free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Mono-szex

HT         Címkék: biológia, egyedül, monogámia, szex, szokás 0 hozzászólás

Hímtagunk szerint a monogámia kizárólagosságon alapuló szexuális szokás, amikor a résztvevő felek annak ellenére a hűség mintaképei, hogy az fiziológiai lehetetlenség. A monogámia biológiai tévedés.

Alap, hogy minél civilizáltabbak vagyunk, annál gyengébbek a nemi ösztöneink. Ennek ellenére a szexualitásunk állati, vagyis vegetatív létünk és önműködő idegrendszerünk legalapvetőbb ősoka, viszont ez az ősok civilizálódásunk folyamán jelentős változásokat élt meg. Ha összevetjük nemiségünket például az állatokéval, akkor annyi rögvest meghatározható, hogy a többféle beavatkozás következtében szexualitásunk nagyot vesztett ősi intenzitásából és elemi erejéből. A szexünk abban is különbözik az állatokétól, hogy egyes majomfajták kivételével a legtöbb állat periódikusan él nemi életet, viszont az ember szünetnélkül szexel. Ezenkívül az állatok világában meglehetősen szigorúan irányítják az ösztönök azt, hogy monogám, vagy poligám jellegű kapcsolatba kerülnek-e a résztvevő felek. Az emberek viszont tudatosan határoznak arról, hogy egy- vagy többnejűségben, egy- vagy többférjűségben kívánják- e leélni nemi életüket, és akár az ösztöneik parancsát is megtagadva döntenek a heteroszexualitásukról vagy netán a biszexualitásukról.

Nemi életünkben jellemzően kétféle önző elv vezérel minket. Az egyik a kizárólagosság kívánalma, vagyis, hogy akivel nemi viszonyunk van, az csakis velünk szexeljen, a másik a saját magunk számára követelt teljes szexuális szabadság. Általában mindkét félben ugyanezek az önző elvárások munkálkodnak, ezért a fenti körülmények kivihetetlenek. Ellentmondás ide vagy oda, a kényszer nagy úr, ezért meg kellett valamiképpen alkudni, és ez a megalkuvás nagyon sokféleképpen történt meg más és más világrészekben, más és más elsősorban vallási parancsok útján. Mindenfélét megpróbáltunk már, hogy szexügyileg kielégítő helyzetet teremtsünk, de persze mindhiába, mert a fenti ellentmondást jól kiegyenlíteni nem lehet. Civilizációnk legismertebb kiegyenlítési kísérlete a pasik önkényuralmára alapított szex, amelyben a kizárólagosság joga csakis a pasit illeti meg. Ez a zsarnoki nemiség legalább annyira áldásos és célszerű szexuális rend, mint például a tibetieknél ismert poliandria, azaz többférjűség, vagy az inuitok feleségkölcsönzési hagyománya.

Hogy a homo sapiens szexuális alapbeállítása monogám, vagy poligám, vagy poliandriás-e, azt talán még Darwin is csak gyanította, mint tudta. Viszont az embert a rend iránti vágya és idealizáló képessége arra csábítja, hogy még az ősembereknek is valamilyen ősi rendet kreáljon önkényesen, pedig senki a megmondhatója annak, hogy az őseinknek voltak-e szexuális szabályai. Senki sem tudja, hogy monoszex dívott-e a cro magnoniaknál, esetleg többnejűek és többférjűek voltak-e egyszerre. De bármilyen is volt az ősember nemisége, az biztos, hogy egyes népek már jóideje monoszexhívők, vagyis a kölcsönös kizárólagosság mellett tették le a voksot, és önként lemondtak mindennemű szexuális szabadságukról.

Közismert, hogy egy élő sejtet, vagy szervezetet csak változó ingerek képesek életben tartani, és hogy szeretni lehet valakit egy életen ét, de lehetetlen egy életen át kizárólag egy emberhez vonzódni szexuálisan. A monogámia biológiai tévedés. A monoszexhívő emberek tudata egy olyan ideát tett törvénnyé, amelyet az állati vezérelv képtelen magáévá tenni. Egy monogám viszonyban állandóan feltörnek olyan kívánságok és követelmények, amik ellenkeznek a tudat törvénnyé tett ideájával. A monoszexhívők egymás színe vagy az oltár előtt örök hűséget fogadnak ugyan, de általában házasságtörésben vagy boldogtalanságban élnek, mert az örök hűség boldogsága fiziológiai lehetetlenség.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés