free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Este fess a pesti nő

Borsa         Címkék: alternatív, cigányzenekar, programajánló, slágerek, zenészek 0 hozzászólás

Ha alternatív zenészek cigányzenekarral lépnek fel, már önmagában is minimum érdekes, de ha régi magyar slágereket prezentálnak elektronikus alapokra, az már több is, mint váratlan. Programajánló.

"Köszönöm, hogy imádott, hogy reám úgy vigyázott, de ne küldjön virágot nekem." Vajon hányan tudják, ki énekelte és mikor az idézett dalt? Nekünk könnyű, mert velünk szüleink vasárnap délutánonként nézették a régi magyar filmeket a tévében, innen ismerjük Kabos Gyulát, Jávor Pált, Karády Katalint, Turay Idát és még sorolhatnánk a neveket.

Némelyik film slágerét kívülről fújjuk, viszont felnőtt egy generáció, akik ilyen dalokat maximum feldolgozásokból ismernek. Mi azonban kötelességünknek érezzük, hogy hírt adjunk egy alkalmi formációról, amelyik gondoskodik róla, hogy a jövő nemzedékei is képben legyenek az egykor kávéházakban, bárokban, mulatókban is énekelt dalokat illetően. Ráadásul a dalszerzésnek is volt akkoriban egyfajta méltósága.

Tavaly év végén jelent meg a Budapest Bár Volume 1. című lemez, melyen Farkas Róbert (Romano Drom, Kistehén Tánczenekar) felkérésére régi idők slágereit énekli Frenk (Hiperkarma), Keleti András (Colorstar), Kollár Klemencz László (Kistehén tánczenekar), Kiss Erzsi (Egy Kiss Erzsi Zene), Kiss Tibi (Quimby), Lovasi András (Kispál és a Borz), Németh Juci, Ruttkai Bori (Specko Jedno), Szalóki Ági és Szűcs Krisztián (HS7).

Fenti nevek már első hallásra is következtetni engednek némiképp arra, mi várható egy ilyen koncerten. Ha még azt is hozzátesszük, hogy a csapatot olyannyira lendületbe hozta a közös zenélés, hogy a lemez megjelenése után felkérték Jutasi Tamást és Zoohackert, hogy a "Gyűlölöm a Vadvirágos rétet", az "Egy kis édes félhomályban", a Szívemben bomba van" a "Köszönöm, hogy imádott" című, és sok más slágert pakolják rá elektronikus zenei alapokra, akkor második hallásra sem támadnak érdektelen gondolataink.

Szívemben bomba van - Németh Juci és Kiss Tibi

A koncert február 6-án lesz a Trafóban.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Megszületett...

A zeneiparnak új hercegnője lett: Beyonce és Jay-Z hétvégén világra jött kislányát máris mindenki imádja.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés