

Lyukas orr

A peep toe, azaz a lyukas orrú, magas sarkú cipők már a tavalyi cipődivatban megjelentek, ám ez az irányzat idén fog úgy istenigazán kiteljesedni. Ez egyáltalán nem baj, hiszen ezek a lábbelik - pláne minél magasabb sarokkal vannak felszerelve - kifejezetten nőiesek és szexisek. Mi több, az öltözékünket is azzá teszik, felvehetjük rockeres, trikó-cicafarmer összeállításoktól kezdve, lájtos nyáriruhákon át, akár még kosztümhöz is. Ráadásul ezekből a cipőkből nem csupán a hátul zárt modellek néznek ki esztétikusan, hanem a slingek, azaz a saroknál nyitott, kis pánttal rögzített fazonok is. Persze csak akkor, ha a talpunk és a sarkunk is megfelelően ápolt, nem pedig úgy mutat hátulnézetből, akár egy kiszáradt zsemle.

Elsősorban a magas sarkú cipőkön menő lesz mindenféle pánt, legyen az vastag vagy vékony, egy vagy több, fusson akár széltében vagy hosszában, T-t, X-et vagy bármi mást formálva. Ez a tény több szempontból pozitívnak mondható, ugyanis a megfelelően elhelyezett pántok rafináltabbá teszik a cipő látványát és görbe lábak vagy vastagabb boka esetén nagyszerűen lehet velük trükközni a vizuális összhatás javításának érdekében. Emellett az sem elhanyagolható körülmény, hogy ha pántok tartják a lábfejet, akkor a cipő stabilabban marad a helyén, lehet akármilyen kivágott, akkor sem léphetünk ki belőle véletlenül, ezáltal a járásunk is biztosabbá válik, és így elfelejthetjük a groteszkbe hajló tipegést.

Amiről viszont ebben a szezonban eltűnnek a pántok, azok a balerinacipők. Sőt, ezek az elmúlt években közimádatnak örvendő lábbelik más szempontból is átalakulnak. A kényelmes infantilizmus a múlté - bár gyanítjuk, hogy ettől még a pesti utcaképnek egy jó darabig a része marad -, a lehetőségekhez képest nőiesednek a balerinák. Az orr rész némileg vagy hegyesebbé vagy szögletesebbé válik és jellemzően kerül rá valamilyen díszítés, masni vagy csat, de nagyon jellemző lesz a virág is. Mindezek mellett jelen lesznek a balerinacipők peep toe verziói is, amiből - ha valaki már mindenképpen ilyet szeretne hordani - igen körültekintően meg kell válogatni, hogy milyen modellt húzunk fel, a legtöbb ugyanis csúf.

Fazontól függetlenül, színek tekintetében a vivid valamint a neonos árnyalatok, anyagok terén pedig a metálos fény, a lakk és a flitter is trendi lesz. Legmenőbbeknek ezen belül is a pink, az élénkzöld és a jajsárga cipők számítanak majd.

A másik véglet - és egyben az idei szezon egyik vadhajtása - az átlátszó lábbelik divatba kerülése. Az ilyen cipőkben még a legformásabb lábfej is gusztustalanul mutat, bepállik, összecsoffad, a bőr a plasztikhoz tapad, a lábujjak meg úgy néznek ki, mint a védőgázas csomagolásba zsúfolt virslik. Maga a cipő pedig jó eséllyel sárgulni-barnulni kezd. Úgy, ahogy van, kerülendő irányzat.

A tangapapucsok hűséges híveit megnyugtathatjuk, idén sem kell még lemondaniuk a vidám és komfortos klaffogásról. Viszont aki mindeközben trendi is akar lenni, annak ebben az évben kövekkel, gyöngyökkel vagy flitterekkel díszített változatot kell választania.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Fenék-tömés

Ha már a fenekünk méretével sem vagyunk elégedettek, mindössze 18 000 forintért miénk lehet egy fenék-tömés.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés