free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Az 5 legdizájnosabb vodkásüveg

Borsa         Címkék: lista, öt, üveg, vodkás 1 hozzászólás

A vodka, amiről sokan azt hiszik, hogy orosz származású, a dizájnerek fantáziáját is beindította. Ötös listánkban, amellett, hogy melyik palack a legszebb, eláruljuk azt is, ki találta ki a belevalót.

Míg egy whiskey-s vagy konyakos üveg dizájnja nem valami fantáziadús, addig valamilyen titkos oknál fogva a vodkáké szinte mindig különleges. Talán csak a véletlen műve, de az is lehet hogy valamiféle összeesküvés van a háttérben, akárhogy is, a dizájnerek általában szebb üveget terveznek a lengyel nemzeti italnak.

A sarki éjjelnappaliban a diszkógömb kinézetű, tükörmozaikkal borított Absolut Disco vodkás üveg mellett szürke kisegérnek látszik csak a Jack Daniels, az Olmeca tequilla és a Bacardi rum. A vodkához talán az Absolut több mint húsz éves reklámkampánya óta hozzátartozik a kortárs külső. Míg a whiskey és a konyak inkább tradicionális dizájnnal jelenik meg, addig a vodkás üvegek néha az extremitásig különleges formákkal és mintákkal szálnak a ringbe. Gyémánttal, drágakővel vagy híres művészek szignóival díszített palackok nehezítik meg a döntésképtelen sznob alkoholisták dolgát vásárlás közben, na és persze a miénket is, amikor gyönyörűen tervezett vodkásüvegek közül kell nyerteseket hirdetnünk.

Kecses

Listánk első helyére a világ legdrágább vodkája, az ékkövekkel díszített Diva Vodka. Nemcsak a nagyvárosi dívák de nagy valószínűséggel a 5th Avenue-i nagymamák retiküljében is jól mutat. A kecses üvegcsét Swarovski kristályok, smaragd, gyémánt és zafír teszi igazán ellenállhatatlanná. A limitált szériában gyártott palackok ára nem attól függ, hogy milyen évjáratú italt tartalamaz, hanem attól, hogy milyen köveket rejt a belseje.

Csábító

A vodkát sokan orosz nemzeti italnak gondolják, pedig lengyel eredetű. Az ital üvegcsomagolását a liberális drogpolitikájukról is ismert hollandok, egészen sajátos módon értelmezték át. A Bong Spirit szintén limitált számban gyártott palackjai nem csak azért egyedülállóak, mert formájuk vizipipára emlékeztet, hanem mert kortárs dizájnereket kértek fel az üvegek mintájának megtervezésére. A végeredmény annyira gyönyörű, hogy akár víz is lehetne benne, akkor is kéne.

Divatdiktátor

Trendi dolog vodkásüveget tervezni, de még annál is trendibb egyszercsak saját dizájnervodkával előrukkolni. Főként, mert a piaci versenyben nem lehet lemaradni, és ha már egyszer úgy alakult, hogy a vodkát dizájnolni kell, akkor dizájnoljuk meg rendesen. Hogy a furcsa divatvilágban mennyire igaz az előbbi mondat, azt az is bizonyítja, hogy Roberto Cavalli olasz tervző nemrégiben piacra dobta saját vodkáját, természetesen gyönyörű, egyedi palackban.


Diszkós

Az Absolut vodka, a legismertebb dizájnital, 1980-ban indult világhíres reklámkampánya óta sikeresen felküzdötte magát az elit italok táborába, nem is csoda, hogy a cég időnként limitált szériás palackokat dob piacra, hogy ezzel is erősítse saját image-ét. A legújabb sorozat extrém darabjai közül kedvencünk a tükörmozaikkal borított üveg, ami diszkógömb híján partivilágításnak is megteszi egy kisebb házibuliban.

Királynő

Végül itt az igazi klasszikus: a leghíresebb lengyel vodka, a Wyborowa alig egy éve dobta piacra a vodkák királynőjét, az igazán stílusos Exquisite-et. Az üveg - a lengyel származású világsztár-építész, Frank Gehry munkája - első látásra egy parfümre emlékeztet, ám ez ne tévesszen meg senkit: a benső ugyanis igazi, 40 %-os lengyel vodkát rejt.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Újrahasznosítva

Sok munkával újrahasznosított tárgyakból és bútorokból is stílusos otthont lehet varázsolni.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés