free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Romantika pasi szemmel

HT         Címkék: hímtag, igazi, pasi, romantika, vélemény 0 hozzászólás

Hímtagunk szerint az igazi romantikának legalább annyi köze van a hálivúdi álomgyárak alkotásaiban megismert nyálas-csöpögős hepiendekhez, mint Petőfi Sándornak az emohoz. Majd ő tudja.

Neveltetés és gusztus függvénye, hogy ki mit tart romantikusnak, de manapság a művészettörténészek legnagyobb bánatára a romantika elsősorban szívügyi fogalommá deformálódott. Viszont, ha romantika nélkül kellett volna felnőnie a civilizációnknak, akkor olyan tényezők maradtak volna ki a köztudatunkból, mint a szabadversenyes kapitalizmus, a nemzetállamok, az alkotmányos demokráciák, a különféle polgári forradalmak. Ha nincs romantika, akkor nincs Marseilles, vagy Talpra magyar, nincsenek regényes kalandorok, szerelmes hőstenorok, nincs idilli szex, és érzelmes világfájdalom. Egy romantikamentes világban nincsenek szerelmes virágcsokorba rejtett üdvözlőkártyák, vagy az egyetlen ablaka alatti késő éji szerenádok, és nincsen Valentin-nap sem. Egy romantikátlan Földön kimaradnak a mozifilmekből a szerelmi románcokat bemutató boldogságmontázsok, és nem hirdetnek romantikus alkatú hirdetők a társkereső rovatokban. És nem lennének emosok sem.

Legutóbb a XIX. században diktálták az érzelmek a kor stílusát. Amikor is egy emberként lázadtak fel az érzelemvezéreltek az értelem ellen, és legalább kétféle emos létezett. Voltak optimista és pesszimista emosok. Európa keleti felében éltek a jókedvűek, akik még reménykedtek, és lánglelkűek voltak, és forradalmi hevületben örültek az életüknek. A nyugati emosok voltak a rosszkedvűek. Ők már elvesztették az ideáikat, kiábrándultak a romantikus eszményekből, csalódtak a forradalmakban, és kevésbé fokozottan fejezték ki az életérzéseiket. A mai emosok inkább a régi nyugatikra hajaznak. Igaz ez akkor is, ha metroszexuális, szembelógóhajú, szomorútartásban járó tinédzserek szuicidszettel a hónuk alatt várják a megváltást és ábrándulnak bele a felnőttkorukba. Egy igazi emo legalább annyira háborgó lelkű, reményvesztett, csalódott, potenciális öngyilkos, mint Petőfi Sándor lett volna, ha megéri a Haynau-korszakot.

Romantikázás

Közhely, hogy a csajok érzelemvezéreltek, de alap, hogy egy csaj gyakrabban tud megmagyarázhatatlanul roszkedvű lenni, mint egy pasi. Az is alap, hogy egy nő mindig jobban tud szeretni, gyűlölni, szomorkodni, örülni, bátran viselkedni, félni ésatöbbi, mint egy férfi. És inkább a csajok igénylik a romantikázást. A romantikázás nem velünk született képesség, nem evidens, mint a szív vagy a máj, vagy a hormoháztartás, hanem hála a Föld szórakoztatóipari vállalkozásainak, sokkal inkább az elmúlt évtizedekben kialakult időtöltés. A romantikázás társas tevékenység, és leginkább a szerelmesek játsszák. A romantikázásra a mindennapi élet szürkeségéből való kiruccanásnak az ígérete, az ábrándozás, a szentimentalizmus lehetősége, és a vágyálmok jellemzőek. Lehet egy kedves szó, egy mauritiusi esküvő, vagy meghitt gyertyafényes vacsora egy lovagkori vár ebédlőjében, de a résztvevő felek általában tisztában vannak a szabályokkal, és szívesen álltatják magukat romantikusan. Bár semmi köze a fajfennmaradáshoz, de a romantikázás alapfűszere az érzelmi életünknek. Bájos játék, aminek semmi értelme. A pasik többnyire funkcionálisan folyamodnak a romantikához segítségért, aminek gyakran szex az eredménye, és ezzel a csajok is tisztában vannak.

Simone White-The Beep Beep song

Annak ellenére, hogy legjobb tudomásom szerint még nem született érzelemmentes ember a Földön, egy funkcionális romantikázó abban biztosan különbözik egy igazi emotól, hogy nem lelkiismereti, hanem praktikus okokból alkalmazza az érzelmeit. És bár egy igazi emo nem feltétlenül robbant ki forradalmat, de biztos, hogy sír, még akkor is, ha fiú.Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés