free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Az igazi fogamzásgátlás

HT         Címkék: emberek, fogamzásgátlás, meddő, sors, tudomány 0 hozzászólás

A tudománynak köszönhetően a doktorok képesek beleavatkozni az emberi sorsokba, hiszen a fogamzóképeseket terméketlenné, a meddőket termékennyé tudják tenni. Pedig utóbbinak oka van.

Manapság már egyáltalán nem tudományos-fantasztikus esemény, hogy bolygónk orvostudósai beszálltak a teremtésiparba az istenek mellé, és életet adnak, vagy vesznek el. A mai dokik képesek szabályozni a születést, befolyásolni tudják a népszaporulatot, meggátolni a fogamzást, előállítani buherált adattároló kromoszómát, mesterséges örökítőanyagot, életfolyamatszabályozó műmolekulákat, szintetikus hormonokat, és akár egy lombikbébit is. Például az orvostudomány különféle fogamzásgátlási eszközeinek köszönhetően egy modern nő megtervezheti, hogy mikor szeretne gyereket szülni, és kerülheti el a nemkívánt terhességet, Tény, hogy még nem garantált a tudományos alapú örök élet, de orvosaink technológiai eszközeikkel már jelentős mértékben képesek beleavatkozni az evolúciós folyamatokba, az emberi sorsokba, és képesek például fogamzásra alkalmasakat terméketlenné és meddőket termékennyé tenni.

Bár a fogamzásgátlásnak semmi köze a természethez, de a modern kor embere rengeteg módon megakadályozhatja a megtermékenyülést. A meddő embereket viszont csak azok irigyelik, akik bár termékenyek, de szeretnék örökre elkerülni a fogamzást. Aki meddő, annak egyértelmű biológiai funkciózavara van, szervezete valamilyen okból alkalmatlan az önreprodukcióra. Egy meddő illetőnek nincs szüksége tablettába sűrített hormonfröccsre, nagyon vékony és rugalmas műanyag eszközökre, latexzsákra, puha és rugalmas gumisapkára, petesejtpusztító és spermiumölő anyagokra ahhoz, hogy elkerülje a fogamzást. A meddőség a legtermészetesebb fogamzásgátlás. És fejlett orvostudomány ide vagy összeesküvéselméletek oda, de az alábbi megtörtént esetből kiderül, hogy egy meddő illető nem véletlenül terméketlen.

Egy fiú és egy lány teljesen hétköznapi módon egymásbagabalyodtak. Kapcsolatuk idilli volt. Tudták, érezték, hogy megtalálták az igazit, úgy döntöttek, hogy viszonyuk mindhalálig tart, családot alapítottak, és felelősségük teljes tudatában készen álltak az önreprodukcióra. Szaporodni kívántak. Sokasodni akartak. Először a hagyományos úton kísérleteztek a megtermékenyüléssel. A sikertelen próbálkozások után kiderült, hogy a lány meddő, az okáról most nem bocsátkoznék részletes és tudományos igényű magyarázatba, a lényeg az, hogy a csaj agyalapi mirigye túl sok prolactint termelt, meg egyébként is túl kemény volt a lány petesejtjének a fala a fiú spremiumjainak. Egy biztos, hogy zavart volt a biológiai funkciója. Mivel a szerelmesekben buzgott az önreprodukciós akarat, ésszerűnek tűnt orvosi segítséget kérni. A dokik a lombikprogramot, a mesterséges megtermékenyítés klasszikus verzióját tartották a legígéretesebb megoldásnak a sokasodni vágyó pár problémájára. Korunk tudományos vívmányainak hála, a biológiai nehézségek ellenére megtörtént a csoda, és mindenki legnagyobb megelégedésére a csaj megfogant, áldott állapotba került, teherbe esett, bebabázódott. Ekkor kezdődtek el a gondok. A csaj nem viselte jól a terhességét, ahogy fejlődött a magzat, egyre rosszabbul érezte magát. A reggeli rosszulléte nem hagyta nyugodni egész nap, émelygett, folyamatos hányingere volt, de ezeket betudta a terhessége mellékhatásainak. Azt nem értette ugyan, hogy miért lettek hirtelen látászavarai, és miért vált aluszékonnyá, de nem érezte fontosnak, hogy megváltozott állapota miatt nyafogjon a párjának. Teltek a hetek, a hónapok, a tünetek nem enyhültek, sőt súlyosbodtak, de mivel a pár első terhessége volt, ezt tudomásul vették a résztvevő felek. Körülbelül fél éve tartott már az önreprodukciós folyamat, amikor is az egyik este a srác hazaérkezett és a padlón fekve talált rá az eszméletlen feleségére. Mentők, kórház, orvosokba vetett hit, és a két életért való kollektív családi parázás következett.

Az orvosok a tüzetes kivizsgálás után megállapították, hogy körülbelül hat hónapja, annak ellenére, hogy a lány családjában még senkivel sem fordult elő hasonló, de a teherbeeséssel egyidőben, egy daganat fejlődött ki a csaj agyában. A szövettani vizsgálatokra természetesen várni kellett, de azt már meg tudták állapítani, hogy a daganat a magzat gyarapodásával párhuzamosan nő a lány fejében, mintha az új élet növekedése egyenes arányban állna a csaj fejében lévő daganat sejtjeinek az elburjánzásával. A sok bizonytalan tényező mellett egy dolog világos volt, ha nem tudják megállítani a tumor továbbfejlődését, akkor a lány nem éli túl az önreprodukciót.

A történet, bár nem egy hálivúdi sztori, de azért hepiendes. A gyereket idő előtt kivágták az anya méhéből, a mama fejéből pedig különböző praktikákkal és varázsszerekkel kiűzték a haláli sejteket. És bár a fenti esetbe félévszázada még simán belepusztultak volna, de a modern orvostudománynak hála, a baba és a csaj is megmenekült. Az evolúció meg csak forog a sírjában.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés